Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Receptes | 10.oktobris 2021, 13:35 | Komentēt | 2431 skatījums

Kūpinātu reņģu salāti un pastēte

Rīgas Centrāltirgū ieraudzīju fantastiskas karsti kūpinātas reņģes. Man uzreiz bija skaidrs, ka kaut ko gatavošu tieši no tām, un to apstiprināja arī siekalas mutē.

Daudzi neiedomājas, ka no reņģēm var pagatavot daudz un dažādus ēdienus – pārsvarā tās ir uzkodas, pastēte un salāti. Šie ēdieni ir vienkārši, ātri pagatavojami un ļoti garšīgi. Piedāvāju izmēģināt salātus un manu iecienītāko reņģu pastēti.

Sastāvdaļas:

  • ap 0,5 kg kūpinātu reņģu
  • salātu lapas
  • paipalu olas
  • rīvēts cietais siers
  • mazie tomātiņi
  • maize, ķiploku grauzdiņi
  • balzamiko etiķis
  • ābols
  • sīpols
  • svaigs timiāns
  • svaigas dilles
  • citrons
  • sviests
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Reņģes izķidā, noņem galvu un ādu. No muguras asakas augšējo filejas daļu izmanto salātiem, apakšējo jeb vēdera – pastētei.

Salāti:

  • Šķīvī izkārto salātu lapas, plāni grieztas ābolu un sīpolu ripiņas, tomātus, paipalu olas un reņģu filejas gabalus.
  • Salātus pārlej ar mērci un pārkaisa ar nelielu daudzumu svaiga timiāna lapiņu.
  • Lai pagatavotu mērci, ņem pāris ēdamkarotes olīveļļas, puscitrona sulu, pustējkaroti balzamiko etiķa, šķipsnu sāls, melno piparu un tējkaroti rīvēta siera. Visu to sakuļ ar putojamo slotiņu.
  • Salātus nejauc kopā kā rasolu, katra sastāvdaļa ir atsevišķi, un tās apvieno mērce – tā labāk var izjust kūpinātas reņģes garšu.

Pastēte:

Reņģu vēdera filejai izņem asakas, pievieno 70–80 g mīksta sviesta, smalki sagrieztas dilles, melnos piparus, sāli, ēdamkaroti olīveļļas un nedaudz citrona sulas.

Visu ar dakšiņu saspaida, līdz izveidojas viendabīga masa. Blenderi es neizmantoju, jo tad masa ir pārāk krēmīga. Spaidot ar dakšiņu, pastētei ir labāka faktūra, un man liekas, ka ir garšīgāk.

Kūpinātu reņģu pastēti var likt groziņos, uz grauzdētas maizes un ķiploku grauzdiņiem.

Bonuss:

Un visbeidzot bonusā arī populārākā kūpinātu reņģu recepte: maizi apsmērē ar sviestu un virsū liek zivs gabaliņus.

Lai labi garšo un labu apetīti!

@Aigars_Jansons

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager