Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 2.decembris 2021, 15:40 | Komentēt | 4182 skatījumi

Zināms, kad sāks tirgot licences Salacai un Gaujai

Pagājušajā gadā dažiem sanāca visnotaļ dinamiska Jaunā Gada sagaidīšana – šampanietis rokā, buča sievai, dators klēpī. Tas bija tādēļ, ka licences tika sākts tirgot tieši pusnaktī.

Šogad licences Salacai aplikācijā Mana Cope sāks tirgot 29. decembrī plkst. 9.00, savukārt Gaujai – 30. decembrī plkst. 12.00.

Nekādu citu izmaiņu licencētās makšķerēšanas noteikumos šogad nav, pilnībā ar tiem var iepazīties aplikācijā Mana Cope. Vienīgais, kam ir jāpievērš pastiprināta uzmanība, ir lomu atskaites – tās ir jāiesniedz obligāti divu nedēļu laikā, citādi ne tikai būs liegta iespēja iegādāties nākamās licences, bet VVD varēs piespriest arī naudas sodu līdz 350 eiro apmērā. Tāpat ir spēkā aicinājums lomu atskaites aizpildīt pēc iespējas precīzi un godīgi, norādot visu noķerto lomu. Šī informācija tiek apkopota un rūpīgi analizēta, lai varētu analizēt zivju populācijas un noteikt darāmos darbus upju apsaimniekošanas jomā.

Ventai, diemžēl, licencētās makšķerēšanas jaunais nolikums 2022. gadam ir saskaņošanas stadijā un ir diezgan skaidrs, ka 1. janvārī spiningot tur vēl nevarēs. Copes Lietas uzmanīgi sekos līdzi situācijai un ziņos par visiem jaunumiem.

Tāpat ir vērts ņemt vērā, ka lašu un taimiņu makšķerēšana noķer un atlaid režīmā pie zemām temperatūrām, ir ne tikai riskanta pašam makšķerniekam, bet var beigties letāli atlaistajām zivīm. Tādēļ CL aicina pēc iespējas necelt zivis, kas ir paredzētas atlaišanai, ārā no ūdens, bet saudzīgi atbrīvot no āķa ūdenī. Tāpat aicinājums maksimāli izvairīties no šādu zivju fotografēšanas. Ja to tomēr nolemts darīt, aicinājums fotografēt lašus un taimiņus ūdenī. Tas, protams, attiecas uz dienām, kad gaisa temperatūra ir zem nulles. Atcerēsimies, lašu populācijas mūsu upēs ir apdraudētā stāvoklī un katrs saudzīgi atlaists lasis ir mūsu ieguldījums šo populāciju saglabāšanā.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager