Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
klegers1 | 22.augusts 2017, 13:47 | Komentēt | 3047 skatījumi

Pirmais spiningošanas komplekts. Špikeris

Ja esi nokļuvis stadijā “gribu nopirkt sev pirmo spiningu”, tad pirms veikala vizītes vajadzētu aptuveni zināt, ko un kāpēc pirkt. Tikpat svarīgi ir arī saprast, ko nepirkt. Ja nav uzticamu padomdevēju, tad nāksies paļauties uz veikalnieku godaprātu un kompetenci. Bet vieglāk būs, ja pēc iespējas konkrētāk zināsi, ko un kur gribi ķert, kā arī ko aptuveni gribi pirkt.

Tā kā šad un tad man kāds palūdz padomu pirmā spininga iegādē, tad uztaisīju universālu špikeri, kas palīdzēs nepazust veikalā – palīdzēs gan pircējam, gan pārdevējam. Šis komplekts ir paredzēts visai universāla iesācēja spininga/spoles un citu piederumu iegādei Latvijas apstākļiem. Kāpt pāri budžetam neiesaku, jo pirmos pāris gadus ir svarīgi vispār saprast, kāda veida cope kādos apstākļos patīk. Pēc tam var domāt jau par specifiskāku ieroču iegādi. Ieteikto mānekļu lielums ir kaut kas uz robežas starp līdaku un asari, taču iesākumā prieks būs par katru kontaktu ar zivi – arī ar asari un zemmēriem.

Mānekļu nosaukumiem te ir indikatīva nozīme – šie ir salīdzinoši lēti un pieejami daudz veikalos, kā arī iesācēju un pat nespiningotāju rokās strādā ļoti labi. Spolēm un kātiem firmas ir mazliet grūtāk ieteikt, jo budžeta galā konkurence ir visai liela. Bet tradicionāli pie kvalitatīvām mantām pieskaita Shimano, Daiwa, Abu Garcia u.c. Arī pats saviem 4 spiningiem, kurus ikdienā izmantoju, esmu izvēlējies tieši šos 3 zīmolus un esmu apmierināts. Kātiem arī izvēle ir ļoti plaša. Domāju, ka pirmajam zīmolam liela nozīme nav – visticamāk tas agri vai vēlu tāpat tiks salauzts. Ja ne uz ūdens, tad mašīnas durvīs. Paņemiet rokās, paviciniet. Ja šķiet ok, tad ņemiet. Visnotaļ labus kātus budžeta klasē taisa arī mūsu pašu Salmo, Lucky John. Arī papildinventārs ir visai svarīgs, jo viens ir līdaku noķert, bet pavisam kas cits to dabūt ārā no ūdens, saudzīgi atbrīvot no āķa un paņemt vai atlaist. Bez speciālajiem instrumentiem ar to galā netiksiet.

Mani ieteikumi pirmajam komplektam:

Ja rodas jautājumi, droši prasiet – būs prieks palīdzēt pirmajos patstāvīgajos soļos makšķernieku veikalā. Ne asakas!

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager