Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 7.novembris 2021, 15:42 | 1 komentārs | 2906 skatījumi

Latvijai medaļa PČ foreļu copē dīķos

Jau rakstījām, ka Itālijas pilsēta Kampli (Teramo province) šajā nedēļas nogalē kļuva par mājvietu pirmajam Pasaules čempionātam foreļu makšķerēšanā dīķos (1st Trout Area World Championship). Sacensības sporta veidā, kura pirmsākumi meklējami tālajā Japānā un kura popularitātei citur pasaulē pirmām kārtām jāpateicas Austrumeiropas forelistiem, no piektdienas līdz svētdienai notiek dīķu kompleksā Vekjo Mulino di Piankarani.

Pirmajā dienā mājinieki itāļi ar pamatīgu atrāvienu bija vadībā un otrajā centās šo pārsvaru nosargāt. Cik daudz viņu uzvarā palīdzēja mājinieku statuss (plašas iespējas trenēties, vietējie tiesneši utt.), mēs līdz galam nekad neuzzināsim. Tāpat mēs nekad neuzzināsim, kā būtu bijis, ja mūsējiem divas dienas no vietas nebūtu tik gara melnā strīpa ar nogājieniem. Nerealizēto copju procents bija vienkārši dramatisks, zivis dila nost gan uzreiz pēc piecirtiena, gan pašā krasta tuvumā mirkli pirms ievilkšanas sačokā. Ko tik mūsu izlases sportisti nemēģināja – gan dažādas piecirtiena tehnikas, gan mainīja un mēģinājaj dažādus āķus visiem mānekļiem. Kas to lai tagad pasaka, kādu vietu Latvijas izlase būtu ieņēmusi, ja kopējais nodilušo zivju procents būtu mazāks vismaz uz pusi. Neskaitāmas divkaujas bija zaudētas ar vienas vai divu zivju starpību.

Bet bija arī uzvaras. Tas bija pirmajā dienā un bija arī otrajā. Pa abām dienām kopā uzvaru skaits sasniedza 31. Turklāt parādījās uzvaras pat pret mājiniekiem, kas apliecināja mūsējo spējas pielāgoties, meklēt un, galvenais, atrast atslēdziņas tām durvīm, kas varbūt sākumā likās slēgtas ar septiņām atslēgām.

Līdz ar to, ja pēc pirmās dienas mūsējie ar 13 punktiem dalīja 2-3 vietu, tad otrajā dienā izcīnot 14 punktus, Latvijas izlasei izdevās nosargāt savu pozīciju un izcīnīt sudraba medaļas! Par vienu punktu vairāk ukraiņiem, kas trešie un tikpat punktu arī slovākiem, kas palika ceturtie nedaudz mazāka kopējo uzvaru skaita dēļ.

Otrajā dienā no mūsējiem vislabāk veicās Kasparam Fjodorovam, viņam 2. vieta D zonā. Pārējie visi, kā sarunājuši, ieņēma ceturtās vietas savās zonās. Līdz ar to Latvijai 14 punkti otrajā dienā, tikapt daudz arī Ukrainai. Slovākiem otrajā dienā 11 punkti, kas tomēr ar 17 pirmās dienas punktiem atstāja Slovākijas izlasi ar koka medaļām. Bronza Ukrainai, kam pirmajā dienā bija par vienu punktu vairāk nekā mums. Piektie rumāņi, bet pamatīgi punktos iepalika un zināmu fiasko piedzīvoja braļukas no Lietuvas izlases.

Kā redzams, rezultāti ļoti blīvi, vietas no otrās līdz piektajai izšķīra varbūt viena vai divas zivis turp vai atpakaļ. Šādās reizēs mēdz teikt, ka milzīga loma bija arī psiholoģiskai stabilitātei, fiziskai izturībai un pavisam sīkām niansēm

Apsveicam Latvijas izlasi, visus tās sportistus – Kristiānu Godiņu, Matīsu Lēnertu, Anatoliju Livdānu un Kasparu Fjodorovu, visu pavadošo personālu ar fantastisko rezultātu. Sen mūsu valstij nav bijušas medaļas pasaules čempionātos makšķerēšanā izlašu vērtējumā, šī ir brīnišķīga dāvana Patriotu nedēļas sākumā. Paldies visiem atbalstītajiem, kas stiprinājuši mūsējo spējas gan vietējos mačos, gan kaldinot pieredzi starptautiskajā arēnā. Vēlreiz apsveicam – malači!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
erudzi

Malači, apsveicu!

07.11.21 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager