Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 3.septembris 2021, 23:02 | 5 komentāri | 3422 skatījumi

Sola darbu labākajiem lašu makšķerniekiem

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR” (turpmāk – Institūts BIOR) meklē pretendentu, kurš zivju resursu atražošanas vajadzībām apņemas ar makšķerēšanas metodēm ievākt 45 lašu vaisliniekus Gaujas upē.

Darbs veicams laika periodā no 2021. gada 11. oktobra līdz 21. novembrim, bet ne vairāk kā 20 makšķerēšanas dienās.

Makšķernieku uzdevums būs ar tradicionālām spiningošanas vai mušiņmakšķerēšanas metodēm ķert lašu mammas virs 5kg svarā un lašu tēviņus virs 2.5 kg, kurus saudzīgi nododot BIOR pārstāvjiem, paredzēts izmantot zivju pavairošanai un lašu populācijas atjaunošanai Gaujas upē. Jāatzīmē, ka šī ir ne tikai iespēja grupai makšķernieku labi pavadīt laiku pie upes laikā, kad spiningošana un mušiņmakšķerēšana Gaujā ir kategoriski aizliegta (pēc 1. oktobra), bet arī ļoti nozīmīgs ieguldījums valsts dabas resursu atjaunošanā. Līdz šim vaislinieku ieguve Gaujā tika organizēta ar zvejniecības metodēm, tomēr pēdējos gados to efektivitāte ir strauji samazinājusies, zvejnieki vairs nespēj nodrošināt nepieciešamo vaislinieku skaitu.

Precīzs cenu aptaujas nolikums ir atrodams šeit:

Interesanti, ka līdzīgā cenu aptaujā par lašu makšķerēšanu zinātniskos nolūkos Salacas upē pietiekušies bija tikai divi kandidāti. Tādēļ var prognozēt, ka konkurence arī šajā (Gaujas) cenu aptaujā nebūs liela. Tādēļ BIOR aicina makšķerniekus apvienoties grupās un iesniegt attiecīgus pieteikumus.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
zaraza

Wow! BIOR's izsludinājis cenu aptauju par to, par ko daudzi būtu gatavi lielu naudu piemaksāt – likumīgi noķert 45 kāpjošus lašus Gaujā !

Palasīju šīs dižās cenu aptaujas nolikumu, nu interesanti. Kā jau Publisko iepirkumu likums prasa, nosaka zemākā cena, tālāk salikti visādi papildus kritēriji , taču tos vērtē tikai tad, ja vairākiem pretendentiem cenas vienādas. Tobiš, pa lielam jebkura juridiska persona - makšķernieku biedrība var mierīgi iebliezt savu piedāvājumu pa 0,00 (nu vai pa 0.01, jāpārbauda likumā vai 0 atļauta) un teorētiski 4 biedriem rodas iespēja tik pie ekskluzīvas copes . Protams, pasūtītājs to teorētiski var mēģināt “noairēt”, uz Publiskā iepirkumu likuma 53. Panta “ Nepamatoti lēts piedāvājums” pamata, bet nu, manuprāt, tur var ļoti normalu pamatojumu iesniegt, sadzejojot par savu upurēšanos sabiedrības un lašu labā, galu SO nav jābūt mērķim gūt peļņu, nez vai BIOR’s gribēs riskēt ar skaidrošanos IUB… Tā kā, lašenieki – sasparojas! Biedrības tagad visiem sportistiem, tehniskajās prasībās tur nekā sarežģīta vispār nav.

04.09.21 Atbildēt | Ziņot 1
parazutis

BIOR mērķis ar šo nav nopelnīt naudu vai noskaidrot bagātākos makšķerniekus. 53. pants arī netika ierosināts Salacas gadījumā

04.09.21 Atbildēt | Ziņot -1
zaraza
zaraza > parazutis:

Nu tas skaidrs, te BIOR pats taisās maksāt (teorētiski), ja jau „cenu aptauja”... Vot par Salacu arī interesanti. BIOR’a lapā ir minēts, ka uzvarēja „Salackrasti”, bet par līgumcenu neviena vārda neatradu, lai gan idejiski pēc likuma būtu jābūt publicētam. Mož ne tur meklēju... Pa 0 iesniedza? Te jau interesanti sanāk, ja grib pakasīties, tad var no abām pusēm piesieties... :D No vienas puses, ja nauda maksāta – kā tā „tērēt ( nu tak budžetā jābūt kaut kādai līgumcenai paredzētai) lai kāds makšķerētu?” A atkal, ja pa 0, tad var apmest kažoku uz otru pusi „ kā tā? Kāpēc kaut kāds valsts pasūtījums tiek darīts bez maksas? Nepamatoti lēta cena? Kur nodarbināto makšķernieku darba līgumi, algas, sociālās iemaksas, tur tak nopietnām darba stundām jābūt utt.? ” :DDDD

04.09.21 Atbildēt | Ziņot 0
atisap
atisap > zaraza:

Tukša salmu kulšana ir tipiska tiem kuri gatavi darīt - NEKO! Izmeklētājs ZaZa tā arī neko nav noskaidrojis, izmeklējos atklājis un konstatējis, bet viedoklis ir... Bet..... rezultats - pa nullēm..

04.09.21 Atbildēt | Ziņot -1
kristers24@inbox.lv

Lai BIOR zvana augšā. Manā pusē ar to jau sen nodarbojās! :D

04.09.21 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager