Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 13.augusts 2021, 13:05 | Komentēt | 1365 skatījumi

Sacensībās ar lazdas kātiem

Vaiņodes/Embūtes pagastu sporta svētkos trešdien makšķerēšanas sacensībām bija sava "odziņa" - dalībnieki Embūtes pagasta Vībiņos, Mednieku dīķī, sacentās ar lazdas kātu makšķerēm.

Uz sacensībām ieradās deviņas komandas, katrā pa diviem dalībniekiem. Tiem, kuri paši nebija sagādājuši lazdas kātu, to varēja dabūt sacensību vietā. Noteikums bija, ka kāti nevar būt garāki par pieciem metriem. Vaiņodes sporta metodiķis Ainārs Pāvils norāda, ka Embūtes pagasta pārvaldes darbinieki viņam bija sarūpējuši desmit līdz 15 kātus. Vakara noslēgumā rezultāti netika paziņoti, lai saglabātos intriga sporta svētku lielajam kopvērtējumam.

A. Pāvils norāda, ka lieli lomi izpalika, bet uzvarētāju komanda saķēra nepilnus divus kilogramus zivju.

"Man pašam labāk patīk ar veikala vieglajiem kātiem, kas ir garāki. Lazda ir smaga, ir arī līka. Es pāris stundas staigāju, kamēr atradu labāko lazdas kātu. Visi bija vai nu īsi, vai resni un līki. Nemaz tik viegli labāko kātu nevar atrast," portālam stāsta vībiņnieks Edgars Bražis. Viņš atminas, ka visa bērnība pagāja, makšķerējot ar lazdas kātu. Toreiz labi ķērās, lai gan gāja visādi. "Tagad ar lazdas kātu varētu prātīgi izvilkt lielu zivi, bet toreiz es, puika, ātri gribēju dabūt krastā, plīsa gan aukla, gan arī pats kāts, ja tievāks bija atrasts. Lielākā ar lazdas kātu toreiz bija pusotra kilograma karpa," atklāj E. Bražis.

Viņš turpat pie Mednieku dīķa dzīvo, tāpēc bieži tajā makšķerē. Pirms pāris gadiem ticis pie piecus kilogramus smagas karpas. "Esmu ievērojis, ka sacensībās, jo vairāk baro, jo zivs paliek bailīgāka, peld prom no tām vietām, kur ir sabarots. Sākumā ķeras, pēc tam nevienam neķeras. Tad tiem, kas ir malējie, tālāk, tiem tad vislabāk ķeras," novērojis makšķernieks.

Vībiņnieks Artis Strazds apgalvo, ka ar lazdas kātu ir savādāk makšķerēt nekā ierasts. "Nevar iemest tik tālu, cik gribu," norāda sacensību dalībnieks. A. Strazds savu īsto lazdas kātu meklējis aptuveni 40 minūtes.

"Katru gadu piedalos," atklāj Inga Jansone, kura startē komandas "Vībiņi" sastāvā. Komanda desmit cilvēku sastāvā cīnīsies par lielo kopvērtējumu, bet copes mačiem tika izraudzīti dalībnieki, kas kaut ko saprot no makšķrēšanas. "Tā savādi, pēdējo reizi ir bērnībā ar lazdas kātu makšķerēts. ir grūtāk, tepat pie krasta var iemest. Galvenais ir piedalīties," uzsver sacensību dalībniece.

"Tālums nav no svara. Lunkanums kātam nav tas," teic vaiņodnieks Ivars Matisons, kuru piedalīties samusinājusi sieva Ilze. Abi uz sacensībām ieradās ar tieviem, gariem lazdas kātiem. Tie nogriezti jau pirms nedēļas, vēl saulē kaltēti. I. Matisons, kurš ikdienā brauc copēt zandartus Liepājas kanālā, norāda, ka sacensību piedāvājums ar lazdas kātiem šķitis vilinošs. "Man patīk, ka ir kaut kas dīvaināks," birāda I. Matisons.

Tikmēr Dzintra Liekmane no Nīkrāces neslēpj, ka dalība sacensībās bijusi ātrā ideja. Stundu iepriekš pamanījušas, ka būs šāds pasākums - ātri nolēmušas, ka jābrauc.

a v o t s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager