Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 19.novembris 2020, 15:09 | 5 komentāri | 6316 skatījumi

Novada dome nobalso par tīklu aizliegšanu Burtnieka ezerā

Šodien, 19.11.2020. Burtnieku novada domes sēdes darba kārtībā kā 20. punkts tika iekļauts lēmums par rūpnieciskās zvejas aizliegšanu Burtnieka ezerā. Lēmuma projektu atbalstīja domes deputātu vairākums. Lēmumā kā aizlieguma datums ir minēts 2022. gada 1. janvāris. Līdz tam laikam ir jāizpilda visi spēkā esošie līgumi par rūpniecisko zveju Burtnieka ezerā.

Tiesa, novada domes lēmums vēl ir jāapstiprina Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam BIOR, kā arī Zemkopības Ministrijas Zivsaimniecības departamentam. Burtnieka novada domes priekšsēdētājs Edvīns Straume sarunā ar CL izteica cerību, ka šāds apstiprinājums tiks saņemts jau tuvākajā laikā un mazliet vairāk nekā pēc gada ierobežojums stāsies spēkā.

Tomēr jāsaprot, ka rūpnieciskā zveja nav Burtnieka vienīgā problēma. Pēc Straumes kunga domām, arī makšķernieku spiediens uz ezeru būtu kaut kādā veidā limitējams, lai samazinātu no ezera izņemto plēsīgo zivju skaitu un apjomu. Vai tas būs limitēts licenču skaits, limitēts loma izmērs vai kādi citi regulējumi – tas tiks lemts tuvākajā laikā.

Tāpat ir vērts apdomāt, kā ezeru padarīt pievilcīgāku balto zivju makšķerniekiem. Fīdermakšķerēšana, piemēram, ir strauji augošs makšķerēšanas virziens gan sportā, gan amatieru formātā, tomēr iespējas ar to nodarboties Latvijā nav nemaz tik plašas. Vai nu ir zināms balto zivju trūkums ūdeņos, vai arī tie ir nepieejami copei no krasta lielam makšķernieku skaitam. Ja Burtniekā izdotos kaut kādā veidā risināt jautājumus par copes iespējām no krasta, līdzīgi kā tas ir, piemēram, Baļotes ezerā, varētu runāt par veiksmīgāku balansu starp balto un plēsīgo zivju populācijām ezerā.

Kopumā ir vērts pateikt paldies visiem iesaistītajiem par šo lēmumu un izteikt cerību, ka Burtniekam izdosies atjaunot savu makšķernieku vidē tik prestižā ezera slavu.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

Brīvību Latvijas ezeriem!

19.11.20 Atbildēt | Ziņot 3
ulvis84

Ceru, ka tas ir tikai sākums.

19.11.20 Atbildēt | Ziņot 3
Upe1979

Tas ir tikai soli līdz pozitīvām lēmuma, galā vārds Bior un Riekstiņa kungam no Ministrijas kas ir lielākais tīklu lobists un arī Bior stāsta ka Burtnieka zivis ir nejēga daudz, tikai kaut ka pēdējos divus gadus lielākā daļa izbrauc pa visu dienu ar vienu līdaku vai vispār tukša. Novēlēja Burtnieku pārvalde, pareizi, jo pakaa deg un vēlēšanām un ja ministrija pasaka ka tīkliem jābūt, tad šie teiks bet mēs tak bijām pret. Dīvainakais ir tas ka, visi kas tagad aizstāv no deputātiem ka ir pret tīkliem, iepriekš lēma tieši par. Arī Straumes kungs pacēla pirkstu pret vēju un tagad stāsta ka makšķernieku spiediens ar par lielu

19.11.20 Atbildēt | Ziņot 0
K.ulmanis123

Rokas viniem nocirst

19.11.20 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Vai kāds domā ka makšķernieki vairāk noķers? Pēc 5 gadiem ja netiks veikta melioratīva zvejas būs auzas galīgākās.

04.02.21 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager