Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 30.augusts 2021, 14:58 | Komentēt | 2422 skatījumi

Latvijas izlase godam startē PČ spiningošanā no krasta

Ar izcīnītu ļoti augsto 8. vietu no Pasaules čempionāta Bulgārijā atgriezusies Latvijas izlase spiningošanā no krasta. Uzvaru otrajā dienā sīvā cīņā ar itāļiem un mājiniekiem izrāva Ukraina, Itālija otrie, bet Bulgārija – trešie.

Latvijas izlase jau sešus gadus šajā makšķerēšanas disciplīnā ir dzīvojusi pa tabulas lejasgalu. Tas arī likumsakarīgi – cope šajā disciplīnā parasti notiek kristāldzidrā ūdenī kalnu upēs, bet copes objekts – tikko ielaistas varavīksnes foreles pārsimt gramu izmērā. Skaidrs, ka trenēties Latvijas apstākļos šādam sporta veidam vienkārši nav nekādu iespēju. Vienīgais kaut cik pietuvinātais formāts ir Latvijas Čempionāts, pirms kura arī tiek ielaistas upē foreles.

Latviju šogad sacensībās pārstāvēja komanda salīdzinoši mazākā sastāvā, tikai 8 cilvēki. Tā bija viena no mazākajām delegācijām, kas ir vēl viens faktors, kas nosaka kopējo rezultātu. Starts sacensībās ir komandas kopīgā darba rezultāts un liela nozīme ir ne tikai tam, kā darbojas paši sportisti, bet arī dažāda veida palīgi – jo to vairāk, jo darboties var efektīvāk. Vadošās komandas šoreiz bija atbraukušas 12-16 cilvēku sastāvā.

Trijiem no mūsējiem bija iespēja šajā pat upē piedalīties priekšsacīkstēs, kas, protams, deva nenovērtējamas iestrādes. Cope bija sarežģīta un interesanta, kristāldzidrajā ūdenī zivis varēja redzēt. Tas daudzviet noteica copes tehniku.

Pēc pirmās dienas mūsējie ieņēma 8. pozīciju, apsteidzot trīs ļoti titulētas komandas, tādēļ otrajā uzdevums bija pozīciju noturēt. Otrajā dienā ūdenī zivis bija gan svaigas, gan iepriekšējā dienā ķertās (un atlaistās), tādēļ vajadzēja ķert daudz un ļoti ātrā tempā. Pirmajos trīs dienas etapos tieši ātrums pievīla, bet ceturtajā izdevās nostartēt pieklājīgi, atņemot konkurentiem – slovākiem un čehiem tik ļoti svarīgos punktus un nodrošinoties astotajā vietā kopvērtējumā.

Individuālajā vērtējumā no mūsējiem visaugstāko – 16.vietu ieņēma Andis Freivalds. Raimondam Kinertam 35.vieta, Aivaram Gateram 40., Mārim Veldrem 54, bet Ģirtam Dombrovskim – 62.

Latvijas izlases sastāvs:

Aivars Gaters

Raimonds Kinerts

Andis Freivalds

Maris Veldre

Juris Stīpiņš

Māris Rublāns

Igor Filippov

Ģirts Dombrovskis

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager