Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
otinjsh | 4.jūlijs 2017, 13:00 | 6 komentāri | 6307 skatījumi

Nakts dejas ar žaņiem. Copes Atskaite

Es pat nezinu vai kādam vispār šo drīkst stāstīt. Bet palielities gribās, jo copēt prieks ir viens tāds prieks kuru točen vajag padalīt. Tāpēc, atbraucis majās, palielos, ja. Laika prognozes bija tādas nesakarīgas un vislaik mainās. Bet mans nenobijās.

Dienu iepriekš tika rūpīgi izvēlēta točka. Kaukā negribējās man braukt kur līgo nedēļā labi copējās, jo breki tur nav jau kādus trīs pēdējos gadus, bet naktī kad pluds cilājās ir forši. Tāpēc piektdienas vakarā aizlaidu uz citu nostāstiem apvīto ezera daļu, kas dziļāka. Vispār ezers tur ļoti dūņains. Enkurs iegrimst ap m dziļā sapropeļa slānī. Ar eho kārtīgi izbraukāju krustu šķērsu meklējot kautko. Pēc bildes izzīmējās trīs točkas : cieta grunts 3,60m, tad 4,00m un vel uz lēzena kaņķika izejā no bedres ciets klons 3,30m. Nez kāpēc izvēlējos 3,60m, kur nedzaudz iebaroju, sēklai kā sacīt jāska un uz māju.

Sestdien ielaidos jau laicīgi ap astoņpadsmitiem. Lietus līst, nē, laikam nelīst, bet sajūtas kā sēžot mākonī vai aukstā turku pirtī. Viena vīķe karājas uz breku galda, ar otru strādāju pie perimetra. Ap deviņpadsmitiem protams nostrādā breku galds un nedaudz pastīvējies tieku pie kautrīga viens komā septiņdesmit astoņi kilo kaulainā. Viss notiek! Hmm… Tad divas stundas klusuma. Jāmēģina puņķainie, tāpēc uz breku galda lieku balto tārpu čemuru un, gribēdams būt ļoti gudrs, zandarta pušku nolieku blakām, jo zinu, ka šamais tur pienāks.

Kā par brīnumu breki sāk kosties. Mazi un mazāki, bet pa vidam izšauj arī pa kādam kilavniekam. Process labais. Patīk! Tikām ulmaiņlaiku sīfox lēnām laiž cauri, bet patīkami, ka sēžu zandalēs. Ūdenim ir kur notecēt. Kad jau tumsa kož acīs un es ar pusslapju dibuā esmu pavisam aizmirsies, uz breku copenes (Salmo Elite match 4.20, pamatā 0.20 mono, pavadiņš 0,133mm un mazs 12ānr āķīts) piesakās VIŅŠ. Spolei bremzi vaļā un priecājos, ka atkal esam satikušies. Līdz šim rezultāts 0:2, kur nulle mana. Ka tik neietu uz breku copenes pusi. Kā tiko tā padomāju, tā mazais vilcieniņš uztaisa skrējienu un savāc žaņa makšķeri. Knapi paspēju šamai attaisīt lociņu vaļā. Jau saprotu, ka izredzes man baisi mazās, bet varbūt tomēr? Apmetis pāris puslokus ap laivu, izdodas VIŅU pacelt pirmo reiz. Īsti apmēri netika skaidri, bet kad uzšāva ar asti pa ūdens virsu, ta visi jautājumi atkrita uzreiz. Vel viens goda aplis ap laivu un paceļu šamo otro reizi. Izskatās ļoti svarīgs un dusmīgs. Uz aci 8-10kg. Bet neraža, žaņa copenes āķis ir ieķēries enkura striķī un tas manas izredzes samazina vel vairāk. Vienīgais, ka cienītkungs ir labi paguris. Tā ir mana cerība. Aizmirstu tikai, ka VIŅAM dikti gribās dzīvot un šis taisa tādu sparīgu vienu skrējienu. Nepārplīsa - nopriecājos. Un ta iedeva robā vel vienu rezi. 0:3. Žaņa copenes pītene manu breku 0,20mm mono pārgrieza kā .. , nu…, fāāāk, ja! Es pat nesaskumu, rokas netrīcēja un lamāties arī negribējās.

Apsēdies ierāvu kafiju, pārsēju abas copenes un ielīdu atpakaļ smidzekļainajā naktī. Žaņa copeni ielidinu kautkur prom tumsā pretējā virzienā pret vēju. Breki protams pēc jandāliņa ir pamukuši kur kurais un pēc h izdodas tik kādas paliekas pa retam sasaukt un arī pa kādam ne tik kautrīgam arī noķert.

Piešļūc Juris. Tam aukstā pirts un bezkļovs jau pieriebies, dodas mā gulēt. Tas bija ap diviem kaukur, tā ja. Pēc pus h, kad palika maķenīt gaišāks, uz žaņa copenes bams trīs komats četrdesmit astoņi kg žanis pēc nevienlīdzīgas cīņas laivā gan.

Pret vēju vairs nevar iemest, baisi šerpi pūš. Žvidzinu uz otru pusi tā labi tālu un breku copeni, nomainu pret žaņa gūstītāju. Pa vējam tālu iemestā nostrādā šādi: pluds pieceļās un ir, tad pluda nav. Pēc sekundēm divām tas uzpeld laivas otrā pusē – maķ peremaķ. Tinu lieko auklu, cērtu - Makans. Bik papumpējis ieteš laivas enkurā un bez variantiem čau. Pārsienos un tāpat žvidzinu pa vējam. Nu! Nu!?

Piec. min. un akal cope. Tāda eleganta, lēna. IR - trīs komats deviņpadsmit kilo spulgacis. Nu! Ko tagad? Labi, vel pasēdēšu mazliet. Moš to sešinieku vai astotnieku man kāds atdos. Nu! Nu!?

Piec. min. un akal eleganta cope daļņikā. Nedaudz nogaidījis, kamēr šas sāk kustēties un ir labais - pieci komats nulle astoņi kilo skaistulis. Šitādam jau mutes atpletējs par mazu un, lai āķi dabūtu laukā no rīkles, jau roka jābāž līdz elkonim iekšā. Brrr, bailīgi.

Kamēr ķimerējos, uz breku galda cope. Tāda svarīga, lēna, lai visi redz. Tāpēc vel ir laika tikt galā ar šo. Lietas izdarījis, cērtu un tur akan kā celmā. Ar pieredzīti kukainim jānonak laivas baseinā vai baseina laivā, vai laseina baivā - četri komats astoņdesmit seši kilo. Nu, bāc! Mazākas zivis šeit nedzīvo, vai? Pagājušas tikai 40.min un esmu jau pabojājis savu karmu – aj, aj kā. Tā arī nesagaidījis ilgi gaidīto rīta īsto gaismu, maucu mā. Pēc piec’ dien’ atgriezīšos pēc vilcieniņa mazā, ok? @o

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.8 no 5
(10 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[6] Komentāri | dilst | aug
 
valnaans

Grāvējs - drāma. Žēl copētāja, kura"vilcieniņš ir aizgājis". :) Loms respektējams, garadarbs - vēl vairāk!

04.07.17 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

... un ar kartupelīšiem ;) Gut!

04.07.17 Atbildēt | Ziņot 1
Valeryevich

Otinj, vajag tevi izolēt! Ja ne no soušaiatī, tad vismaz no ineta token! :D

04.07.17 Atbildēt | Ziņot 3
k.roplis

R.I.P. latviešu valoda

05.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
otinjsh

Tā nu tas ir. Ja pievērsīsi uzmanību sevis rakstītājam, tad teikumu sāc ar abreviatūru ne no latviešu valodas. Ne tā? Protams, ja pareizi komentāru sapratu. Valodu veido ne tikai vārdi, bet arī gramatika. :)

Ja nopietni, tad copējot kopā ar sevveidīgajiem, augstāk izmantotie vulgārismi ir tikai ziediņi. Daudzus citus nemaz tā nevar uzrakstīt. Kauns pēc tam pašam to vārdu lasīt. :D

Glokalizācija tomēr savu paņem...

o.

06.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
kutis

Neņem pierē,kas netiek pie tādiem žaņiem, ķer gramatikas kļūdas.:)))

07.07.17 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager