Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 25.aprīlis 2022, 12:36 | Komentēt | 1846 skatījumi

Noskaidrots jaunais Dzelzs Vīrs

Kintai ezerā Lietuvā noslēdzies nu jau trešais Iron Man turnīrs karpu makšķerēšanā. Šogad tas veltīts Raivja Veisberga piemiņai. Pasākuma ideja izpaužas tā nosaukumā, Iron Man no angļu valodas tulkojams kā dzelzs vīrs. Ja parasti karpu makšķerēšanā piedalās komandas divu vai triju cilvēku sastāvā, tad Iron Man mačos katrs dalībnieks startē pilnīgi viens un pats par sevi. Tas nozīmē, ka 72 stundas bez jebkāda pārtraukuma ir jābaro, jāmakšķerē, jāvelk zivis, jāsver vienlaikus rūpējoties par sevis pabarošanu un vismaz minimālu pagulēšanu. Arī pati makšķerēšana, jo īpaši zivs izvadīšana bez partnera palīdzības prasa zināmu meistarības līmeni. Tādēļ prieks, ka Iron Man dalībnieku mums ar katru gadu paliek vairāk un savas spējas apliecināt piesakās gan šo maču veterāni, gan jauni dalībnieki.

Iepriekšējos gados Iron Man sacensības notika Latvijā, bet šogad tās tika nolemts pārcelt uz Kintai, kur zivju ir krietni vairāk, tās ir pieklājīgā izmērā un uzvarētājam vajadzētu krietni pasvīst, lai savilktu nepieciešamo kilogramu skaitu. No otras puses, lielākajai daļai dalībnieku šis ezers bija zināms tikai pēc nostāstiem. Viņiem šāda pieredze būs ļoti noderīga nākotnē, jo katra jauna ūdenstilpe ar neierastiem makšķerēšanas apstākļiem liek domāt, analizēt un maksimāli ātri spēt atrast pareizo “atslēdziņu”.

Vairākkārtējs Latvijas eksčempions, valsts izlases dalībnieks un bronzas medaļas ieguvējs pasaules čempionātā Ungārijā ļja Ibatuļins spēja visātrāk uztaustīt šādu atslēdziņu. Nospēlēja pieredze, Iļja šajā ezerā bija makšķerējis, kopā ar partneri Vitāliju piedaloties Lietuvas Čempionātā. Toreiz šajā ezerā notika viņš no kaimiņzemes meistarsacīkšu posmiem, kurā mūsējiem ar milzīgām grūtībām beigās tomēr izdevās parādīt pavisam cienījamu rezultātu. Kā pastāstīja viens no Iron Man atbalstītājiem NGT Latvija šefs Aigars Zumbergs, Iļjam jau pirms sacensībām bija skaidrs plāns par to, kā, ko un cik barot. Startā uzņemto tempu Iļja noturēja un ar 359 kilogramiem un 41 izvilktu karpu izcīnīja šī gada Iron Man titulu. Otrais šogad Kaspars Žeimots ar 249 kg, bet trešais Ēriks Tukišs ar 2204g. Balvu par lielāko zivi šoreiz izcīnīja Artūrs Liniņš.

Nākamajā gadā plānots Iron Man formātu paplašināt vēl tālāk, audzējot dalībnieku skaitu līdz 25 cilvēkiem, bet pašu sacensību ilgumu līdz 100 stundām. Turklāt sacensību laiku plānots pārnest uz maiju, kad ūdens būtu siltāks un karpas ievērojami aktīvākas nekā tas bija šī gada sacensībās. Nu ko, tādam pasākumam jāsāk gatavoties jau tagad.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager