Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
mammadaba | 2.jūnijs 2017, 12:15 | 3 komentāri | 4150 skatījumi

Zivis ir, ēstgribas nav - spiningošans čempionāta II posms

Mammadaba spiningošanas čempionāta 2. posma uzvarētāji - no kreisās Uldis un Artūrs Veidemaņi, komanda "Pils2"

Pirms kārtējā „Mammadaba” posma, kurš notika sestdien latvijas valst mežu Kaņiera ezerā, pie ezera laivu bāzes satiku kādu aizrautīgu zemūdens mednieku. Viņš ar milzīgu sajūsmu stāstīja par krāšņo ezera zemūdens pasauli un milzīgo zivju daudzumu tajā. Šurpu turpu šaudoties zemmēra līdaciņas, padziļinājumos ieslēpušies prāvāki eksemplāri, bet niedru mežos mītot īsti monstri. Asaru bari uzraugot un dzenājot visur esošās mailītes, prāvi līņi spiežoties pie grunts un īpašas aktivitātes neizrādot, bet brekšu bari rokoties dūņās, kā meža rukši pļavā, un īpaši tuvu svešos nelaižot. Viņa stāstītais mani iepriecināja, vismaz sacensībās, kurās pieteikušās divdesmit komandas, vīri varēs atvilkties no sirds.

Mammadaba spiningošanas čempionāta 2. posma 2. vietas ieguvēji - no kreisās Renārs Herings un Andrejs Ivļijevs, komanda "Mad Butterfly"

Scenārijs bija iecerēts labs, bet dabā, kārtējo reizi, viss izrādījās savādāk. Lai arī laika apstākļi šķita piemēroti copei Kaņiera ezerā, zivīm apetīte nebija un to aktivitātes bija gaužām vājas. Te gan vietā būtu pateikt, ka gluži bez zivīm sacensību dalībnieki jau nu nepalika gan, bet pie tām copmaņi tika pateicoties eksperimentiem, iemaņām, attapībai un, protams, arī veiksmei. Tā Māris Smilga un Aivars Smilga no komandas „Čuš” kādā niedru ieskautā ezera padziļinājumā, pieveikuši ieskaites asarpuiku, ātri vien pārorientējās uz asaru medībām, un rezultātā tika pie vienpadsmit krapāniem, kuri komandai atnesa godpilno trešo vietu, dāvanu karte no Latvijas valsts mežiem ķešā, diploms – goda vietā pie sienas. Tālu ceļu mērojušie liepājnieki Renārs Herings un Andrejs Ivļijevs no „Mad Buterfly” apliecināja, ka pirmajā posmā Lielauces ezerā iegūtā trešā vieta galīgi nebija nejaušība, pieveica divas ieskaites līdakas un ierindojās augstajā otrajā vietā. Bet Uldis un Artūrs Veidemaņi no komandas „Pils2”, pieraduši pie dzimtās Lielauces ezera seklumiem, ar analogu makšķerēšanas tehniku, tika pie lielākās, sešdesmit septiņus centimetrus garās līdakas, kurai piepulcināja vēl vienu sugas māsu, un pirmā vieta rokā gan. Veidemaņi gan smaidīdami apgalvoja, ka viņu uzvara esot tāda veiksmīga apstākļu sakritība, Kaņiera ezerā makšķerējuši un trenējušies esot vien pāris reizes, bet, kā jau teicu, arī veiksmes faktors ir svarīgs.

Mammadaba spiningošanas čempionāta 2. posma 3. vietas ieguvēji - no kreisās Māris un Aivars Smilgas, komanda "Čuš".

Dāvis Griķis un Modris Skulte no „Pike Hunters” savai Lielauces posmā izcīnītajai pirmajai vietai pievienoja ceturto vietu Kaņiera ezerā un kopā ar Renāru Heringu un Andreju Ivļijevu no „Mad Butterfly” ierindojās kopvērtējuma tabulas augšgalā, viņiem uz pēdām min brāļi Artūrs un Uldis Veidemaņi no „Pils2”. Šīs trīs komandas pamanījušās nedaudz atrauties no pārējām, bet nav neaizsniedzamas, priekšā vēl gari un grūti sacensību posmi, var paveikties, var misēties. Galvenā atbalstītāja „eboat.lv”, www.eboat.lv un sponsoru „Gold Fishing”, www.sargofish.eu , SIA „Dole Marine”, SIA „Salmo”, „CopesLietas” un Latvijas makšķerēšanas sporta federācijas sarūpētās balvas gana kārdinošas, un kas var būt intriģējošāks par cīņu pēdējā dienā, kad gluži kā populārajā erudīcijas spēlē „VIP”, viss noskaidrojas pēdējā jautājumā, vai kapteiņu cīņā!?

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(5 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
Jurcik

Sacensībās tiek mērītas zivis silē un laistas vaļā?

02.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Flakais

Jā. Loms tiek nofotogrāfēts. Tad arī atlaišanas brīdis nofilmēts. Tiesnešu laivās nav, tāpēc tādi noteikumi. Asaris ieskaitē iet sākot no 20 cm.

02.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik
Jurcik > Flakais:

Tad vis labi un sirds mierīga :D

03.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager