Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Izstāde | 4.aprīlis 2022, 23:06 | Komentēt | 1800 skatījumi

Izstādē OutdoorRiga22 copmaņiem īpaša programma

8., 9. un 10. aprīlī Ķīpsalā notiks izstāde Outdoor Riga 2022, kuras ietvaros līdzās nozares jaunumu ekspozīcijām pirmo reizi ir sagatavota arī plašāka informatīva izklaides programma makšķerniekiem. Uz atvērtās skatuves norisināsies vairākas sarunas un meistarklases, kas būs vienlīdz saistošas gan iesācējiem, gan profiem.

Makšķerniekiem veltītā programma:

9. aprīlis

13:00 Kur un kā meklēt trofejas līdakas un zandartus Latvijā (Normunds Ikomass un Kaspars Holms, moderators – Gunārs Klēģers)

Sarunā ne tikai iziesim cauri taktikas noslēpumiem, meklējot trofejas zivis, bet arī padalīsimies ar foto un video materiāliem, kas palīdz izprast zivju uzbrukšanas vai neuzbrukšanas paradumus, parunāsim par to, kur un pēc kādiem principiem meklēt zivis sev svešās vietās un citi smalkumi. Sarunas dalībnieki ir vieni no pieredzējušākajiem trofejas zivju makšķerniekiem Latvijā.

14:00 Viss par laivu un motoru izvēli copei – no iesācēja līdz sportistam (Gints Zeiļa, moderators – Gunārs Klēģers)

Šī saruna būs noderīga tiem, kas domā par jaunas laivas un motora iegādi. Sākot ar savu pirmo mazbudžeta ūdens transportu un beidzot ar sporta monstriem sacensībām – kas jāņem vērā, kuri ir svarīgākie parametri, pēc kuriem jāizvēlas laivas un motori, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas. Gints Zeiļa ir viens no vadošajiem copes laivu un motoru ekspertiem Latvijā.

10. aprīlis

13:00 Karpu makšķerēšana Latvijā no A līdz Z (Aigars Zumbergs, Raivis Trečaks, moderators – Gunārs Klēģers)

Saruna būs ļoti noderīga tiem, kas savu interesi par karpu copi vēlas pacelt jaunā līmenī. Nepilnā stundā ieskatīsimies karpu copes pamatos, inventāra smalkumos un, protams, arī pašas zivs uzvedības niansēs, kas jāņem vērā katram, kas vēlas nopietnāk pievērsties karpu makšķerēšanai. Abi eksperti ir pieredzējuši un atzīti karpu makšķernieki Latvijā.

14:00 Domā kā līdaka! Uzzini par līdakas paradumiem, uzvedību, pētījumiem un mītiem (ihtiologs Matīss Žagars, moderators – Gunārs Klēģers)

Lai noķertu līdaku, var paļauties uz veiksmi, taču izredzes krietni palielinās, ja izprotiet zivs dabu, paradumus. Sarunā ar vienu no vadošajiem ihtiologiem Latvijā ieskatīsimies līdakas paradumos caur zinātnes prizmu, kā arī atšķetināsim dažādus mītus un copes aprindās klīstošus maldus par šo plēsoņu. Saruna noderēs gan pieredzējušiem copmaņiem, gan iesācējiem.

Plašāka informācija par izstādi.

Ja ir kādi jautājumi, uz kuriem gribētu saņemt atbildes – droši ierakstiet komentārā, pierakstīsim!

Un tiekamies Ķīpsalā!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager