Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Kristians Godiņš | 12.jūnijs 2017, 18:22 | 4 komentāri | 8344 skatījumi

Ceļā pēc Plēsēju trofejām - WPClassic 2017. Dienasgrāmata

Šobrīd atgriežamies uz Latviju no Hellevoetsluis, WPC 17 kopā ar Kristiānu Godiņu. Mūsu karavānu stūrē Kristiāns un man (Māriņš Balodis) ir gana laika, lai uzrakstītu īsu atskaiti.

Pirmkārt – brauciena galveno mērķi – iepazīties ar augstākā līmeņa sacensību organizēšanas pieredzi Eiropā – izpildījām pilnībā. Par šo sadaļu sagatavosim izsmeļošu atskaiti un iesniegsim Latvijas Makšķerēšanas Sporta federācijā. Domāju, ka valde atskaitē atradīs labas, realizējamas lietas tāpat kā arī spēju tās ieviest Latvijas čempionātā.

Otrā brauciena daļa – starts sacensībās, sportiskā puse bija krietni sarežģīta. Treniņiem bija atvēlētas 5 dienas un, neskatoties uz Garmin dziļumu kartēm, šis laiks bija daudz par īsu, lai sasniegtu augstāku rezultātu. Ūdens plašumi, daudzveidība, dažādi ūdens līmeņi, kurus pamanījām tikai 3. dienā, sālsūdens ietekme, par kuru iedomājāmies daudz par vēlu taču pāri visam – vēju maiņas un tā stipruma ietekme uz copi bija gandrīz izšķiroša. Zivju sacensību teritorijā , mūsuprāt, bija maz, tās klīda pa vienai vai mazos bariņos līdz ar ko mums bija sarežģīti atrast atslēdziņu metodei, kas strādātu vislabāk. Variantu nebija daudz, it sevišķi, kad sāka pūst vēji. Ja līdz šim šķita, ka ar laivas aprīkojumu, izmēriem un bortu augstumu mums viss ir OK, tad sacensību trešajā dienā “iesprūdām” aizvēja krastā. Mēģinājumi stāties vietās, kuras atrodas tālāk, ūdeņu vidus daļā, beidzās ar piesmeltu laivu un elektromotora dauzīšanos gaisā un pret ūdeni. Arī tad, ja izdotos nostāvēt – mūsu akumulatori izsīktu krietni pirms beigām, jo copes laiks – vairāk kā 7 stundas un tādā vējā šis plāns mums nederēja. Ja asari mums vēl pa kādam lasījās, tad ar zandartu netikām galā. Pirms sacensībām mums izdevās atrast tikai vienu “politbirija” punktu dziļumā, kurš pirmā dienā iedeva tikai vienu zivi. Garmin bilde izmainījās un zandarts bija prom, citur. Līdzīgi bija arī ar dziļā asara punktu.

Trešajā dienā nemaz netikām tiem klāt, jo 10-13 m/s ir slapjš arguments gan braucot, gan mēģinot enkuroties. Praktiski visu rezultātu salasījām pa zālēm/zāļu malām, mānekļu sortimentu iespaidoja brāzmainais vējš. Izvilkt tīru mānekli no ūdens bija grūti, jo vējš pastāvīgi nesa zāļu kumšķus, kuri ķērās uz auklas. Tiem, kuri mācēja ķert ar vertikālo džigu vai ķēra dziļumā, šie apstākļi bija vairāk piemēroti. Mēs lasījām zivis pa vienai, ar skurpulozu darbu. Strādājām ar rotiem, spineriem, krankiem. Ar katru nākamo dienu zivis kļuva aizvien pasīvākas, pēdējā dienā realizējām vairs tikai vienu copi no piecām. Arī tā bija pieredze, tiesa – tā nav jauna. Bija smagi, bet šāda pieredze norūda, dod iemeslu gudrāk gatavoties.
Prieks par Jāņa Skrabāna un Vitālija Karpenkova stabilo sniegumu, kurš realizējās ar trešo vietu! Malači! Pieredzi ir jāmāk realizēt un viņi to izdarīja! Laikam sanāca, ka mēs bijām pirmie, kuri viņus apsveica :) , jo tā 3. vieta individuāli sanāca pēc mūsu aprēķiniem. Oficiālie rezultāti gan vēl mainījās turpu šurpu, bet – laikam uzminējām – un mums ir patiess prieks par viņiem! Super! Prieks par viņu rezultātu!

Kopumā – bija ļoti interesanti. Abi uzlabojām savus asaru rekordus, mazākais asarītis, kuru nomērījām bija 39 cm, lielākais – 51/52 cm. Ar zandartiem šoreiz šeit skaidrībā netikām, lielāki par 71 cm netika, lai gan WPC17 lielākais sacensību zandarts bija 90 cm garš. Līdz līdaku ķeršanai sacensībās netikām, treniņos līdakas bija maz, retas un likt uz to, mūsuprāt, bija nepareizi. To pierādīja ar Jānis ar Vitāliju.

Citi iespaidi. Jā, ūdens iespaidīgs, milzīgs, plašs, sacensību teritorijā zivju maz, no visām ekipāžām tikai vienai izdevās izpildīt visu sarakstu – 3 asari, 3 zandarti un 1 līdaka – un izdevās tikai vienu reizi, pēdējā dienā. Raksturīgi, ka šī ekipāža WPC divreiz bija uzvarējusi iepriekš, tomēr šogad otrajā dienā palika bez zivīm vispār. Katru dienu vairākas laivas nāca ārā nullēm rezultātu ailītēs. Bet zivis lielas, īpaši – asari. Arī līdakas, kurām mums nepietika laika, bet garākā sacensībās noķertā bija 120 cm. Iepriekšējos mačos pirms 2 nedēļām – 124 cm.

Pilsēta skaista, sakopta, bet lauksaimniecības “smaržas” mūs sasniedza regulāri, tas Holandei ir raksturīgi.
Vai brauksim atkal? Tagad atgriezīsimies pie darbiem, ierastajā dzīves ritmā un turpināsim pētīt starptautisko sacensību iespējas. Esam atķeksējuši sev kļūdu sarakstu un noteikti mēģināsim citreiz nostartēt labāk. Vai WPC? Vai turpat? Šodien par to skaidrības vēl nav :) Ne asakas!

---------------------------------------------------------------------------------

Sveiciens no Holandes. Noslēgusies Worldpredatorclassic otrā sacensību diena. Kā jau vakar minēju, tad prognozes solīja lielāku pūtienu un laika maiņu. Ap 12.00 sāka pūst jūtami un iekustināja ūdeni pamatīgi. Īsi pirms finiša nomācās un ik palaikam atskanēja pērkons, un pa ilgiem laikiem nedaudz nolija. Šodien gan man ar Martins Balodis gāja vēl grūtāk nekā vakar, gan arī daudziem citiem sportistiem, jo bez zivīm bija aptuveni 10 ekipāžas, tai skaitā arī divkārtējie WPC uzvarētāji. Vakardienas rezultatīvie punkti nestrādāja gan laika apstākļu dēļ, gan paši bijām visai pamatīgi tos pamīcījuši.

Šāda ūdens apguvei vajag vairāk par 4 treniņu dienām un to šodien ļoti jutām. Šodien 2 ieskaites zivis (bija arī mežavimba, bet tā neiet ieskaitē). Šodien 18.tie, kas mūs kopvērtējumā pēc divām dienām ierindo 9.vietā, bet no vadošā četrinieka atpaliekam jūtami. Stabili startē Vitālijs Karpenkovs un Jānis Skrabāns Виталий Карпенков un Janis Skrabans kuri kopvērtējumā šobrīd ir 7.vietā un saglabā iespējas cīnīties pat par trijnieku. Labs rezultāts šodien Guntim Riekstiņam un Uģim Grosam Guntis Riekstiņš, Uģis Gross, kas ļauj pakāpties kopvērtējumā līdz 21.vietai. Šobrīd ar nelielu atrāvienu vadībā ir 4 ekipāžas, kuras labus rezultātus spēja uzrādīt abas dienas. Rīt pauze un parīt pēdējā noslēdzošā diena, kas solās būt īpaši grūta gan laika apstākļu dēļ, gan arī tāpēc, ka pēc 90 sportistu (vairāk kā 40 laivas) presinga gan sacensību, gan treniņu laikā, zivis būs piesardzīgas. Visai grūts maratons :)

P.S. Kopvērtējuma rezultāti atrodami šeit:http://www.worldpredatorclassic.com/world-predator-classic…/

---------------------------------------------------------------------------------

Pārspēts personīgais rekords. 1620 gr un 48.5 cm.

Trenini noslēgušies. Rīt oficiālā atklāšana un laivu parāde. Gan jau bildes būs no pasākuma. Trenini smagi gan laika apstāklu dēl (karstums kā uz cepešpannas jau otro dienu), gan zivju maz un ir ko lauzīt galvu. Ik pa brīdim kāds ieliek kāda zandarta bildi, bet ar līdakām un asariem nav nemaz tik vienkārši arī iepriekšējos gados startējušajiem. Parīt tad jau būs pirmie rezultāti. Ne asakas!

---------------------------------------------------------------------------------

Nu jau 4.diena šeit. Ūdens ļoti liels. Vairāki Burtnieki, turklāt strādājamās zonas ir daudz vairāk - dziļumi, sēkļi un zāles. Visur var būt gan līdaka, gan asaris, gan zandarts. Uz ūdens nevienmēr sanāk būt visu dienu, jo ja šeit sāk pūst garais vējš, tad ar aizvējiem nav vienkārši. Pirmās 2 dienas smagas. Skaitam copītes, nevis zivis.

Vakar sanāca patrenēties nedaudz pēcpusdienā un šodien pilnvērtīgāk līdz plkst. 17.00. Sākam izdarīt pirmos secinājumus un tiekam pie zivīm un copēm. Skaidrs, ka, lai pilnvērtīgi apgūtu visu sacensību teritoriju vajag daudz vairāk laika nekā mums ir, bet šis ūdens spēj pārsteigt! Martins Balodis tiek pie sava rekordasara 51 cm un 1580 g. Rīt turpināsim izpēti. Ne asakas visiem! Worldpredatorclassic

---------------------------------------------------------------------------------

Pirmais treninš. Bijām ūdenī no 12.00 līdz 19.30. Ūdens liels un daudz teritorijas, kuras pārbaudīt. Pagaidām loģiku neatradām. Ir idejas, kuras rīt pārbaudīsim. Šodien tikai viena smuka zivs. Virs 4 kg līdaciņa Mārtiņam Martins Balodis. Domāsim un pētīsim tālāk. Vēl līdz sacensībām ir drusku laika.

---------------------------------------------------------------------------------

foto: FB/Worldpredatorclassic

Ceļā. Jau rīt ap šo laiku būsim ceļā uz Holandi, lai startētu World Predator Classic 2017. Startēšu kopā ar Martins Balodis.

M.Balodis / K.Godiņš [foto:FB]

Mums abiem tā būs pirmā pieredze šajā turnīrā. Turnīrs notiek 3 disciplīnās - laivas; streetfishing un kajaki. World Predator Classic var uzskatīt par vienu no prestižākajiem komercturnīriem Eiropā. Mēs ar Mārtiņu startēsim laivu disciplīnā. Noteikumi ir šādi:

1) sacensības norit 3 dienas - 21.06, 22.06, 24.06

2) uzdevums katru dienu noķert pēc iespējas garākus (cm) 3 asarus, 3 zandartus un vienu līdaku. Punkti tiek rēķināti skaitot garuma (izteikta cm) summu. Kopvērtējuma uzvarētāji ir tie, kuri iegūst visvairāk punktus pa trīs dienām kopā.

U.Gross / G.Riekstiņš [foto:FB]

Laivu konkurencē ir ierobežojums līdz 50 laivām un starp tām ir vēl 2 ekipāžas no Latvijas - Uģis Gross ar Guntis Riekstiņš; Виталий Карпенков ar Janis Skrabans. Tik daudz sportistu no Latvijas laivu konkurencē nav bijis.

В.Карпенков / J.Skrabans [foto:FB]

No krasta (streetfishing) arī būs sportisti no Latvijas - piedalīsies Gatis Malmeisters, Ingus Dukaļskis un Vadim Lbaits.

G.Malmeisters / I.Dukaļskis / V.Lbaits [foto:FB]

Daudz galvu nācās lauzīt par inventāru, ko ņemt līdzi. Ņemot vērā, ka mums nav pieredzes šajā ūdenī, tad nāksies ņemt līdzi gandrīz visu spektru izņemot mikro. Jauni izaicinājumi un piedzīvojumi vairo pieredzi un prasmes. Būs interesanti pavērot sacensību organizāciju un norisi ar dalībnieka acīm. Liels paldies atbalstītājiem - Garmin un Eholotes.lv. Paldies BTA Latvija par labiem OCTA un KASKO apdrošināšanas noteikumiem laivai, piekabei, inventāram. Centīsimies iespēju robežās informēt par gatavošanos un paust komentārus par sacensību norisi, bet visam varēs sekot līdzi http://www.worldpredatorclassic.com mājas lapā.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(10 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[4] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

nu, Good luck!

12.06.17 Atbildēt | Ziņot 1
Forelpuikas

Lai izdodas! :)

13.06.17 Atbildēt | Ziņot 1
addd
addd :

V.Lbaits??? Ko tad Vadims uzvārdu nomainījis pret savu preces zīmi?

14.06.17 Atbildēt | Ziņot 1
guntarskl

Ar kādu nodomu ir noklusēts, ka atbalstītāju vidū ir arī "zivju fonds"???

Riekstiņa kungs var apvainoties:)

15.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager