Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
klegers1 | 29.aprīlis 2018, 19:28 | 5 komentāri | 26764 skatījumi

Babītes ezera liegumu karte

No 1. jūnija līdaku medībām daļēji ir atvērts arī viens no Pierīgas labākajiem līdaku ezeriem – Babītes ezers. Līdz 30. jūnijam gan drīkstēs makšķerēt tikai tā centrālajā Ziemeļu daļā (skat. karti).

Ezers iedalāms 5 lielās zonās. Nedrīkst makšķerēt:

  1. Ziemeļu daļā no 1. marta līdz 31. maijam.
  2. Dienvidu daļā no 1. marta līdz 30. jūnijam.
  3. Spuņņupes daļā no 1. marta līdz 30. jūnijam
  4. Gātes daļā – no 1. marta līdz 31. jūlijam.
  5. “Melnajā caurumā” pie Varkaļu kanāla – nekad.

Saite uz Babītes ezera aizsardzības un izmantošanas noteikumiem IR TE.

Īsāk sakot – Ezers pilnībā ir apgūstams tikai no 1. augusta. Vēl, protams, ir pati Spuņņupe pirms Spuņņupes lieguma zonas – arī tur var neslikti paķert, ja zina dziļumus un kantes, jo tur ir krietni dziļāks, salīdzinot ar ezeru. Pats esmu tur dažas līdakas un asari dabūjis pa ceļam uz copi vai jau pēdējos izmisuma metienos pirms ārā kāpšanas.

Dabā liegumu robežas pamanīt dažkārt nav viegli, tādēļ respektēsim putnu tiesības uz mierīgu intīmo dzīvi un pēcnācēju sagatavošanu pilnvērtīgai dzīvei un paši šīs līnijas iegaumēsim.

Ja ir vēlme uzzināt ko vairāk par Babītes ezera īpatnībām, dārgumiem liegumiem un to iemesliem, tad te ir apjomīgs dokuments uz 100 lapām brīvbrīdim.

Ne asakas!

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
vits2

Paldies par skaidro informāciju!

29.04.18 Atbildēt | Ziņot 1
pelecis

ezers ir taa aizaudzis, ka gaates daļa vairs praktiski nav ko darīt, drīz viss ezers par purvu paarveetīsies un tad tocna būs īsta putnu paradīze!

29.04.18 Atbildēt | Ziņot -1
Vecupenieki

Mazliet precizēšu Gunāra rakstīto - lieguma laikā nedrīkst ne tikai maksķerēt, lieguma zonā cilvēku uzturēšanās ir aizliegta (tas nozīmē, ka arī bērnus izvizināt neesot ļauts) Protams, ka pie vainas putnu mīļi :)

02.05.18 Atbildēt | Ziņot 2
soks
soks :

Es pilnībā piekrītu Pelecis rakstītajam. Ir jāsargā putni, bet ar putniem daba ne sākas, ne beidzas. Visi seklie ezeri, kam ir dažādi ornitoloģiskie liegumi, ļoti ātri aizaug, jo nav jau kam šos ezerus praktiskā veidā no zālēm attīrīt. Ornitologi domā tikai par saviem putniem. Tie ir fanātiski cilvēki, un nekas te nav slikts. Viss kārtībā līdz brīdim, ja kādam arī galvā iesēžas putni. Es nekad neesmu redzējis kādu copmani kas speciāli mestos meldros un gribētu to pašu zīriņu izbiedēt no ligzdas vai nočiept viņa izdētās olas! Nu kam tam copmanim putnu olas? Viņu interesē zivis. Tā vai šitā, bet viņš jau ir iztērējis daļu sava kapitāla lai atbrauktu un pamakšķerētu zivis. Kam viņam tie putni? Turklāt irties pa garajiem meldriem, kur putni ligzdo, nav copmanim nepieciešams.

04.05.18 Atbildēt | Ziņot 2
nagerevnu

Drusku pastrādājamar kooridinātēm un saprotam ka dokumentā ir problēmas - bet toties karte smuki telefonā un vienmer vari pats pārbaudīt kur atrodies.

18.05.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager