Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
KarpuLietu Reportieris | 2.jūlijs 2020, 13:42 | Komentēt | 1371 skatījums

36 stundas vietā X

Iepriekšējā sastāvā ar Kaspars Žeimotu no komandas Mītava atkal devāmies uz to pašu X vietu. Atbraucot skats pavērās daudzsološs, zivis ik pa laikam parādījās ūdens virspusē. Zibenīgā ātrumā tika salikti statīvi, makšķeres, sasietas montāžas. Atlika savā starpā izlozēt, kurš kuru salu apmakšķerēs, un aidā!

Vienā mirklī montāžas nonāca vēlamajās vietās. 50 g zivju dieviem – un sākām būvēt nometni. Kā jau parasti iekārtošanās veicas lustīgāk par novākšanos. Tuvāk pusnaktij jau sēdējām savās gultās un trinām mēles par visu kaut ko un tai pašā laikā par neko. Ritēja stundas, copju nebija, arī zivis necilājās.

Te pēkšņi ap pulksten 3:00 vienā no maniem kātiem pienāca ilgi gaidītais vilciens. Viens, divi – Kaspars bija satvēris kātu un sācis izvadīt. Pieskrēju, pārņēmu distanci, un jau pēc brīža sēdējām laivā, lai uztvertu ilgi gaidīto lomu. Jes, zivs ķeselē! Krastā veicām visas nepieciešamās manipulācijas ar zivi, tai skaitā nosvēršanu. Labs, svari rādīja 8,65 kg.

Nedaudz uzkobrojām un bijām atpakaļ teltī pie sarunām. Paralēli izpētījām veiksmīgo montāžu – Combi Blowback Rig ar #6 Kordas Kurv Shank tipa āķi. Viss sasiets pareizi, par ko liecināja arī rezultāts. Prieks arī par pašrullēto boilu – spēja piesaistīt zivi!

Apmēram pēc stundas atskanēja viens no Kaspara signalizatoriem. Kā pēc burvju nūjiņas mājiena – zivs bija krastā. Uzprasījos palīdzēt Kasparam ar atsvabināšanu no āķa, saņēmu apstiprinājumu un nošpikoju pavadu – Blowback ar #6 Gamakatsu āķi, mīkstais pavadu materiāls pārklājumā. Nosvērām – 8,3 kg.

Nepaguvām uzvārīt kafiju, kā uz Kaspara kāta jau sauca otrā cope. Arī šī zivs tika veiksmīgi izvadīta. Nosvērām tikai nākamajā dienā, un, kā beigās izrādījās, tā bija šīs 36 h sesijas svarīgākā (8,9 kg) un beidzamā zivtiņa.

Visas zivis bez izņēmuma tika atlaistas savā stihijā. Nu gaidām jaunu tikšanos!

Pāris pozitīvi novērojumi šajā sesijā:

  • ūdens kļuvis par grādu siltāks, zivīm dēļu jau mazāk, tātad tās kļuvušas aktīvākas;
  • pēc uzglabājamo maisu satura ir skaidrs, ka mūsu boilas tām tīk!

Artūrs Šteinburgs

Meklējam Karpu Lietu reportierus! Katru mēnesi mēs izdalīsim desmit 3kg pakas ar Richworth boilām tiem, kas būs iesūtījuši interesantākās reportāžas no šī gada karpu copes izbraukumiem.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager