Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Likuma vārdā | 27.marts 2021, 12:54 | 5 komentāri | 3695 skatījumi

Aizturēts pēdējais no “vecajiem maluzvejniekiem”

Organizējot ilgstošas dežūras un regulārus reidus, Dabas aizsardzības pārvaldes (Pārvaldes) Latgales reģionālās administrācijas valsts vides inspektoriem pagājušajā nedēļā Lubānā izdevies aizturēt maluzvejnieku.

Regulāri veicot reidus Lubānā, inspektoriem Madonas novada Ošupē izdevies aizturēt maluzvejnieku, kas lieguma periodā nelikumīgi nodarbojies ar rūpniecisko zveju, izmantojot četrus zvejas tīklus ar kopējo garumu 120 metri. Valsts vides inspektori izņēma tīklus un lomu – divus plaužus un divus līņus. Par nelikumīgo rūpalu tiks uzsākta administratīvā lietvedība un uzlikts sods, tāpat tiks konfiscēti nelikumīgie zvejas rīki. Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu var sodīt ar naudassodu līdz 280 eiro.

Pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas dabas aizsardzības vecākais speciālists Dainis Tučs informēja, ka kopumā zvejnieki Lubānā ir ļoti apzinīgi. “Šo pārkāpēju varam uzskatīt par pēdējo mohikāni – tas ir pēdējais no “vecajiem maluzvejniekiem”, kurš, kā pats atzīst, ar šo nelikumīgo rūpalu nodarbojies 30 gadus,” stāsta D. Tučs.

Gada divos pirmajos mēnešos Pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas valsts vides inspektori veikuši 46 makšķerēšanas un zvejas pārbaudes, ierosināta 31 administratīvā atbildības lieta. No ezeriem izņemtas 88 ūdas un viens zivju tīkls. Konfiscēti četri zivju tīkli ar kopgarumu 120 metri. Par pārkāpumiem piemērotā naudas soda summa – 460 eiro.

Lai arī šobrīd ezerus vēl klāj ledus kārta, siltais gadalaiks nav aiz kalniem un pavisam drīz līdakas meklēs vietu nārstam. No 1. marta līdz 30. aprīlim nedrīkst iegūt līdakas un liegums attiecas arī uz rūpniecisko zveju. No 1. marta līdz 30. aprīlim aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visās ūdenstilpēs.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina makšķerniekus un zvejniekus saudzēt zivis nārsta laikā. Pārvalde lūdz iedzīvotājus par pamanītiem iespējamiem zvejniecības vai makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem nekavējoties ziņot valsts vides inspektoriem Latgales reģionālajā administrācijā, zvanot pa tālruni: 26112686, 28602895.

Avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
valmierasvim

Tirliņu bars ...būtu labāk kko jēdzīgaku darījuši

27.03.21 Atbildēt | Ziņot -5
Pravietis

Izcils rezultāts. 30 gadus brakanjērs un vienu reizi tikai aizturēts. Un tad noteikti kāds pudeles brālis nelabvēlis nostučīja.

28.03.21 Atbildēt | Ziņot -1
Pravietis

Makšķerniekus laikam rentablāk tvarstīt......

28.03.21 Atbildēt | Ziņot -1
jopciks

Ošupe ir ~8km no ezera. Ko tad viņš Ošupē ar 120m tīkliem darīja? Smiltsērkšķus ķēra vai tajos tīklus žāvēja? :D Bet kurš tad bija tas nelietis? Pensionārs no Lubānas vai?

28.03.21 Atbildēt | Ziņot -2
copis

Kāds rezons ,aizturēts uz 10minūtēm ja viņš 30gadus licis tad kas viņu aizkavēs to turpināt ,tas smieklīgais naudas sods , īpašuma ko aprakstīt lai samaksātu sodus gan jau viņam nau tāds pats karuselis kā ar cigarešu tirgoņiem.Vajag kā pie apgraizītajiem cirst nost rokas ,tad nebūtu neviena brakara....

29.03.21 Atbildēt | Ziņot -1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager