Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mušiņmakšķerēšana | 13.novembris 2020, 21:44 | Komentēt | 1408 skatījumi

Spirāles metiens

Kādā veidā tu parasti sāc metienu ar sauso mušu? Kā tā tiek pacelta no ūdens? Vienkārši raujot to pa ūdens virsmu līdz tā paceļas gaisā? Šādai metodei, kuru izmanto absolūtais vairums mušiņmakšķernieku, ir pāris nopietni mīnusi. Pirmkārt, šāda kustība rada nevajadzīgu troksni ūdenī un biedē zivis. Otrkārt, tas ievērojami slapina mušiņu, kā rezultātā nākas izpildīt liekus tukšos metienus, lai to apžāvētu. Arī tas lieki biedē zivis. Turklāt ne vienmēr ar to pietiek un tad ir vai nu jāpārsien mušiņa, vai jādomā citi tās papildus apžāvēšanas risinājumi.

Itāļu kastinga stils piedāvā divus metienus, kas ļauj pacelt mušiņu, nevelkot to pa ūdens virsmu. Pirmais ir Viļņa metiens, bet otru sauc Spirāles metiens. Patiesībā tie nav pilnvērtīgi metieni, bet gan kustība, ar kuru mušiņa kopā ar mušiņauklu tiek pacelta gaisā un tālāk jau seko kāds no ierastajiem metienu veidiem.

Šoreiz apskatīsim Spirāles metienu, jo tas ir universālāks un izmantojams gandrīz visās dzīves situācijās – gan makšķerējot pa straumi uz augšu, gan leju, gan šķērsām straumei. Tāpat tas, protams, ir jo īpaši ieteicams makšķerējot ar sauso mušiņu stāvošā ūdenī.

Spirāles metiens sākas ar kāta novirzīšanu sāņus, kamēr makšķernieka ķermenis paliek pavērsts ūdenī guļošās auklas virzienā. Tālāk tiek uzmesta liela auklas cilpa. Ja strādājam ar labo roku, tad sākotnēji kāts tika novirzīts pa labi un cilpa tiek mesta pretēji pulksteņa rādītāja virzienam. Cilpa ir pietiekoši liela, lai apmetot ar kātu pilnu loku, mušiņa paceltos no ūdens.

Metot cilpu ir jāievēro divas nianses. Pirmkārt, kustība jāsāk salīdzinoši lēni, bez rāviena. Tā parasti ir biežākā iesācēju kļūda – sākt cilpu ar rāvienu. Kad kāts ir veicis aptuveni ceturtdaļu apļa un sāk kustību lejup, ātrums strauji palielinās. Vienlaikus ar šo kustību ir jāizpilda otra netradicionāla kustība – ar kreiso roku jāpadod aukla uz priekšu (pretēji ievilcienam), tādejādi nedaudz palielinot gaisā esošās auklas daudzumu.

Ja viss minētais izdodas, mušiņa, līderis un auklas pacelsies no ūdens klusi un nemanāmi, bet mušiņa paliks sausa. Lai gaisā esoša cilpa nenokristu, uzreiz pēc mušiņas pacelšanās no ūdens ir jāizpilda atpakaļmeitiens. Ja auklas gaisā ir daudz, šim atpakaļmetienam ir jābūt sevišķi izvērstam un plašam, bet ar kreiso roku vienlaikus izpildāms jaudīgs ievilciens – tikai tad gaisā esošo spirāli izdosies ar vienu metienu pārvērst elegantā un taisnā cilpā atpakaļ.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager