Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 12.aprīlis 2022, 11:22 | 10 komentāri | 2973 skatījumi

Gaujā veidos nārsta vietas un kontrolēs makšķerniekus

8.aprīlī, pēc ilgāka Covid ierobežojumu pārtraukuma, notika biedrības kopsapulce, kurā piedalījās valdes locekļi, Dabas aizsardzības pārvaldes un pašvaldības policijas inspektori, un aktīvie biedrības brīvprātīgie.

Kopsapulce pieņēma lēmumus par izmaiņām biedrības valdē un statūtos, uzklausīja un pieņēma zināšanai atskaiti par biedrības aktivitātēm 2020. un 2021. gados, kā arī lēma par turpmāko rīcību saistībā ar Administratīvi teritoriālo reformu un pirmā licencētās makšķerēšanas trīs gadu perioda noslēgumu.

Kopsapulce atzina, ka Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrības darbs noritējis saskaņā ar izvirzītajiem mērķiem, kā arī uzteica biedrības biedru sabiedrisko aktivitāti un sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām.

Diskusijās izkristalizējās vienprātība, ka arī turpmāk biedrības virsuzdevumam jābūt – zivju resursu pavairošana, īpašu uzmanību veltot dabīgo nārsta vietu atjaunošanai un uzturēšanai. Šai prioritātē uzsvars liekams darbībām Gaujas baseina vidienes pietekupēs un Gaujas ūdensteces attīstība upes augštecē, lejpus HES aizsprostiem – vietās kur vēsturiski bijušas un ir lašveidīgo zivju nārsta vietas.

Otra prioritāte ir kontroles un uzraudzības pasākumiem lašveidīgo zivju lieguma periodā un licencētās makšķerēšanas periodos. Nozīmīga loma ir zinātniskajām izpētēm, uz kuru bāzes plānot un realizēt ilgtermiņa darbības. Savukārt licencētās makšķerēšanas organizēšanas loma ir resursu nodrošināšana iepriekšminēto aktivitāšu realizācijai. Kopumā tas paver plašākas iespējas makšķernieku saimei veicinot daudzu nozaru uzņēmējdarbību un radot jaunas iespējas vietējo kopienu iedzīvotājiem.

Biedrības valde pieņēma lēmumus par veicamajām aktivitātēm, lai arī turpmāk biedrības darbs būtu produktīvs Gaujas ilgtspējīgai attīstībai.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[10] Komentāri | dilst | aug
 
andreiko

Vēk, vēk, vēk...

Nevienas patiesas un interesantas frāzes. Birokrātiskais vervelējums vispārākajā pakāpē. Kur ir kaut kādi skaitlīši, nākamā gada budžets, cik tiks ielaisti smolti?

Cik naudas iekasēts par licencēm, kā tā izlietota? Cik samaksāts Bioram? Cik iekasēts soda naudās, kur tā naudiņa aiztecējusi?

Nu nevienas, pilnīgi nevienas atbildes uz šiem "mērkaķu biedrības" pastāvēšanas vissvarīgakajiem nosacījumiem.

Ak, jā, gandrīz vai piemirsu. Cik naudiņas, jūs, murluki, esat notērējuši komandējumiem uz Zviedriju (un varbūt pat uz Antiļu salām) kopā ar ģimenes locekļiem?

12.04.22 Atbildēt | Ziņot 3
Abavnieks

Tā tas diemžēl pie mums ir. Un ne tikai Gaujas licencētās makšķerēšanas sakarā. Kamēr būs kontingents ko slaukt, slauks ( mani protams tajā skaitā)

Birokrātiskā puse smuki sakārtota un sarakstīta tā, ka piepisties nav par ko, tikai redzot ciparus kas, par ko, rodas daudz jautājumu.

Visvairāk žēl, ka privātos čatos šīs sistēmas tiek nodirstas arī no Latvijas makšķernieku elites, bet kad ir runa publiski forumos, tad visi klusē. Laikam tad jau nav tik traki.

13.04.22 Atbildēt | Ziņot 4
andreiko

Iemetu aci šīs biedrības pārskatā par iepriekšējo pusgadu. Pārdotas 3210 licences. Tātad trīs tūkstoši divsimt desmit atļaujas. Un ir oficiālais (paturamais) rezultāts. Atgādinu - lomā drīkst paturēt lais vai taimiņu TIKAI ar nogrieztu taukspuru. Licencēšanas murluki apgalvo, ka tādu (ar grieztu taukspuru ) esot gana, varot Gaujā brist teju pa lašu un taimiņu biezzupu. Rezultāti gan liecina par kaut ko citu. Oficiāli noķerti ir (ar nogrieztu taukspuru) 23 (divdesmit trīs) taimiņi un 7 (septiņi) laši.

Ņemam palīgā aritmētiku. Cerība noķert oficiāli paturamu lašveidīgo zivi ir vienkārši milzīga - veseli 0,0093457944 procenti. Iedomājieties - veseli nulle, komats nulle nulle deviņi procenti ar sivēna astīti. Ko gaidāt? Kātus saujās, licenci zobos un prom uz upi! Kā gan var atteikties no tik spožām izredzēm! Bet varbūt (biedrība noteikti tā teiktu) jūs vienkārši ķert nemākat?

13.04.22 Atbildēt | Ziņot 4
BAigars

Precizēsim - 0,93% jeb gandrīz 1%. Tas gan lietas būtību nemaina. Oficiāli 1 makšķernieks no 107 tiek pie paturamās zivs. Tātad iespēja ir daudz mazāka kā nomirt no kovida :D bet vaitad zivs galvenais.. galvenais jau process, uzēdīsim norvēģu lasi, kuram sakars ar veselību ir mazāks kā čipsiem.

13.04.22 Atbildēt | Ziņot 0
andreiko
andreiko > BAigars:

Atvainojos, drusciņ pārkaitījos ar tiem komatiem, tev, protams, taisnība.

13.04.22 Atbildēt | Ziņot 0
Brusis
Brusis > andreiko:

Varbūt ir arī kāda informācija par ražas sadali?Cik pagājušo gadu iebira kabatā biedrības vadonim,apkopējai,taukspuru reģistratoram?Nesavtīgas rūpes sabiedrības labā?

13.04.22 Atbildēt | Ziņot 1
andreiko
andreiko > Brusis:

Nu nav, pilnīgi neviena puscipariņa nav, slēpjas kā partizāņi, neredzami kā nindzjas. Te kaut kādas infodrumslas: www.rivergauja.com/.

Nav ne valdes, ne priekšnieka datu un famīliju, ir tikai e pasts, kas skaitās Aināram Šteinam.

14.04.22 Atbildēt | Ziņot 2
parazutis
parazutis > andreiko:

Atvainojos, joprojām nepareizi %. Tie 23 un 7 ir no pirmās zonas. Visdrīzāk sanāk kaut kur starp 2-5%

14.04.22 Atbildēt | Ziņot 0
andreiko
andreiko > parazutis:

Jā, tiešām, būšu kļūdījies, tie ir dati tikai par pirmo posmu. Tomēr tas jau nemaina kopējo noskaņu, jo:

6.posmā noķertas 2 zivis (taimiņš un lasis) ar nogrieztu taukspuru (1+1).

5.posmā - 9 (7+2)

4.posmā - 2 taimiņi un 0 lašu

3.posmā - 8 (6+2)

2.posmā - 12 (9+3)

Ilgtspējīgas attīstības kopas tovariščiem slinkums saskaitīt kopā.

Sevišķi pacilājoši ir pirkt desmit eiro licenci sestajā posmā (tas laikam pašam baronslielskungam Šteinam pie mājām, viņš droši vien pērk katru dienu), jo tur pērn noķertas veselas divas paturamās zives, viens taimis un viens lasēns.

14.04.22 Atbildēt | Ziņot 2
Pele_mele
Pele_mele > andreiko:

Tautietim ar profenes izglītību(elektriķis) jau daudz nav ko,prasīt.Bet biedrības maciņā piķis ir ar piecciparu skaitli rakstāms.Un tagad tik tiks pirkti kvadrocikli ,laivas un citas lietas,lai superīgi pieskatītu parasto copmanīti.

20.04.22 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager