Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 4.augusts 2021, 13:42 | Komentēt | 2435 skatījumi

Strīts uzņem apgriezienus [+fotoreportāža]

Vēl pāris nedēļas atpakaļ, 17.07.2021. norisinājās pirmais posms LMSF rīkotajā Latvijas čempionātā spiningošanā no krasta pilsētas vidē jeb streetfishing pirmais posms Rīgā, Lucavsalā, bet nu jau notiek aktīva pieteikšanās otrajam posmam. Tas notiks Ogres pilsētā, ar starta vietu no pilsētas skvēra. Pieteikties var jebkurš, kas vēlas izmēģināt spēkus šajā aizraujošajā makšķerēšanas disciplīnā. Detaļas nolikumā.

Sacensību pirmajā kārtā, kas notika Rīgas ūdeņos, piedalījās 22 dalībnieki (11 komandas), kuri savā starpā sacentās par to, kurš noķers vairāk ieskaitei atbilstošu zivju un iegūs lielāku to garuma summu centimetros.

Diena sākās ar dalībnieku reģistrēšanos un komandu pāru izlozi. Pie reģistrācijas katrs no dalībniekiem saņēma ne tikai oficiālo sacensību mērlenti, dalībnieka karti un sacensību protokolu rezultātu reģistrēšanai, bet arī veicināšanas balvu no sacensību atbalstītāja Salmo fishing.

Pēc reģistrācijas un pāru izlozes, kā arī sacensību atklāšanas sportisti devās uz savām jau iepriekš noskatītajām spiningošanas vietām.

Pulksten 9.00 bija sacensību starts, un jau pēc neilga brīža tiesneša Kaspara Zvaigznes tālrunī sāka parādīties pirmie noķerto zivju foto uz oficiālās sacensību mērlentes. Kā pirmais savu lomu reģistrēšanai pieteica Uģis Circenis plkst. 9.06, un tas bija asarītis 24cm garumā!

Jāpiemin, ka pirmo trīs čempionātā noķerto un piereģistrēto zivju autoriem tika arī pa balvai no atbalstītāja- veikala Profi tackle.

Uz tālruni diezgan raiti nāca un nāca bildes ar lomiem reģistrācijai, jau pēc pirmās stundas bija iezīmējušies vairāki sacensību līderi reģistrēto zivju tabulā. Vēl pēc stundas līderis jau bija atrāvies no pārējiem gandrīz par 100 cm. Gāja laiks, zivis turpināja ķerties, un tabulas augšgalā esošie rezultāti tapa blīvāki un blīvāki.

Tad sekoja pusstundas pauze, un vadošās lomas nodošana pretiniekam, kā ir noteikts ar noteikumiem (pēc pāru izlozes sportists, kurš sacensībām ir reģistrējies agrāk pirmās četras stundas nosaka, kur pārī ielozētie sportisti ies spiningot). Tas nozīmē, ka turpmākās 4 stundas vietu, kur spiningot, nosaka tas sportists, kurš pirmās 4 stundas spiningoja, kur vēlējās viņam pielozētais pretinieks.

Un atkal uz sacensību galvenā tiesneša tālruni sāka nākt bildes ar lomiem reģistrācijai. Tabulas augšgalā esošie sportisti jau bija paspējuši aizpildīt visas 10 asarim atvēlētās ailītes protokolos un rezultāti bija kļuvuši vēl blīvāki. Tikmēr sacensību līderis bija iesprūdis uz 196 cm atzīmes, ko nekautrējās izmantot pretinieki un sadeldēja savu atpalikšanu no līdera līdz nieka, viena ieskaitē ejoša asara attālumam!

Kādā brīdī līderu pozīcijas sāka mainīties starp pirmajā pieciniekā esošajiem sportistiem, no viņiem tālu nebija arī sestā un septītā vieta.

Par cik visiem augšgalā esošajiem sportistiem asarim atvēlētās 10-mit ailītes un arī zemmēra asara ailītes bija aizpildītas, krasas rezultātu izmaiņas vairs nebija gaidāmas. Rezultātu varēja uzlabot noķerot un reģistrējot vien kādu bonusa zivi (mēra zandarts, līdaka vai kāda cita ieskaitē ejoša zivs) vai lielāku asari par to, kas jau ir reģistrēts, bet tas dotu rezultātam vien dažus centimetrus.

Pēdējās sacensību stundās bija gaidāma sīva, saspringta cīna par uzvaru. Uz tiesneša galdiņa turpināja nākt ziņas ar bildēm un turpināja mainīties vietas tabulā.

Tad ienāca ziņa arī no ex-līdera, ar ko viņš arī atguva līdera pozīcijas, kuras tad vairs arī neatdeva līdz sacensību laiks bija galā. Pirmais Latvijas čempionāta posms spiningošanā no krasta pilsētas vidē bija beidzies.

Atlika vien sagaidīt sportistus atpakaļ starta vietā, pārbaudīt, salīdzināt iesūtītos rezultātus ar rezultātiem uz protokoliem un sadalīt vietas tabulās.

Pēc rezultātu precizēšanas vietu sadalījums tabulās bija sekojošs,

Komandu ieskaitē:

1. Matīss Lēnerts, Aleksandrs Gabrens, GoldRiver ar rezultātu 464cm

2. Igors Fiļipovs, Jānis Briedis, Fishhunters - Jig.lv ar rezultātu 446cm

3. Rinalds Strazdiņš , Aigars Golmeisters, Individuāli 1 ar rezultātu 414cm

Individuāli :

1. Matīss Lēnerts 241cm

2. Uģis Circenis 233cm

3. Jānis Briedis 227cm

4. Aleksandrs Gabrens 223cm

5. Igors Filipovs 219cm

Dalībnieki gan komandu, gan individuālajā ieskaitē tika pie medaļām no LMSF un pie iespaidīgām balvām no atbalstītājiem: Sargofish.eu, Salmo fishing, Ratterbaits.lv, Profi tackle, Gold fishing, Kosadka, Hartyrise, Fanatik.

Otrais posms notiks Ogres pilsētā, ar starta vietu no pilsētas skvēra.

Foto: Eduards Ņesterovs

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager