Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 4.septembris 2021, 22:25 | 1 komentārs | 2098 skatījumi

BTA LČ spiningošanā no laivas II. posms

Jau kādu laiku Ķīšezerā nebija notikušas LČ formāta sacensības. Šajā, otrajā, posmā drīkst ķert arī Baltezeros un Juglas ezerā, bet tāpat bija skaidrs, ka vairums dalībnieku izvēlēsies par labu spiningošanai Ķīsī. Vēl jo vairāk tādēļ ka, augustā vidū tur bija īsta asaru Eldorādo. Pats gan netiku, bet ziņas nāca par labiem asaru lomiem, sportistu valodā runājot, pa divām stundām varēja aizvērties ar asari aptuveni uz 20 000 punktiem. Saprotamā valodā tas ir 20 asari virs 31 cm. Asari diezgan biezā slānī bija atkuģojuši no jūras. Bet tas bija 3 nedēļas pirms mačiem, jo tuvāk mačiem, jo asaru bariņi palika retāki un izmēri mazāki, viss palika daudz sarežģītāk. Vienalga atkalredzēšanās prieks ar Ķīša asari un reto līdaku bija liels, bija pilnīgi skaidrs, ka tukšā nepaliks neviens.

Treniņu procesā likās, ka mačos būs normāla cope, nebija daudz vietu ar lielu asaru koncentrāciju, bet viņus vairāk vai mazāk varēja noķert praktiski visur, arī līdakas pa kādai ielidoja starp asariem, mērķtiecīgi ķertas arī izdevās noķert. Zandartus nemaz nemēģināju, bet zinu, ka arī tos pa kādām kāds ķēra. Treniņus stipri apgrūtināja stiprais vējš, kurš pūta patstāvīgi, nācās pierast pie labas šūpošanas un šļakatām, bet makšķerniekiem tas omu nespēj sabojāt, ja vien zivis ķeras. Nedaudz bažas radīja diezgan strauja temperatūras pazemināšanās pirms mačiem, kā arī piektdienas, par vētru to nenosauksim, bet kārtīgs pūtiens gan, šie divi faktori varēja ienest korekcijas zivju uzvedībā un lokācijās.

Sacensību dalībnieku bāzēšanas noteikta Jaunciema ostā, starts turpat ārpus ostas. Organizatori nepārsteidza, viss noorganizēts tikpat teicami kā pirmajā posmā, laba atmosfēra, rīta kafija, darbojās operatori, fotogrāfi, Svens intervē dalībniekus. Nav nekā lieka, viss pēc grafika, bez liekas nīkšanas.

Pirms mačiem prognozēju, ka 0 nebūs nevienam, ar 20 000 un vairāk var cerēt uz vietu desmitniekā. Šoreiz startēju nedaudz neierastā formātā ar jaunu pārinieku un ar daudz, daudz mazāku laivu. Bija skaidrs, ka uz TOP točkām netikšu, bet padomā bija samērā labs plāns, tāpēc uztraukumam nebija pamata. Nezinu, kas pie vainas, vai dīvainais laiks, kurš pilnībā nesakrita ar nevienu prognozi, vai iepriekšējās dienas pūtiens, vai rokas kopš ceturtdienas treniņa bija palikušas pilnīgi līkas, bet starts aizgāja pilnīgi garām. Zivis mūs ignorēja, divās stundās viens mēra asarītis, un ļoti maz kontaktu ar zivīm. Biju nedaudz šokēts, komandas biedriem ar asari gāja jestrāk, devāmies uz to pašu rajonu, kur šie aizvērās ar asari. Divas stundas pamocījāmies, asarīti aizvērām, bet izmērs nebija, ar ko varētu cerēt uz kaut ko daudz maz apmierinošu individuāli un priekš komandas. Atlikušo laiku veltījām līdakai, bet nekā, tikai pāris asarīšus izdevās uzaudzēt, diena beidzās ne tā kā bija plānots. Neko darīt, rīt jāpiepūš vaigi, jāvelk vairāk un lielākas zivis.

Izvērtējot pirmās dienas rezultātus, nekādu brīnumu nebija, neviens nebija ar 0. Vairākums noķēra 20 ieskaites zivis, lielākā līdaka 78 cm Gustavam Plūmem un Kristapam Kotānam (SALMO 1), lielākais asaris 40 cm Otto Marinaki, Aleksis Švarnovičs (Mēs-Zivīm / Team Asakainie). Trīs ekipāžām izdevās noķert 4 līdakas. Arī kāds rets zandarts tika piešmaukts, bet tie bija uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Kopā tika noķertas 521 zivs, tas nav slikti, ņemot vērā ļoti dīvaini mainīgos laika apstākļus.

Tāpat kā Ogres posmā, pirmo dienu uzvarēja – Aleksandrs Zareckis, Ruslans Baranovs(FHM Fishing Team) – 2594 punkti;

2.vietā Aleksandrs Suško, Vitālijs Stefanovičs(Dinaburg)- 23133 punkti;

3.vietā Gustavs Plūme, Kristaps Kotāns (SALMO) – 22374 punkti.

Komandu vērtējuma veiksmīgākās komandas:

1. Neste Fishing Team - 17 punkti;

2. Mēs Zivīm – 19 punkti;

3. SALMO– 24 punkti.

Šeit vari iepazīties ar pilnu rezultātu tabulu var iepazīties

Kā jau ierasts alus darītava Brālis bija parūpējusies par veldzējumu meistarīgākajiem spiningotājiem.

Rīt būs interesanta diena, neko nevar prognozēt, nav zināms, kā uzvedīsies zivis, bet cīņa par posma uzvaru būs ļoti spraiga. Kā arī sāk iezīmēties kopvērtējuma līdervienības un ekipāžas.

Posma sekmīgu norisi un patīkamo atmosfēru nodrošināja čempionāta atbalstītāji: BTA, Salmo, Lucky John, Food Factory, Brālis, BALTIC XL, King Coffee, Rocket Bean, CopesLietas un LMSF ar Kristapa lielisko komandu.

@A.Rudzāns

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
MT9
MT9 :

Smukas bildes! ;)

05.09.21 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager