Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
KarpuLietu Reportieris | 1.jūlijs 2020, 20:41 | Komentēt | 1264 skatījumi

Nopietnāks inventārs – nopietnāks loms

Šis ir pirmais gads, kad iegādājos nopietnāku inventāru un jau vairākas reizes esmu bijis uz dienas copi Baļotē, taču ne reizi nebija sanācis kārtīgi atvilkties – biju dabūjis tikai 1–3 karpas. Taču pienāca kāda īpaša diena.

Laika prognoze bija iepriecinoša – solīja +20 grādus. Izvēlējos sektoru, kurā vējš pūš sejā, – zināju, ka tajā krastā būs sapūsts vissiltākais ūdens un karpas tur varētu uzturēties. Šoreiz nolēmu pamainīt iebarošanas sastāvdaļas un kopā sataisīju aptuveni 3 kg spodmiksa. Lielā daudzumā kaņepes, dažāda izmēra peletes, sasmalcinātas krēma un tīģerrieksta boilas, nedaudz kukurūzas un visam klāt atraktors. Šī bija pirmā reize, kad mēģināšu marķēties.

Jāsaka gan, ka nesanāca tik labi, kā cerēts. Otrajā metienā aizķēru kaut ko nepatīkamu. Domāju, ka būs jāpeld pakaļ, bet ar pamatīgu spēku tomēr izcēlu ārā, un izrādījās, ka kāds pirms manis ir norāvis auklu un tās galā nomirusi karpa uz 2 kg. Neko darīt, nocīnījies atmetu ar roku.

Izdomāju, ka barošu tuvāk krastam, dažus metrus no zālēm, apmēram 40–50 m attālumā, jo pašam būs vieglāk gan precīzi iebarot, gan pēc tam bez liekas auklas mērīšanas makšķerēt. Vairāk nekā pusi barības uzreiz ielādēju ar spombu. Uz abiem kātiem 6. izmēra Gardner Mugga āķi ar inline sistēmu, grimstošo boilu un galā popapu un vidēju PVA stiku pie katra. Nosēdēju apmēram 3 stundas gandrīz bez jebkādas copes un kustības.

Nolēmu, ka jāsāk meklēt, kur tā zivs atrodas. Nomainīju vienai makšķerei sistēmu uz čodrigu ar dzeltenu ananasu popapu. Pēc kādas stundas atskanēja signalizators – un maza 1,5 kg karpa galā. Pēc pirmās copes uzbaroju vēl 3 spombus, un jau pēc 30 minūtēm uz tās pašas makšķeres nākamā zivs! Šī gan ievērojami lielāka. Cīņa bija interesanta, iegāja gan vienās, gan otrās zālēs, bet galu galā to veiksmīgi izvadīju. Skaista 5 kg spoguļkarpa, pagaidām mans Baļotes rekords!

Atkal vairāki spombi tajā pašā vietā – un tad tik sākās aktīvā cope.

Nomainīju abas montāžas uz inline sistēmu, kas bija sākumā, jo likās, ka karpa uz vakaru varētu baroties aktīvāk un ar papildu PVA stikiem varētu būt vairāk copju. Veiksmīgs lēmums! Kopumā 15 copes. Krastā dabūju 12 karpas. Četras no tām bija virs 4–5 kg, trīs – 3–4 kg, bet pārējās – uz 2–3 kg. Lielākā daļa tika noķertas uz tīģerrieksta boilu ar dažādiem krāsainiem popapiem galā.

Pienāca 22:00, un sapratu, ka jāmet miers, jo tik aktīva cope arī mani pašu bija nogurdinājusi.

Lieliska diena! Kā vienmēr izcili skaists ezers un ļoti pretimnākoši inspektori. Brauc uz Baļoti – tur ir super!

Kristiāns Lancmanis

Meklējam Karpu Lietu reportierus!

Katru mēnesi mēs izdalīsim desmit 3kg pakas ar Richworth boilām tiem, kas būs iesūtījuši interesantākās reportāžas no šī gada karpu copes izbraukumiem.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager