Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 11.decembris 2021, 18:44 | Komentēt | 1025 skatījumi

Samazinājusies maluzvejnieku aktivitāte

Šogad rudenī uz četrām nedēļām noteiktā mājsēde jeb stingri iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumi samazināja arī maluzvejnieku aktivitātes lašu un taimiņu migrācijas ūdenstilpnēs, jo šādas nelikumīgas darbības visbiežāk tiek veiktas naktī. Tādējādi šogad netraucēti varēja iznārstot laši un taimiņi, kuri citkārt, iespējams, būtu nokļuvuši nelikumīgu zivju ieguvēju rokās.

Valsts vides dienesta (VVD) vides inspektori sadarbībā ar sabiedriskajiem vides inspektoriem oktobrī un novembrī pastiprināti kontrolēja Latvijas ūdenstilpnes, kur notiek lašveidīgo zivju migrācija. Veicot zvejas kontroles reidus, sadarbībā arī ar Valsts policijas, pašvaldību policijas, Dabas aizsardzības pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonām, atrasti un izcelti 154 nelikumīgi izmantoti zvejas rīki. Tas ir par 79 nelikumīgiem zvejas rīkiem mazāk kā 2020. gadā.

Kopumā no ūdens tilpēm šogad izcelti 85 zivju tīkli, 50 nēģu zvejas rīki, 8 makšķerēšanas rīki, 4 zivju un 4 vēžu murdi, kā arī brienamais zvejas rīks, zivju durklis un ar linumu pārvilkta metāla konstrukcija. Šoruden visvairāk nelegālo zivju ieguves rīku tika konstatēts Kurzemes reģiona upēs.

Šī gada oktobrī un novembrī veiktas 278 pārbaudes lašu un taimiņu migrācijas ūdenstilpnēs. Uzsāktas 13 administratīvā pārkāpuma lietas. No tām 8 par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem, 4 par rūpnieciskās zvejas pārkāpumiem iekšējos ūdeņos un viena par rūpnieciskās zvejas pārkāpumiem jūras piekrastē. 1 gadījumā lietas materiāli nodoti Valsts policijai krimināllietas uzsākšanai.

Pateicoties sabiedrības aktīvai iesaistei un VVD vides inspektoru profesionālai un ātrai rīcībai, novembra sākumā izdevās identificēt iespējamās vainīgās personas, kas Facebook bija publicējušas video, kā veic nelikumīgu lašveidīgo zivju ieguvi ar durkli. Tā kā konkrētajā gadījumā noziedzīgā nodarījuma rezultātā zivju resursiem nodarīts būtisks kaitējums, uzsākts kriminālprocess, Valsts policija veic pirmstiesas izmeklēšanu.

Aicinām iedzīvotājus neiegādāties nelikumīgi nozvejotas zivis, kā arī turpmāk ziņot par novērotajiem pārkāpumiem, zvanot 26338800!

Kopumā šogad, sakarā ar zemo ūdenslīmeni upēs, oktobrī lašu un taimiņu nārsta migrācija bija novērojama salīdzinoši nelielā intensitātē. Aktīvāka tā bija novembrī, kad palielinājās ūdenslīmenis upēs. Novembra beigās, kad lašveidīgās zivis pārsvarā jau bija iznārstojušas, tika izņemti vairāki nelikumīgi nēģu ieguves rīki.

VVD

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager