Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 7.novembris 2021, 23:03 | 3 komentāri | 3565 skatījumi

Pierīgā noķerts zandarts 98cm, 9.3kg

Šis ir mazais stāstiņš par tūkstošiem stundu neatlaidīga darba un mērķtiecības.

Savu pirmo mēra 45 cm zandartu noķēru gandrīz pirms 9 gadiem Voleros no krasta, kur braucu daudz reizes, līdz beidzot tas man izdevās. Toreiz man pašam vēl nebija savas laivas un tikai sapņoju, kāda ir tā cope Rīgas ūdeņos no laivas. Zandarts likās tāda kā mītiskā zivs, par kuru tik daudz nezināmā.

Gadu vēlāk, kad tiku pie savas laivas, sāku šo zivi medīt. Toreiz 2-3 kg zandarts likās kaut kas ļoti ekskluzīvs, kur nu vēl 5-7 kg un lielāki...

Pa šiem gadiem esmu izgājis cauri gandrīz visām zandartu tēmām sākot no klasikas džigā un drop-shotā, ķēris tos seklumā, dziļumā, gan pusūdenī ar mikrodžigu. Esmu medījos tos kā dienā, tā naktī, gan karstākajās vasarās, gan aukstākajās decembra dienās mīnus grādos vējā, lietū un sniegā.

Līdz pēdējos divus gadus tehnoloģijas ir atvērušas vēl jaunus apvāršņus. Lielie zandarti nu jau ir kā ikdienas norma. Lielākie man zināmie noķertie zandarti pēdējos gados bija 96 cm un 95 cm lieli. Man pašam par 93 cm nebija izdevies tālāk tikt un šī gada tops - 93,91,90 cm likās paliks nemainīgs. 95+ jau ir kaut kas super rets, bet 1m zandarts paliks kā sapnis.

Zandrats - 98 cm, 9,3 kg, izvilkts no 13 metru dziļuma uz 9 collu gumijas.

Vakar bija pilnīga necope, debesīs neviena mākoņa un vairāk varēja priecāties par zvaizgnēm tīrajās debesīs nevis zivs aktivitāti. Pirms došanās mājās mans copes biedrs Armands saka - redz kur liels kaut kas guļ, izdara metienu tuvu viņam, bet nekā. Es arī pilnīgā neticībā, ka šodien būs kas prātīgs, izdaru vieglu, tuvu metienu….

Te pēkšņi viss kājām gaisā apgriežas tiklīdz māneklis skar grunti - kaut kas galā un ļoti smags un stiprs. Saku Armandam - sams laikam? Nē, kaut kas aizķerts? Domāju, varbūt ļoti liela līdaka un turpinu vilkt augšā un pēc brītiņa izrādās, ka kosmoss!!!! MEGA GIGA zandarts! Skatos un saprotu, ka tas ir par kārtu lielāks par visiem lielajiem, kas izvilkti un rokās turēti. Liekam pie lineāla un nespējam noticēt - 98 cm!!!! Te man arī kājas mīkstas palika, jo tāds eksemplārs nebija ne redzēts, ne dzirdēts par tik lielu.

Lielākais stress, protams, kā fiksi to lielo milzi sabildēt un palaist ātri brīvībā. Pieredze ar atlaišanu mums liela, bet te arī mums neliels haoss iestājas laivā, te atgaisošanas adata par īsu, te citas nianses. Beigu beigās zandarts atpakaļ ūdenī un emocijas ilgam laikam! Paldies pāriniekam Armandam, kārtējais kosmoss mums izdodas. Lielākais prieks, ka abi šo pieredzējām kopā, bez Tevis noteikti nebūtu izdevies.

Beigu beigās gribu pateikt, ka dažas ieceres un sapņi piepildās, kad mēs vismazāk to gaidām, bet agri vai vēlu ieguldītais darbs un stundas atmaksājas.

@Kaspars Holms

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(6 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
svens76

monstrs. Kaspars ar savu darbu to pelnījis

07.11.21 Atbildēt | Ziņot 2
drunk_gnome

A kādi šitie lielie ir, garšīgi? Varbūt vari kādu recepti iemest..?

08.11.21 Atbildēt | Ziņot -4
svens76

sūdīga garša.labaak slaktē mazos

08.11.21 Atbildēt | Ziņot 4
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager