Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 4.jūnijs 2021, 12:14 | Komentēt | 5061 skatījums

Ar 180 kātiem sākas cīņa par vietu izlasē

Ar vēl neredzētu kaujassparu sākusies lielākā intriga Latvijas karpu copes vēsturē. Tik daudz zobenu viena ezera krastos nav vēl tikuši krustoti nekad. Un ir arī par ko. Šajā kaujā izšķirsies Latvijas izlases sastāvs dalībai nākamajā PČ, kas notiks Ukrainā. Tā kā izlases vadībai Ukrainas ezers ir labi zināms, ievākts pietiekoši daudz vērtīgas informācijas, iespējas izcīnīt visaugstāko vietu pasaulē ir lielas. Un kurš gan negribētu nokļūt uz PČ augstākā pakāpiena?

Sākumā gan ir jātiek izlasē. Tās sastāvs ir komplektēts jau vairākus gadus, esošie izlases dalībnieki ir aktīvi trenējušies un gatavojušies. Tomēr Covid izraisīto peripētiju rezultāts ir tāds, ka izlases sastāvs nav akmenī iecirsts un tajā iespējas iekļūt ir jebkuram. Atliek vien izcili nostartēt attālinātājās karpu copes sacensībās, kas šogad pandēmijas dēļ notiek Latvijas Čempionāta vietā.

Sākušās šīs sacensības ir vakar, ar izlozi digitālā formā, visām komandām dodoties pa taisno uz saviem sektoriem, bez savstarpējiem kontaktiem un citas tradicionālas socializācijas. Iespējams, vienam otru neredzot, kaujasspars tikai pieaug. Kā nekā visa mūsmāju karpinieku saime ir viena liela draudzīga ģimene, tomēr reizēs, kad izšķiras katra individuālais liktenis, draugu nav un arī nevar būt.

Uz Barons Baits boilām ķeras līdakas

Sacensību formāts sastāv no trīs kārtām, un tikai gala rezultāts pēc trešā posma būs tas, kas noteiks, kurš tad varēs startēt izlases sastāvā. Katrā posmā komandas ir sadalītas 3 zonās - A,B un C. Katrā zonā notiek sava atsevišķa cīņa par vietām un punktiem kopvērtējumā, bet komandas, kas izvietotas dažādās zonās, pēc būtības savā starpā nesacenšas. Šāda kārtība ļauj izslēgt vēja virziena ietekmi uz rezultātu, kas karpu copē ir ļoti būtisks. Katrā zonā visām komandām ir līdzīga situācija ar vēju.

Sacensību pirmās kārtas starts notika vakar, 3.jūnija plkst. 11.00, kad vienlaikus Baļotes ezerā tika iemestas 180 makšķeres – kopā šogad piedalās 45 komandas pa diviem dalībniekiem katrā. Tas nozīmē 4 kātus katrai komandai, neskaitot rezerves.

Cik tonnas boilu, pelešu, kaņepju, kukurūzas, graudu, tīģerriekstu, aminoskābju, eļļu un aromatizatoru tika ielādēts ezerā jau pirmajās stundās, mēs varam tikai minēt. Ņemot vērā iespaidīgo karpu daudzumu ezerā, kas regulāri tiek papildināts, kā arī šo zivju pastāvīgo pieņemšanos svarā, var prognozēt, ka uzvarai būs jābaro ļoti dūšīgi. Pārsimts kilogramu no komandas būtu tāda pieticīga CL redakcijas prognoze. Ticamāk, kopējais barības apjoms ir tuvāk 10 tonnām, ja skaita kopā visas 45 komandas.

J. Placēns apliecina savu ožu uz lielajām karpām

Pirmajā dienā no starta vispieklājīgākais atrāviens izdevies Sakret komandai. Tikuši nosacīti malējā sektorā, no kura jau iepriekš tikuši uzrādīti izcili rezultāti, pieredzējušie puiši, izskatās, šoreiz neplāno laist garām šo džokerkārti. Jau pirmajā dienā viņiem arī pieklājīga izmēra zivs – 8.57 kg. Kopējais svars pēc pirmās nakts svēršanas šai komandai 90.95 kg un pirmā vieta A zonā. B zonā vadībā Tora Carp, bet C zonā – Carp Stalker. Tiesa, par kaut cik piekājīgiem zivju apjomiem pagaidām var runāt tikai A zonā. Baļotes ezers, kā zināms, ir viltīgs un daudz kas vēl mainīsies. Svaigāki rezultāti sekos – pirmā posma finišs svētdien.

Rezultāti pēc pirmās nakts

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager