Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 5.jūnijs 2021, 12:11 | 2 komentāri | 3836 skatījumi

Baļote nebeidz pārsteigt

45 komandas sapulcējušās Baļotes ezera krastos, lai noskaidrotu, kas ir spēcīgākie karpinieki Latvijā un kam būs tiesības pārstāvēt valsti izlases sastāvā nākamajā PČ. Iepriekšējos gados, sevišķi sezonas sākumā Baļote priecēja ar iespadīgiem lomiem, kad vilka praktiski visi un kopējais noķerto karpu daudzums tika mērīts tonnās. Izšķiroši šādos gadījumos bija tāda momenti kā spēja realizēt visas copes, nepazaudēt zivi izvadīšanas procesā un asa cīņa ar kaimiņiem par zivs bara pārmānīšanu pie sevis.

Šī gada sacensību pirmais posms daudziem sākās ar šoku. Tādu necopi Baļote sen nebija redzējusi. Sacensībām esot pusē, liela daļa komandu nav uzrādījušas tiesnešiem nevienu zivi. Turklāt laikapstākļi ir ļoti labi, par ko liecina kaut vai tas, ir pāris komandas, kas velk atspērušās. Visticamāk, ilgstoši pastāvīgais vējš ir sapūtis lielāko daļu karpu ezera vienā pusē, kur meklējami 43.-53.sektori. Daži vēl cenšas novelt vainu uz tuvojošos nārstu, kas arī liek koncentrēties zivīm potenciālo nārsta vietu tuvumā.

Ja pēc pirmās nakts Sakret komanda bija absolūtā vadība gan zonā, gan kopvērtējumā, tad otrajā naktī situācija nedaudz ir mainījusies – Massive Baits ar pieredzējušo Normundu Pareizu priekšgalā ir bīstami tuvu pietuvojusies ne mazāk pieredzējušajam Jānim Placēnam no Sakret. Ja sākotnēji likās, ka 50.sektors, kurā Sakret darbojas, ir neapšaubāms uzvarētājs, tad tagad vairāk ir jautājums, kuram būs vairāk prāta, aukstasinības un ilgtermiņa stratēģijas, lai šo divkauju novinnētu. Un te nu varbūtība ir 50 pret 50. Massive Baits sektors nav tas izcilākais, šeit ir mazāk zāļu, kur zivīm krāties, kā arī ir ļoti lielas problēmas ar zivju izvadīšanu – tās iet niedrēs, bet apakšā ir dubultais dibens un pāriniekam ar sačoku iespējas iebrist zivij pretī ir tuvas nullei. Neskatoties uz šīm grūtībām, Normundam ar Gati vēl vakar vakarā nebija nevienas pazaudētas zivs, kamēr Jānis Placēns var būt priecīgs par daudzām copēm, bet vienlaikus satraukties arī par daudzajiem nogājieniem – arī viņa sektorā ir daudz zemūdens šķēršļu, kas padara zivju izvadīšanu komplicētu. Varbūt mazāk vajag domāt par tiešraidēm feisbukā un komunikāciju ar konkurentiem un vairāk koncentrēties uz savu rezultātu?

Patiešām var teikt, ka šo milžu divkauju izšķirs meistarība, barības kvalitāte un pašu puišu izturība. Tas, ka Sakret komandai izdevās otrajā naktī mazliet nosnausties, CL konstatēja klātienē, kamēr Massive Baits miegs nebija nevienā acī. Redzēs, kā tas atsauksies trešajā naktī.

Pārējām komandām situācija ir komplicēta, katra zivs ir no svara un var izšķirt vietu tabulā. Tā kā šis ir tikai pirmais posms no trijiem, tad šobrīd ir ļoti būtiski vai esi, teiksim, septītajā vai desmitajā vietā savā zonā – katra vieta dod punktus, kas izšķirs vietu kopvērtējumā. Tāpēc strādājam, neguļam..

Rezultāti

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
maris06

Raksts labs, bet par makšķerniekiem... Ko var gribēt, ja ezerā tiek samestas entās pīckas un cik tur tonnas boilu un visas pārējās ēdamās lietas... Tur tak karpas nesaprot, kas par brīnumu noticis... Vēl jau uztrauc tāds fakts, vai to visu samesto iekšā apēdīs? Vai nav tā, ka ezers vienā momentā "uzrūgs"?

07.06.21 Atbildēt | Ziņot 1
DagnisM

Var redzēt, ka Jums maza sajēga par šo visu. Visu ko samet iekšā, protams, apēd, jo Baļotē ir nenormāls daudzums ar karpām, par brekšiem nemaz nerunājot, neviens nav spējīgs tur samest tik daudz paikas, lai kaut kripatiņa paliktu neapēsta, jo atšķirībā no visādām putrām, kā pieraduši barot gaļenieki, boilas un peletes sadalās, ja tiešām kaut kas paliek pāri. Nekas nevar uzrūgt, šajās barībās nav pilnīgi nekā rūgstoša, tieši otrādi, tur iekšā ir visas vajadzīgās vielas, vitamīni un aminoskābes, lai karpa augtu liela, vesela un ar veselīgu apaļu vēderu. Un ne tikai karpa, visas baltās zivis tiek pie šī galda.

06.07.21 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager