Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Inventārs | 15.septembris 2021, 10:34 | Komentēt | 1084 skatījumi

Pašam savs sektoru zīmētājs

Ja mamma tevi bērnībā neveda uz šaha skolu un tā rezultātā neesi ticis pie absolūtas fotogrāfiskās atmiņas, tad šis jaunais FOX SWIM MAPPER verķis ir domāts tieši tev. Patiesībā tas nav verķis, bet gan aplikācija, kas ļauj telefona un planšetes atmiņā saglabāt katru sektoru, kurā esi copējis, un visu svarīgāko informāciju par to.

Pirmkārt, sektors ir jānofotografē no tās vietas krastā, no kuras tu makšķerē. Pēc tam attēlā vari izvietot marķierus – punktus ūdenī, kurus esi atradis, barojis, no kuriem esi ķēris utt. Šos punktus attēlā ērti iemarķēt, izmantojot pretējā krastā redzamos orientierus – kokus, zīmīgus krūmus, kalnus u.tml. Pateicoties šiem orientieriem, pēc tam, kad atgriezīsies šajā sektorā citā dienā, būs pavisam vienkārši dabā atrast jau iepriekš iezīmētos punktus. Katram punktam pievieno informāciju: attālumu līdz tam – metros, spoles apgriezienos vai kā nu tu esi ieradis mērīt metiena attālumu. Tāpat pievieno ziņas par to, kāda šeit ir grunts, reljefs, un citas svarīgas detaļas.

Vēl viena interesanta fīča ir iespēja ātri iemarķēt attēlā vietas, kur esi pamanījis zivs iznācienus virs ūdens. Piefiksē tos aplikācijā ar īpašu atzīmi un vēlāk, kad būs brīvāks brīdis vai attiecīga iespēja, varēsi tos izpētīt precīzāk ar marķieri vai kā savādāk.

Ar laiku tev izveidosies tāda kā dienasgrāmata ar sektoriem, kuros esi strādājis. Atgriežoties pēc mēneša, pēc gada vai vairāk, tev nebūs jāpaļaujas tikai uz atmiņu, tu varēsi precīzi atrast vietas, kuras iepriekš jau tiki izpētījis.

Sevišķi noderīgs šis rīks, protams, būs regulārajiem sporta sacensību dalībniekiem. Reģistrējoties aplikācijā, ir iespējams savus izpētītos sektorus ne tikai atkārtoti analizēt, bet arī nosūtīt draugiem, kolēģiem un, piemēram, komandas biedriem. Šādā veidā apmainoties ar precīzu informāciju, iespējams daudz ātrāk tikt pie rezultāta, ietaupot sektora izpētei nepieciešamo laiku un enerģiju.

Aplikācija strādās gan ar iOS, gan Android telefoniem un planšetēm, atliek vien to lejuplādēt no AppStore vai Google Play. Aplikācijai ir arī sava lapa internetā – www.swimmapper.com, kurā ļoti smalki aprakstīts, kā to lietot.

Tomēr, ja turpini uzticēties rūtiņu burtnīcai un zīmulim, katru sektoru zīmējot tajā un veidojot vien sev pašam saprotamu sektoru dienasgrāmatu, tas joprojām ir ļoti pareizs un noderīgs piegājiens. Galu galā to aplikāciju jau kādreiz kāds uzhakos un visus tavus pierakstus izpētīs bez tavas atļaujas. No otras puses, rūtiņu klade var pazust, bet informācija aplikācijā saglabāsies pat tad, ja pašu telefonu nejauši sanāks noslīcināt. Tāpēc izlem pats, kādā veidā turpmāk piefiksēt savus copes punktus.

@Aivars_Rudzinskis

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager