Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Kalsnavas Pagasts | 10.jūlijs 2017, 14:51 | 1 komentārs | 3010 skatījumi

Latvijas čempionāts makšķerēšanā ar pludiņu tautas klasē

1. un 2. jūlijā Kalsnavas pagastā norisinājās Latvijas čempionāts makšķerēšanā ar pludiņu tautas klasē. Sacensības notika Aiviekstes upē, pie atpūtas bāzes „Vētraines”.

Kā jau ierasts, pulcēšanās notika Kalsnavas pamatskolas pagalmā, ne agri no rīta, bet pusdienlaikā, jo makšķernieki sacensties sāka tikai pēcpusdienā. Sacensības tika sadalītas divos posmos, katrā pa četrām stundām, pirmajā dienā no plkst. 15.00 – 19.00, bet otrajā dienā no plkst. 8.00 – 12.00. Sacensties tika aicinātas komandas, gan individuālie dalībnieki, pavisam tika izveidotas 11 komandas ( trīs dalībnieki katrā, vienā sanāca tikai divi), 32 dalībnieki. Pirms sacensībām reģistrēšanās, pārbaudīts vai viss atbilst noteikumiem, iepazīstināts ar sacensību norisi, atrašanās vietu.

„Šogad ir visvairāk dalībnieku, no visiem aizvadītajiem mačiem – Viktors Ūdris , atbildīgais par sacensību norisi – paši tālākie ir ieradušies no Priekules, kuri pat izveidoja divas komandas. Ikgadējie dalībnieki arī nav gājuši mazumā, no Mētrienas ir divas komandas, vēl ir divas komandas no Mālpils, pārstāvēts ir Jēkabpils, Līvāni, apvienotā komanda( Rīga un Talsi), komanda no Valmieras, ko vēlāk nodēvējām „Ģimene” un, protams, komanda no Kalsnavas. Laika apstākļi mūs nelutināja, tik slikta cope sen nebija bijusi, bet neskatoties uz visu, dalībnieki izskatās apmierināti un man ir liels gandarījums, ka viss ir izdevies. Protams, liels paldies par atbalstu Latvijas makšķerēšanas sporta federācijai, Kalsnavas pagasta pārvaldei, Mārītei Rūlietei un Edmundam Dzilnam. Pirmo trīs vietu ieguvēji ieguva kausus un pārsteiguma balvas no sacensību organizētājiem. ”

Sacensības tika vērtētas pa posmiem un tad sakaitot kopā abu dienu rezultātus, kā labākais individuālajā kopvērtējumā bija Raimonds Purniņš no Rīgas 2 punkti, otrajā vietā – Jurijs Ņikandrovs no Jēkabpils 3 punkti, trešā vieta – Pēteris Vorobjovs 4 punkti(Jēkabpils), ceturtā vieta –Pēteris Svars 4 punkti ( Priekule), piektā vieta Jānis Volkovs 4 punkti(Rīga). Šeit vietu noteica loma svars, jo iegūto punktu skaits kungiem bija vienāds.

Komandu konkurencē

  1. 13,5 punkti „Sapals” – Igors Kude (Talsi), Jānis Volkovs(Rīga), Raimonds Purniņš (Rīga),
  2. 21 punkts „Jēkabpils” – Jurijs Ņikandrovs, Ivars Mednis, Pēteris Vorobjovs
  3. 27,5 punkti „ Priekule I – Ivs Brūders, Ģirts Ločmelis, Edgars Jaunzemis.
  4. 29,5 punkti „Āķis”
  5. 32 punkti „Priekule II”
  6. 37,5 punkti „Mētriena I”
  7. 38 punkti „Kalsnava”
  8. 44,5 punkti „Ģimene”
  9. 47 punkti „Mālpils zivis I”
  10. 48 punkti „Mētriena II”
  11. 48,5 punkti „Mālpils zivis II”

Par sacensībām bija gandarīti visi dalībnieki arī pašas jaunākās dalībnieces no Mālpils komandas Evija un Sabīne. Evija jau aizrāvusies ar makšķerēšanu no trīs gadu vecuma ejot līdzi tētim, ģimenē ir vēl bērni, bet šī aizraušanās ir tikai Evijai, tagad arī ievilinot šajos tīklos savu draudzeni Sabīni. „ Šī ir ļoti laba atpūta, tu esi dabā, ūdens tevi nomierina un protams, ja vēl ķeras, tad pavisam. Mūsu novēlējums ir vairāk jauniešiem izmantot šādu atpūtas veidu, katram ir vērts pamēģināt un saprast, cik tas ir labi. ” stāta meitenes. Evija arī palīdz tētim organizēt dažādas sacensības novada teritorijā un tāpēc makšķerēšanai ne vienmēr pietiek tik daudz laika cik gribētos. Pati ir piedalījusies dažādos mačos gan jauniešu, gan nu jau pieaugušo, skatoties uz vecuma ierobežojumiem. Arī viens no ikgadējiem sacensību dalībniekiem Jurijs no Jēkabpils savu bērnību atceras jau ar makšķeri rokās, jo tā ir pavadīta pa Daugavu ar tēti, draugiem. „ Vieta laba, tikai laiks varēja būt labāks, bet nevar jau visu gribēt, pagājušogad veterānu mačos šajā pašā vietā, izdevās noķert 2,500 kg smagu plaudēnu. Ieguvu otro vietu. Sacensības piedalos jau ļoti sen, kā smejos visu mūžu. Tā ir laba atpūta.” Veiksmīgi ir noslēdzies Latvijas čempionāts makšķerēšanā ar pludiņu tautas klasē un kā redzams pēc dalībnieku skaita, kas katru gadu paliek lielāks, šī aizraušanās neiet mazumā, protams, ir daudz vairāk makšķerēšanas cienītāju, kuri vēl nav saņēmušies piedalīties sacensībās, bet varbūt nākošais gads, būs tieši viņu iespēja gūt panākumus un parādīt savas prasmes izvilināt kādu zelta zivtiņu.

Vineta Vorslova

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Girts7

Paldies Viktoram Ūdrim par noorganizētām sacensībām.

10.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager