Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 18.oktobris 2021, 21:49 | 7 komentāri | 6371 skatījums

Par lomu atskaites neiesniegšanu – sods līdz 350 eiro

Rīt, 19. oktobrī Valdības darba kārtībā iekļauti grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 799 “Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība”. Šīs izmaiņas pamatā ir saistītas ar licencētās makšķerēšanas organizāciju Latvijas ūdeņos.

Makšķerniekiem, kas vēlas makšķerēt licencētos ūdeņos, nereti gadās saskarties ar grūtībām pie šiem ūdeņiem piekļūt. Tāda situācija ir, piemēram, Salacā vai Ventā, kur upju krastos ir neskaitāmi privātīpašumi un nav saprotams, kā vispār tikt līdz upei. Tad lūk, tagad upes vai ezera apsaimniekotājam ar likumu būs nolikts par pienākumu informēt par piekļuves vietām. Tas nozīmē attiecīgas zīmes dabā, bukletus vai digitālās kartes, kurās skaidri norādīts, kur mēs varam iet vai braukt, lai piekļūtu pie ūdens un kur privātīpašniekiem nav tiesību mūs apturēt.

Tāpat MN izmaiņas nosaka, ka apsaimniekotājam būs pienākums nodrošināt komunikāciju ar ārvalstu tūristiem angļu un krievu valodās. Jāatzīst, šī patiešām ir nopietna problēma, daudzviet ārzemju tūristam bez vietējās “mēles” praktiski nav iespēju tikt pie licences apsaimniekotos ūdeņos. Tagad ar šo situācija uzlabosies. Cita lieta, cik gaidīti vispār Latvijā ir makšķerēšanas tūristi no kaimiņvalstīm.

Vēl viena būtiska izmaiņa saistīta ar lomu atskaišu nodošanu. Daudziem, kas, piemēram, copējuši šogad lašus Salacā, lomu atskaišu iesniegšana jau kļuvusi par normu un jautājumus neraisa. Vienīgais, šad tad noder atgādinājums, ja atskaiti tomēr aizmirsies iesniegt. Līdz šim pastāvēja kārtība, kad vienīgais sods par lomu atskaites neiesniegšanu bija liegums iegādāties nākamo licenci. Tagad līdz ar minētajiem grozījumiem noteikts, ka par lomu atskaites neiesniegšanu 14 dienu laikā informācija tiks nodota Valsts Vides Dienestam, kas attiecīgi piemēros atbilstošu sodu. Soda apmērs – saskaņā ar Zvejniecības likuma 30.panta (1) daļu brīdinājums vai naudas sods no trim līdz septiņdesmit naudas soda vienībām (kas pašreiz nozīmē 15-350 eiro). Savukārt paši apsaimniekotāji licencēšanas noteikumos papildus varēs iestrādāt jau iepriekš funkcionējošo liegumu iegādāties nākamās licences.

Visbeidzot, paredzēts arī, ka arī licences bērniem, pensionāriem un citiem, kam pienākas atlaides vai īpašas cenas arī turpmāk tiks formētas elektroniskā veidā – digitāli, ar interneta vai aplikācijas starpniecību. Vienīgi licences, kas prasa attiecīgu dokumentu pārbaudi (piekrastes zemju īpašniekiem, maznodrošinātajiem utml.), tiks tirgotas tikai papīra veidā.

sīkāk ar plānotajiem grozījumiem var iepazīties šeit:

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[7] Komentāri | dilst | aug
 
Davis-Di

Un tas ka zvejnieki, pēc noklusējumā krāpjas tas nekas?

18.10.21 Atbildēt | Ziņot 0
Sanders

Makšķernieki nekrāpjas? Viņi klusē.

19.10.21 Atbildēt | Ziņot 0
sandis88

Zveinieki arī pilda savau lomu atskaites!

20.10.21 Atbildēt | Ziņot 0
traktorisccc

Varētu beidzot pieņemt noteikumu, ka līdakas virs metra ir atlaiżamas.

19.10.21 Atbildēt | Ziņot 3
Sanders

Es teiktu, ka no 80cm un lomā paturamas 3gab.

19.10.21 Atbildēt | Ziņot 2
badapiicka
badapiicka > Sanders:

variants par 3 līdakām noteikti OK, tas metrs vēl varbūt, bet no 80cm- nepiekrītu)

20.10.21 Atbildēt | Ziņot 0
Loshuliganos

Vienkāršāk un cilvēciskāk būtu stimulējoša izloze - papildus "joker" licences, izmantojamas jebkurā atļautajā laikā + Stella. Nofotografēt uztveramajā tīkliņā, Lašinieki sniegtu iekšā, ka prieks. Papildus māneklim ne vairāk, kā divi vienžubura āķi. Visas akcijas izmaksas EUR 650 un problēma par ~95% atrisināta.

19.10.21 Atbildēt | Ziņot -1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager