Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 19.maijs 2021, 13:53 | Komentēt | 1861 skatījums

Labākā cope vēl tikai priekšā!

“Šogad trešo reizi atnācu uz molu pacīnīties ar vēja zivīm. Pirmajos divos piegājienos bija ļoti švaki, tikai viena zivs. Šodien jau ir divas. Būtībā vajadzētu doties mājās, bet azarts neļauj. Kā kāda mazākā copīte, tā atkal rodas sajūta, ka tūlīt, tūlīt būs. Tā sanācis, ka no astoņiem rītā esmu aizmakšķerējies līdz pēcpusdienai,” teica liepājnieks Dainis Krīgens, kurš Ziemeļu mola galā pirms dažām nedēļām ticis arī pie pāris kilogramiem reņģu, kas pēdējos gados copmaņiem nemaz tik bieži negadās.

Lai arī vēja zivis var itin veiksmīgi ķert arī ar spiningu, D. Krīgens, tāpat kā pārējie makšķernieki pirmdienas pēcpusdienā, bija izvēlējies pludiņmakšķeri un par ēsmu izmantoja nu jau jūras zivīm iecienīto garneli.

“Atkal loms pavisam čābīgs, tādēļ par vēja zivju kūpināšanu pat varu nedomāt. Droši vien uzcepšu tāpat. Svaigi ceptas, šīs zivis ir ļoti garšīgas. Kad atdziest, tad gan man nepatīk. Par guvumu tik daudz nedomāju, galvenais ir process. Tas tev nav mazs asarītis, kas knapi parausta makšķeri. Vējenes kārtīgi pretojas, tā teikt, ir ko pavilkt,” sacīja D. Krīgens.

Jācer, ka uz laikrakstu “Kurzemes Vārds” D. Krīgens netur ļaunu prātu, jo sarunas laikā viņam bija trīs nerealizētas copes, par vēlu pamanījām. Tā ir ar vēja zivīm – ne mirkli nedrīkst nolaist acis no pludiņa, jo tas ir sekunžu jautājums, kad pludiņš jau ir zem ūdens.

Lai gan sievietes makšķernieces vairs nav nekāds retums, Valentīna Pupkova no Jelgavas šoreiz uz mola bija vienīgā daiļā dzimuma pārstāve, bet viņu nevarēja nepamanīt – sieviete ļoti enerģiski darbojās ar mazo makšķerīti mola malā, cerot tikt pie jūras grunduļiem.

“Redziet, spainītī nav daudz zivju, kādas 20–30. Man galīgi loms nav primārais, jo arī šoreiz to atdosim radiem vai paziņām. Esmu atbraukusi kopā ar vīru. Kopā braucam un makšķerējam pa visu Latviju jau gadus desmit. Man ļoti patīk makšķerēt. Nav svarīgi, kas par zivīm. Nesen Lielupē ķērām vimbas, bija forši, tagad Liepājā grunduļus – arī forši. Kā atpūta svaigā gaisā vispār var būt slikta? Katru gadu vismaz vienu reizi noteikti uz Liepāju atbraucam. Šodien abiem ar vīru brīvdiena, tāpēc esam šeit,” pastāstīja V. Pupkova.

Liepājniekiem.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager