Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
klegers1 | 2.oktobris 2017, 20:50 | Komentēt | 2776 skatījumi

Atklājot oktobri – rudens copes patieso vēstnesi

Atklājot oktobri – rudens copes patieso vēstnesi - un cerību pilnos “žora” meklējumus, svētdien “kazankā” paslīdējām trijatā ar spiningiem pa smuko Kālu. Lai arī personiskais rezultāts ciparu ziņā skaitliski labs, kopējais rezultāts bija tālu no gaidītā. Man 3 mēri laivā (visi pie un drusku pāri 1,5kg), 1 mērs pie laivas nokratījās un vēl kaut kas lielāks nogrieza manu jauniepirkto līdaku vobleru klasiķi – ZipBaits Orbit suspenderi - piektajā metienā lēpju ieskautā palielā logā iemetu, rāviens, rāviens, pauze, blieziens, stiepiens un flurkarbona pavada, kas slinkuma pēc bija palikusi vēl no Zviedrijas upes piedzīvojumiem, bija pušu.

Visas 3 līdakas, kuras tika uztvērējtīkliņā, bija uz rozā Sawamuras One’up’Shad mīksto gumiju rozā krāsā, kura ietērpta palielā ofseta āķī ar 10g svinu, vēl viena uz oranžu LJ Mr.Greedy ģimenes lielāko pārstāvi tādā pašā āķī. Visi šie ņēmieni bija nikni un azartiski, kas liecināja, ka līdaku todien izprovocēt varēja. Tomēr tie arī praktiski vienīgie kontakti ar zivīm, līdz ar to realizācija, salīdzinot ar Lubāna ūsainajiem pretzāļnieku misēkļiem, bija līmenī. Varbūt, ka atšķirība bija kāta cietībā – šoreiz visas zivis uz stingro tviča kātu, līdz ar to līdaka pati jau piecērt, nav jārauj kāts debesīs.

Brālim kontakts ar zivīm bija biežāks bet laivā neviena.. Vai nu ņēmieni negribīgi, garām, švaki, vai cita vaina. 3. laivas biedram Jānim 1 zemmērs un cope. Bijām no rītausmas līdz vakaram. Zivis izteikti aktīvākas bija rīta pusē līdz aptuveni 9:00, bet pārējā diena pagāja pavisam klusu, neskatoties uz visu zināmo vietiņu apbraukāšanu.

Tuvākie nopietnie ūdens sirojumi uz 2-3 dienām ieplānoti oktobra vidū Alūksnē.

P.S. Kālā no kāda pasākuma (pieļauju, ka pēc Ezera skaņām) vienā vietā virs ūdens peld striķi, kas piestiprināti zem ūdens kaut kam neizkustināmam (lai varētu piestiprināt peldošu skatuvi vai ko līdzīgu)) – ļoti bīstami tiem, kas tur brauc ar motoru. Striķa abi gali nav atzīmēti un uzreiz ir grūti pamanīt. Tie, kas tur plāno braukt tuvākajā laikā, dodiet ziņu, nosūtīšu koordinātes. Ezera uzraugi ir informēti.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager