Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 18.augusts 2021, 00:49 | Komentēt | 2595 skatījumi

Pie kā noved 12 treniņu dienas? [+fotorep.]

Laiks skrien nemanot. Jau pagājis mēnesis kopš, visās vārda nozīmēs, svelmīgi karstā pirmā Latvijas čempionāta fīdermakšķerēšanā posma. Nule aizvadīts arī otrs. Šoreiz pierastie Rubenes dīķi nomainīti ar jau nedaudz piemirstām lokācijām valsts galvaspilsētā. Posms vienlaikus norisiājās divās vietās - Daugava pie Amserv motors un Mazā Daugava, Lucavsalā.

Kā jau rakstīju pagājušā mēneša rakstā, posms tika gaidīts ar lielām bažām. Ir bijuši gadījumi, kad uzvarai zonā pietika ar trim zirgazobiem, kurus noķert vairākumam dalībnieku izrādījās neizpildāms uzdevums.

Treniņi gan ieviesa zināmu optimismu. Zonās pie Amserv, pie nosacījuma, ka HES darbojas ar lielu jaudu un reizēm straumes stiprums sasniedz tādu, ka 40 metru distancē jāizmanto 120g barotava, vadošie fīderisti varēja saķert visai solīdu plaužu un brangu raudu lomus, kas reizēm pārsniedza arī 20kg. Tādas straumes parasti nebija, un visai ierastāki bija ap 5kg lomi. Lucavsala fīderistu vidū vienmēr bijusi zināma kā vieta, kur ķerot vienam vai nelielā kompānijā veicas visai labi. Turpretim, nosēžoties desmit un vairāk makšķerniekiem rindā, viss izmainās līdz nepazīšanai. Tā kā sacesības notika divās dažādās vietās un copes nianses tajās ir atšķirīgas, lai apgūtu ķeršanas īpatnības, bija nepieciešams divreiz lielāks treniņu skaits. Cik zinu, azartiskākajiem tās bija iespaidīgas divpadsmit treniņu dienas.

Zonās pie salu tilta arī sacensību dienās Daugava bija dāsna, līderiem svari rādīja 10-11kg rezultātus. Prognoze par to, ka vislabāk ķers zonu gali, piepildījās tikai daļēji. Savukārt Lucavsalā, kā jau gaidīts, ar lomiem bija pieticīgāk. Pie 4-5kg loma tika tikai retais. Ievērojami labāk par pārējiem veicās malējiem sektoriem tuvāk televīzijas tornim. Pārējiem nācās krietni nopūlēties, lai gūtu panākumus. Kādam izdevās savu zivi atrast distancē līdz pat 75m, kāds spēja vajadzīgos gramus un kilogramus atrast teju pie kājām, 10m attālumā.

Otrā posma uzvarētājs Ivans Daņilovs no VVA 3 izbaudīja abu Daugavas krastu īpatnības. Pirmajā dienā 6,645kg pietika uzvarai C zonā. Otrajā dienā Lucavsalā ierastie plicīši, breksēni un raudiņas negribēja gana labi ķerties, tāpēc nācās pārslēgties uz maiļu ķeršanu. Abās sacensību vietās tās bija branga izmēra. Šajos apstākļos pirmajai vietai zonā pietika ar 4,955 kg. Otrais šoreiz Rinalds Vācers no CMS 2 - pirmajā dienā otrā vieta aiz Ivana, otrajā dienā izdevās pilnā mērā izmantot izlozes dotās priekšrocības un dominēt Lucavsalā. Trešais Vadims Kaškurs, divas dienas pēc kārtas ielozējoties blakus sektoros D zonā, turklāt pirmajā dienā uzrādot absolūti lielāko svaru 11,690kg. Komandu ieskaitē arī otrajā posmā pirmie OK Cope Sport 1 ar 18 punktiem, otrie VVA 3 ar 25 punktiem, trešie CMS Fishmatrix.

Sezona sasniegusi savu ekvatoru, atlikuši vēl divi posmi, nākamais no tiem atkal Rubenē. Runā, ka tur rudenī smalkai zivij mēdz mutes pavisam aizvērties ciet.

Edvīns Šļubovskis / Foto: E.Nesterovs

Protokoli

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager