Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 26.februāris 2022, 20:10 | Komentēt | 2139 skatījumi

Lielezerā aizvadīta LČ noslēdzošā posma pirmā diena

Limbažu posms allaž ir bijis izaicinājumu pilns. Zivju ezerā netrūkst, raudas tur diezgan labi var atvilkties, bet vienmēr ir bijuši arī izdzīvošanas sektori, kuros zivtiņas ķeras ļoti negribīgi. Šodien neķeršanās ziņā būs uzstādīts savdabīgs rekords.

Par sektoru nospraušanu tika runāts līdz pēdējām brīdim, jo ziņas no ezera nāca ne pārāk iepriecinošas. Zivis ķērās tikai pie pašām niedrēm, vietējie vīri šur tur kurināja brekšu āliņģus, bet arī tie ķērās ne katru dienu. Organizatori mierināja, ka zivis visu laiku staigā apkārt, gan būs arī ārpus niedrēm. Diemžēl viņu aprēķini nepiepildījās. To spilgti apliecināja piektdienas treniņš, no sešiem sektoriem tikai ap vienu bija zivis. Ap pārējo sektoru perimetriem nevarēja noķert praktiski neko. Varēja padomāt, ka pie vainas bija stiprais vējš ar lietu, bet diez vai laika apstākļus varēja vainot zivju gavēnī, jo ap vienu sektoru zivis tomēr ķērās. Ķērās pat tīti smuki brekšu bērni un smukas raudas. Treniņu diena sportistiem nedeva praktiski nekādu informāciju, tikai vēja sapūstas rokas. Viena komanda pēc treniņa pieņēma lēmumu pat nepiedalīties, nemocīties.

Šodien no rīta Limbažos bija ļoti jauks laiks, spīdēja saule, bija mērens vējš, kurš gan radikāli bija mainījis virzienu, pa nakti bija nedaudz pieķēris sals. Trešajam posmam pieteikušās 16 komandas, viena pat ieradās no Lietuvas.

Izloze, ātra dalībnieku sanāksme un neveiksmei nolemtie varēja doties uz sektoriem. Visiem bija pilnīgi skaidrs, ka sacensība būs ārkārtīgi smaga ar lielu veiksmes faktoru. Tā arī bija, tikai A sektorā visiem dalībniekiem izdevās tikt pie vismaz vienas zivtiņas. B sektorā tikai pieciem sportistiem izdevās noķert kaut vienu zivtiņu, C sektorā deviņi bija ar lomu. Viss sektors skaitīja dalībniekus, kuriem ir izdevies tikt pie kādas astes, katrs centās izkārpīties no nulles. Kad līdz sacensību beigām bija atlikušas 20 minūtes, C sektorā bija dzirdamas patiesas prieka gaviles, čempionāta līderis Andris Jerums izmanīja savu 200 gr breksīti, saglabājot labas izredzes uz čempiona titulu.

Man parasti patīk sarežģīta cope, bieži šādos apstākļos ir veicies, šoreiz veiksme nebija ar mani. Savā gandrīz 20 gadus ilgajā zemledus makšķerēšanas sportista karjerā pirmo reizi sacensību dienā nenoķēru nevienu zivi, neredzēju pat copi.

Šodien sacensību dalībnieku kopējais loms bija veseli 5,26 kg, vidējais loms uz dalībnieku 0.109 kg. Droši vien vienkāršāk būtu saskaitīt noķertās zivis.


Pirmās dienas veiksmīgākie sportisti:

A sektorā Artūrs Baltais ( OK COPE SPORT- GRAYLING) - 0.572 kg;

B sektorā Jurģis Vite (AR MAKŠĶERI) - 0.126 kg;

C sektorā Krists Vaļģis (C.ALBULA- ALŪKSNE) - 0.226 kg.


Šodienas veiksmīgākās komandas:

LIARPS – 8 punkti;

OK COPE SPORT- GRAYLING - 17.5 punkti:

AR MAKŠĶERI – 18 punkti.

Rīt izšķirsies čempionāta godalgu liktenis. Lai noskaidrotu labākos makšķerniekus, nevis veiksmīgākos, rītdienas 2 sektori ir pārcelti tuvāk niedrēm. C sektorā kāds var arī saķert brangu brekšu lomu, ja brekši nebūs pagriezuši astes āliņģu virzienā.

@A.Rudzāns

Pateicamies par atbalstu: Finnex, Baltic XL; Salmo; Copeslietas

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager