Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Jānis Stikuts | 14.decembris 2017, 11:56 | 6 komentāri | 6181 skatījums

Makšķerēšanas klubi Latvijā

Idejām ir jēga, ja tās tiek pasniegtas pareizajā laikā un pareizajā vietā. Varbūt atradīsies kāds, kuru tas ieinteresēs. :-)

Latvijā makšķernieku klubu kustība joprojām ir bērnu autiņos, - valstī ir tikai 30 - 40 NVO, kuras varētu saukt par makšķernieku klubiem. Līdz ar to, mauprāt, nožēlojami niecīga ir sabiedrības iesaiste pasākumos, kas saistīti ar makšķerēšanas jomu. No 120 tūkstošiem makšķernieku sabiedriskās aktivitātēs piedalījušos skaits varētu būt ap tūkstoti (manā rīcībā ir tikai aptuveni dati). Pārsvarā tikai tie, kuri iesaistīti kādā nevalstiskā organizācijā. Neizmantoti paliek gan cilvēku resursi, gan finansiālie resursi, kurus varētu mērķtiecīgāk apgūt konkrētāku klubu makšķernieku un visas makšķerēšanas jomas interesēs.

Pirms pāris gadiem centos uzzināt, vai nevarētu Zivju Fondā ieplānot līdzekļus, kurus varētu novirzīt esošo makšķernieku klubu finansiālam atbalstam. Ne tikai projektu realizācijai jau esošajos ik gadu sludinātajos tematiskajos rāmjos, bet izveidojot jaunu sadaļu Zivju Fonda tematikā - proti, tieši vājakajai vietai - makšķernieku klubu organizācijai un administratīvajiem izdevumiem. Toreiz saņēmu atbildi - ZF nolikumā šobrīd nav tādu mērķu.

Ir zināms, ka 2018.gadā Zivju Fonda projektiem būs pieejami būtiski lielāki naudas līdzekļi. Varbūt tagad ir vērts atkārtoti griezties ZF ar šo ideju, lai ZF savus plānus papildinātu atbilstoši šodienas aktualitātēm?

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[6] Komentāri | dilst | aug
 
ilgezeem

Nenūs tā, ka saradīsies visādi klubi, kuri eksistēs tikai tāpēc, ka kāds tos finansē?

14.12.17 Atbildēt | Ziņot 2
Akmens_Viesis

Protams, galīgi garām, nevar tak noteikt, ka vispirms kādus gadus jāpadarbojas :)

Jebkurā gadījumā izteikt ideju nozīmē iespēju katram sētas krancim to pakodīt.

Ja nopietni, tad ideja nāk gadus 10 par vēlu, bet arī tagad nekaitēs.

14.12.17 Atbildēt | Ziņot -1
krumujancis

Lai kaut kas sāktos, vispirms jābūt idejai, kas aizrauj kādu pulciņu ļaužu, tad vadonim- iniciatoram, un līdzekļiem. Laikā, kad katrs kuļas kā nu māk, un tiek visnotaļ represēts ar aizvien jauniem nodokļiem, daļa no tiem, kuri to varētu vilkt tiek ievērojami sabremzēti.

Nezinu gan daudzus, pat nedaudzus, kuri gribētu strādāt ilgāku laiku tikai sabiedriskā kārtā, varbūt kļūdos. Bet muldētāju gan pietiek.

14.12.17 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas

Viss ir atkarīgs no tā, kādiem mērķiem klubs ir organizēts!

14.12.17 Atbildēt | Ziņot 0
murdelis

Par kādiem klubiem var būt runa?!Neviens neieklausijās,kad teicām -nelikvidēt MM biedrības rajonos...nolikvedēt visi meistari...tagad čīkst!Valkas raj.bija stipra makšķernieku organizācija..taču kad par sviestmaizēm sāka izdalīt valstī privātajiem ūdenskrātuves..piegriezās...Pat upju posmus jau privatizē...kartes pērkam ,a kur copēt drīz nebūs..7 CRBP nomira pēdējā šūniņa.

Jūs varat ,kaut par naudu,izdot to ūdenskrātuvju sarakstu,kuros drīkst copēt cilvēki ,kuriem ir makšķerēšanas kartes-NEVARAT!Tāpēc ka valsts ūdeņu izpārdošana turpinās...

14.12.17 Atbildēt | Ziņot 0
hetch

Privāta ūdenstilpne jau ir pats par sevi makšķernieku klubs, slēgts un neformāls, ar nerakstītiem noteikumiem. Tas no personīgās pieredzes :). Oficiālu veidot neredzu jēgu.

15.12.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager