Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 26.jūnijs 2020, 16:51 | Komentēt | 2433 skatījumi

Ar iespaidīgiem lomiem sācies LČ karpu makšķerēšanā (atjaunots)

31 komanda no visām Latvijas malām vakar ieradās pie Baļotes ezera, lai sadalītu pirmo medaļu komplektu un pacīnītos par vietu valsts izlasē. Kā jau gaidīts, ezers apliecināja sevi kā šobrīd karpām bagātākā ūdenstilpe, tomēr dalībniekus uzmanīgus dara ļoti karstais laiks un pastāvīgais bezvējš. Izrādās, karpas ezerā šādos apstākļos jūtas netipiski labi, labprāt atsaucas uz aktīvu barošanu, sagādājot pamatīgu pārbaudījumu dalībniekiem. Ne katrs no aptuveni simts sportistiem ir gatavs aktīvi darboties krastā 30 grādu karstumā, saulē un bez tiesībām pat nopeldēties. Līdz ar to kopējo noķerto zivju skaitu virs 400 kilogramiem kopsvarā var vērtēt kā ļoti pieklājīgu. Tomēr nogājieni un pazaudētās zivis izvadīšanas laikā vienmēr ļauj spriest, ka varētu būt arī vēl vairāk.

Interesanti, ka vadošajās vietās pagaidām ir komandas, kuras līdz šim uz pjedestāla vēl īsti nav iejutušās. Tiesa, laiks rādīs, vai vīriem izdosies iesākto tempu noturēt līdz galam. Nereti tieši otrā un trešā diena ir tās, kas saliek visu pa plauktiņiem.

Jāatzīmē, ka starp dalībniekiem ir gan šī sporta veida veterāni, kas mačojas un ķer karpas jau vairāk nekā piecpadsmit gadus, bet ir arī pavisam jauni un potenciāli interesanti sportisti. Ne viens vien no viņiem, piemēram, ir atgriezies no darba un dzīves Anglijā, kur ielauzušies karpu makšķerēšanā, tagad turpina to šeit un jau sportiskā līmenī.

Latvijas Čempionāts šogad paredzēts trīs posmos un šis ir pirmais no tiem. Pirmo septiņu vietu ieguvēji potenciāli tiks uzrunāti startam Latvijas izlasē dalībai nākamā gada Pasaules Čempionātā. Tiesa, katram no kandidātiem būs arī jāapliecina spēja aizmest karpu makšķeri vismaz 160 metru attālumā, kā arī darboties komandā. Līdz šim Latvijas izlasei tikai vienu reizi ir izdevies izcīnīt medaļas Pasaules Čempionātā komandu ieskaitē un vienu reizi – individuālajā. Cerēsim, ka aizvien pieaugot Latvijas Čempionāta līmenim, līdzi augs arī izlases kopējā kvalitāte un potenciāls.

Pirmas dienas svēršanas rezultāts

Otrās dienas svēršanas rezultāts

Otrās dienas rezultāti pdf

Otrās nakts svēršanas rezultāti

Trešās dienas rezultāti

Ceturtās dienas rīts

Gala rezultāti

Aivars Rudzinskis. foto @JānisRūtiņš

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager