Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Scensības | 13.septembris 2021, 14:19 | Komentēt | 1847 skatījumi

Barons is back

Kur tie gadi, kad Ainārs Barons veda mājās kausus un medaļas vienu pēc otras. Gan vietēja mēroga, gan starptautiskos mačos ne vienu reizi vien viņam dažādu komandu sastāvā ir nācies kāpt uz goda pjedestāla. Tomēr pēdējos gados, konkurencei karpinieku sastāvā kļūstot arvien sīvākai, “vecā gvarde” vairs tādas satriecošas rezultātu sērijas neuzrāda. Varbūt tādēļ, ka balvas nav pareizās?

Šī gada Baļotes Kauss uz balvām nebija skops un motivācijas cīnīties 32 kopā pieteiktajām komandām netrūka. Jau tradicionāli starp dalībniekiem bija ar pārstāvji no kaimiņvalstīm, padarot pasākumu starptautisku.

Protams, kauss nav čempionāts un šeit lielāku lomu spēlē sektoru izloze. Bez veiksmes tajā pie godalgām netikt, bet ar to vien arī jau sen vairs nepietiek. Baļotes ezers jau kādu laiku nav tāds, kādu to iepazinām. Karpas ir palikušas lielākas un viltīgākas, tik aktīvi neatsaucas uz barošanu un tik negausīgi nemetas virsū visam, kas kaut nedaudz smaržo pēc barības. Rudenī jo vairāk – pēc garās aktīvās vasaras, ūdenim strauji atdziestot, tās virzās uz ziemošanas vietām ezera vidusdaļā un no krasta nebūt nav viegli sasniedzamas.

To arī apliecināja Barons Baits komandas taktika – makšķerēt pēc iespējas tālā distancē, pēc iespējas tuvāk šīm ziemošanas vietām, tomēr barošanā vairāk koncentrēties uz kobrošanu ar boilām nevis birstošākas barības spombošanu. Jau LČ iezīmējās tendence, ka karpas Baļotē sāk izvairīties no intensīvi barotām vietām. Tas ir aktīvā presinga rezultāts. Tādēļ sportistiem nākas demonstrēt savas spējas just zivi, saprast, kā un cik barot. Arvien biežāk dzirdam par gadījumiem, kad rezultātu negatīvi ietekmējusi pārāk aktīva un masveidīga barošana. Tomēr arī par maz barot ir riskanti – zivs var vienkārši neatnākt.

Barons Baits Baļotes kausā jau ne pirmo reizi startē ar apvienoto komandu – Kristīne, Aleksandrs un Ainārs. Katram komandas biedram skaidri definētas funkcijas. Kādas? Atbilstoši tam, kas rakstīts pasē. Darbs, protams, intensīvs – 217 kilogramus zivju bez čaklas darbošanās neizvilksi. Jo īpaši ņemot vērā apstākli, ka lielais vairums copju bija naktī. Rezultātā sanākusi aritmētiskā progresija – trešā vieta pirms diviem gadiem, otrā pagājušogad un uzvara šogad. Par to, kādu vietu šī komanda ieņems nākamgad, aritmētikas speciālistiem vēl domas dalās.

Kausa ieguvēja statusu saldāku padara arī tas, ka galvenie konkurenti bija daudzgadējie Latvijas čempioni Amigo Carp. Tiesa, arī apvienotā sastāvā, kurus izloze bija šoreiz nolikusi tieši pretējā krastā. Šie puiši ļoti labi izprot ezeru, nekad nesamierinās ar vietu, kas zemāka par pirmo un vienmēr cīnās līdz finiša raķetes signālam. Tā tas bija arī šoreiz, tomēr rezultāts runā pats par sevi – Amigo Baits šogad uz otrā pjedestāla pakāpiena un pamatīgi atpaliekot no uzvarētājiem. Tikmēr lielisku tīmvorku jeb komandas spēli nodemonstrēja Boilie Lab – divas šīs blices komandas attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Varbūt arī vajadzēja apvienoties, kā to izdarīja Barona komandas?

Tikmēr pavisam pieklājīgu balvu par lielāko zivi vien stundu pirms sacensību beigu signāla Artūram no Massive Baits atņēma XI carp ar cienīgu deviņnieci. Apsveicam.

Pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma karpiniekiem bija iespēja arī pirms mačiem nedaudz pasocializēties. Tas ir svarīgi, sportistiem ir jājūtas kā vienai lielai ģimenei un reizi pa reizei jānoliek asā konkurence pie malas. Galu galā mērķis par izcilu startu pasaules čempionātā visiem ir viens. Un uz to tiek iets.

Aivars Rudzinskis. Ilmāra Luksta un sacensību dalībnieku foto

Rezultātu tabula šeit:

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager