Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
parcopi.lv | 28.oktobris 2017, 23:32 | Komentēt | 3049 skatījumi

Detalizēta atskaite par vakardienas necopi

Tātad detalizēta atskaite par vakardienas copi, vai drīzāk necopi. Jau kādu laiku biju plānojis, ka vizmaz vienu reizi gribās aizbraukt rudenī uz Vecdaugavu ar domu copēt līdakas. Sakrita tā, ka arī bračka bija Rīgā un tad saprotams, ka devāmies uz copi abi divi. Laivu negribējās vest mašīnā, vai uz jumta, pa ūdeni ar šķita par tālu no garāžas, tāpēc ērtāk bija paņemt tikai motoru, bet ar laivu mums izlīdzēja Zvejas ielas laivu noma. Tas ir ērti, saimnieki ļoti forši, tāpēc rekomendēju. Kad ielaidāmies sākumā bija mērķis saķert mazās zivtiņas, kas diezgan ātri arī izdevās. Vienā no attekām, atradām tādu mazo zivju koncentrāciju, ka ūdens burtiski vārījās. Kamēr Raimonds ķēra mazos, es jau sāku spiningot. Sākumā uztvičoju ar 110mm vobleri, bet tad joka pēc paņēmu mikruhu un jau trešajā metienā uz tiogu maza līdaciņa. Skaidrs, ka lielo visticamāk tuvumā nav, tāpēc devāmies meklēt līdakas, nu jau ar mazajām zivtiņām spainī.

Jau pirmajā apstāšanās vietā Raimondām uz dzīvo cope, bet diemžēl nerealizēta. Es vēl nosmējos, ka visticamāk tā bija vienīgā cope uz dzīvo un viņš to nopūdelēja. "Nakarkal" saucās! Tieši tā arī bija! Vairāk uz dzīvo nebija ne copes, kaut mēģinājām daudz kur un Vecdaugava tomēr ir ļoti labi zināma ūdenstilpne. Nebija copes arī uz spini.

Tika mēģināti lielie vobleri, mazāki vobleri, gumijas, šūpiņi. Viss vienalga. Ne piesitiena. Vien vienā vietā līdz laivai atskrēja +/- mēra līdaka, kura tika izmānīta no niedrēm ar gumijas palīdzību, kurā bija noslēpts offsetnieks. Bet diemžēl nepakampa. Iespējams lielo necopi var daļēji norakstīt uz mierīgajiem laika apstākļiem, jo ūdens bija kā spogulis, gandrīz līdz vakaram, bet tas neizskaidro, kāpēc necopēja uz dzīvo! Es gan tikai spiningoju, bet Raimonds visur mēģināja arī uz dzīvo. Vispār Vecdaugava pēdējos gados kaut kā bieži pieviļ. Agrāk tur pēc līdakas rudenī, varēja aizbraukt ar garantiju, tagad gadās arī šādi.

Lai nepaliktu pilnīgi bešā, apstājāmies arī dažās asaru vietās un mikruhu sanāca dažus noķert, bet neteikšu, ka arī tie bija dikti aktīvi. Eholotē labu bildi arī bija neiespējami atrast. Lūk tā mums vakar gāja - 7stundas uz ūdens un krastā izvesti 5asari. Bēdīgs rezultāts, ko lai saka! Bet forši pavadīta diena, kopā ar brāli uz ūdeņiem. Un to neatsver nekas! Ne asakas!

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.75 no 5
(8 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager