Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
CopesLietas.lv | 6.novembris 2021, 23:51 | Komentēt | 1379 skatījumi

Latvijas izlase pretendē uz medaļām PČ Itālijā

Itālijas pilsēta Kampli (Teramo province) šajā nedēļas nogalē kļuvusi par mājvietu pirmajam Pasaules čempionātam foreļu makšķerēšanā dīķos (1st Trout Area World Championship). Sacensības sporta veidā, kura pirmsākumi meklējami tālajā Japānā un kura popularitātei citur pasaulē pirmām kārtām jāpateicas Austrumeiropas forelistiem, no piektdienas līdz svētdienai notiek ezerā Vekjo Mulino di Piankarani.

25.-26. septembrī šajā pašā ezerā norisinājās Itālijas čempionāts, kurā piedalījās 108 sportisti no visām valsts provincēm. Sīvā cīņā, divas dienas mačojoties savā starpā, itāļi sakomplektējuši valsts izlasi, kas tradicionāli startēs Savojas zilajās (azzuro) formās. Viņu uzdevums – iespēju robežās pabojāt Austrumeiropas valstu dominanci.

No Austrumeiropas pārstāvētas šajā Pasaules Čempionāta kopā ar Latvijas izlasi vēl ir arī Ukraina, Rumānija, Lietuva un Slovākija. Jā, tas arī viss, kopā 6 komandas. Vācija, kas arī bija kvalificējusies šim čempionātam, pēdējā brīdī savu dalību atsauca.

Nelielais startējošo valstu skaits gan nenozīmē, ka kādam šī varētu būt viegla pastaiga. Par to arī liecina pirmās dienas rezultāti – pēc aizvadītām pirmajām cīņām stabilā vadībā ir mājinieki itāļi. Jāatzīmē, ka katru valsti pārstāv četri sportisti. Visi dalībnieki salozēti četrās grupās – A, B, C un D un attiecīgi mačojas savā starpā. Par ieņemto vietu grupā dalībnieks saņem punktus (penalties) – vienu punktu par 1. vietu, divus par 2. vietu utt. Summējot izlases dalībnieku punktu skaitu, iegūst visas izlases kopējo punktu skaitu. Kam mazāk punktu, tas augstāk tabulā.

Pirmajā dienā no mūsējiem vislabāk nostartēja Anatolijs Livdāns, viņam pirmā vieta D grupā. Otro vietu C grupā izcīnīja Matīss Lēnerts. Pārējiem no mūsējiem klājās grūtāk – gan A grupā Kaspars Fjodorovs, gan B grupā Kristians Godiņš palika piektie. Kopvērtējumā Latvijas izlasei 13 punkti un otrā vieta aiz Itālijas izlases, kurai 5 punkti.

Zilie ir praktiski nesasniedzami, un tas nav arī nekāds pārsteigums – Itālijā makšķerēšanas sports ir augstā līmenī, šī valsts cīnās par medaļām praktiski katrā makšķerēšanas disciplīnā. Par zilo ambīcijām liecina kaut vai viņu komandas sastāvs – tajā bez pieciem sportistiem (viens no tiem rezervists) vēl ir divi treneri, tehniskais personās trīs cilvēku sastāvā plus trīs federālie menedžeri. Skaidrs, ka mūsējo sastāvs, piemēram, ne tuvu nav tik iespaidīgs un tam ir arī būtiska ietekme uz rezultātu. Skaidrs arī tas, ka par sudraba un bronzas medaļām cīņa būs ļoti sīva – tikpat punktu, cik Latvijai, ir arī rumāņiem, bet tikai par vienu punktu vairāk – Ukrainas izlasei. Sacensību otrajā kārtā grupu sastāvs mainās, ezerā tiek ielaistas papildus foreles un sportistiem ir visas iespējas sevi apliecināt. Gaidīsim svētdienas rezultātus un turēsim īkšķus par savējiem.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager