Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 25.aprīlis 2022, 14:38 | 1 komentārs | 9137 skatījumi

KerioBaits uzvar lielākajos karpu mačos pasaulē! [TT]

13.00. Finišs! Veči saguruši dzied We are the champions!

Apbalvošanas ceremonija

SESTDIENA. 11.15. Trīs stundas līdz finišam. KerioBaits pa nakti daudz nav gulējuši tomēr. Tagad uz tablo 845 kg. Otrā vieta tālu aiz muguras. Var sākt apsveikt.

20.00. Kā Copes Lietām pastāstīja Kaspars Bogdans, ezers ir pavisam nomierinājies, Balatonā klāt vasara. Čaļiem pat ir izdevies apdegt. Zivis ķerties arī ir apstājušās, siltais ūdens saskrājies virspusē. Tiesa, KerioBaits arī šajos apstākļos pa drusciņai velk, arī tagad viena zivtiņa ir maisā. Pa dienu čaļiem arī izdevies atpūsties no trakā skrējiena, ir atkal spēks vienai naktij un atlikušajām stundām. Stresiņš, protams, arī ir, pie puikām sabraukusi televīzija, vajadzējis sniegt intervijas. Pateicoties tam, ka atrāviens ir pamatīgs, izskatās, nav arī tradicionālais spiediens no konkurentiem un tiesnešiem, kā tas citreiz gadās. Bet mums vēl viena nakts, ko turēt īkšķus, ir atlikusi.

14.00. KerioBaits turpina audzēt rezultātu, mūsējiem jau 774 kilogrami, sekotājiem 514 kg. Savukārt cīņā par TOP 5 mums gan panākumu nav, lielās zivis ķeras citur. Piemēram, ir noķerta 25kg ādas karpa, kas Balatonam ir ļoti augsts cipars.

PIEKTDIENA. 08.00. Izskatās, mūsējie vienkārši ņirgājas par diviem simtiem komandu no visas Eiropas. KerioBaits pārsvars turas 235 kg līmenī, kopējais rezultāts pēc šīs nakts ir 714 kg. Patiesībā tas viss ir ļoti smags darbs enduro režīmā uz spēku izsīkšanas robežas. Priekšpēdējā nakts tādos mačos nereti ir visgrūtākā un šī nu beidzot ir aiz muguras. Atlikusi diennakts ar astīti un varbūtība, ka mūsējos varētu noķert, ir praktiski nereāla. Balatona ezers ir vienmērīgs, te nav mazu līcīšu, kuros pēkšņi varētu Ienākt liels daudzums zivju. Te visiem laikapstākļu ietekme ir līdzīga, tāpēc straujus izrāviens vai nokritienus pēdējā naktī diez ko nevar prognozēt.

20.00. Pamazām KerioBaits iesaistās arī cīņā par TOP 5. ar pēdējās diennakts laikā izvilktajām karpām 18.65, 17.1 un 16 kg komanda pacēlusies uz 7. vietu šajā kategorijā. Tiesa, līdz trijniekam pietrūkst vēl gandrīz seši kilogrami. Tas nozīmē, ka vajadzīga ir divdesmitniece vai divas astoņpadsmitnieces apmēram.

Tikmēr komanda VMFISHING arī demonstrē fantastisku rezultātu, viņi savai 32.37 kg rekordkarpai pieplusojuši vēl vienu uz 29 kilogramiem. Viņu TOP 5 jau ir virs 108 kg, kas ir patiešām iespaidīgs cipars.

17.00. KerioBaits turpina audzēt pārsvaru. Viņiem tabulā jau 645 kg, otrā vieta atpaliek par 233kg.

15.30. KerioBaits jau 620 kilogrami. Tuvākie sekotāji atpaliek par 227kg.

13.45. Ezers pēc lielajiem trakumiem ir pierimis, arī copes ļauj mūsējiem atpūsties, pažāvēt drēbes. Divas karpas arī ir maisos un gaida svēršanu

CETURTDIENA 09.30. Nakts mūsējiem bijusi īpaši aktīva. Klāt nākuši vairāk kā 100 kg. Tagad rezultāts ir 605 kg un pārsvars pār otro vietu vairāk nekā 200 kg.

23.45. Ja pavēro iepriekšējo gadu IBCC rezultātus, var mēģināt prognozēt. Ar kādu gala rezultātu varētu pietikt pirmajai vietai. Kā jau minējām, KerioBaits vislabākais sasniegums ir 11. vieta izcīnīta 2018.gadā ar izvilktiem 769 kilogramiem zivju. Tad pirmajai vietai bija nepieciešami 1316 kilogrami, otrajai 1258 kg. Tiesa, tad vēl nebija noteikts barības apjoma ierobežojums, tagad katrai komandai ir barības limits 100kg. Tas, protams, samazina arī potenciālo kopējo svaru. Tā, piemēram, 2019. gada uzvarētājiem bija 629 kg, 2020- 644kg, bet pagājušogad – tikai 454kg. Jāņem gan vērā, ka pēdējos divus gadus pandēmijas dēļ IBCC tika organizēts rudenī. Sumējot šos ciparus un iedurot ar pirkstu debesīs, gribētos prognozēt, ka šogad uzvarai ar 700 kilogramiem varētu pietikt. Bet, kā zināms, prognozēšana ir ļoti nepateicīga nodarbe…

23.30. Grafiks, kurā izsmeļoši redzams, ka IBCC sacensībās viss vēl ir tikai priekšā. Grafikā attēlots visu komandu kopējais loms pa dienām.

20.30. Kā ziņo puiši no KerioBaits, pustonna jau ir sasniegta un pārsista, pāris zivis jau ir maisos. Svēršana tagad naktī iespējama vien tad, kad ir sakrājušās desmit zivis. Puiši pa dienu visu laiku darbojušies, pamatīgi salijuši un pārsaluši, tagad mēģinās kaut nedaudz sildīties. Diemžēl risks saslimt, saaukstēties šādā enduro pasākumā ir liels, turam īkšķus, lai viss būtu labi.

19.30. Līdz finišam vēl 2 dienas, 12 stundas un 30 minūtes.

18.15. Pārsists IBCC un Balatona ezera rekords, noķerta 32.375 kg karpa!!! Tas izdevies komandai VMFishing.

19.00. KerioBaits uguņo, večiem jau 491 kg un 175 kg pārsvars pār otro vietu!!!

18.00. KerioBaits pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem nu jau pārsniedz 150 kg. Mūsējiem jau 477 kg, kamēr tuvākajiem sekotājiem 314 kg.

14.00. tādi šobrīd laikapstākļi Balatonā. Lietus un vējš no krasta. Nav tas zivīgākais laiks.

14.00 mūsējo pārsvars jau pārsniedz 100 kilogramus!!! Viņiem 449kg, bet tuvākajiem sekotājiem 310 kg.

13.15. KerioBaits ailītē pēc kārtējās tiesnešu vizītes jau pāri par 400 kilogramiem. Tiesa, līdz finišam vēl tāls ceļš ejams.

12.00. Kā Copes Lietām pastāstīja Kaspars Bogdans, brīva laika komandai praktiski neesot, copes nākot vidēji ar stundas intervālu. Naktī bijuši arī dupleti, vienu no tiem nav izdevies realizēt, nogājiens un stāvākas kantes. Tāpat arī bijis viens tuziks – karpiņa 4kg izmērā, kas šajās sacensībās ieskaitē neiet. Visādi citādi viss ir labi, uz šo brīdi maisos ir vēl trīs zivis un atnākot tiesnešiem čaļiem nāks klāt vēl kādi 30 kilogrami. Pagulēt sanākot tikai tik, cik īsajās pauzēs starp copēm. Vakar vakarā esot bijis lielāks vējš un lietus, ezerā ieslēgts sarkanais brīdinājums, kad nedrīkstēja braukt ar laivām, bet no deviņiem vakarā tas jau atcelts un varēja darboties.

Piedējas diennakts laikā aktivizējušies KerioBaits kaimiņi 14.sektorā, krietni pacēlušies tabulā uz 4. vietu. Tiesa, viņi atpaliek no Kerio par kilogramiem 130 vēl. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji atpaliek par 60kg. Turam īkšķus.

Pēdējas diennakts laikā aktivizējušies KerioBaits kaimiņi 14.sektorā, krietni pacēlušies tabulā uz 4. vietu. Tiesa, viņi atpalik no Kerio par kilogramime 130 vēl. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji atpaliek par 60kg. Turam īkšķus.

11.30. Kamēr karpu makšķerēšana kopumā Latvijā strauji aug un attīstās, ar to dažādos līmeņos nodarbojas jau vairāki tūkstoši makšķernieku, šīs copes paveids – karpu cope ar laivas palīdzību Latvijā pēdējos gados nav starp populārākajām tēmām. Toties Eiropā ir tieši otrādi – gan Francijā, Itālijā un Spānijā, gan Vācijā un Austrijā, bet jo īpaši Austrumeiropā tieši laivas izmantošana karpu copē ir tēma numur viens. Lielā mērā šādu izvēli diktē lielo ūdeņu pieejamība un zivju bagātība tajos. Tomēr arī mazos dīķīšos karpu copei ar laivu ir virkne priekšrocību. Iespēja precīzi izpētīt gultni lielā akvatorijā, izprast karpu uzturēšanās vietas un pārvietošanās maršrutus, sabarot precīzi tur, kur nepieciešams un precīzi tik, cik nepieciešams – tas viss padara laivas izmantošanu par ļoti efektīvu.

Arī sportā karpu makšķerēšanā atsevišķi tiek nodalītas šīs divas disciplīnas – klasiskā cope no krasta un ne mazāk klasiskā cope ar laivām. Tiesa, FIPSed rīkotajos pasaules čempionātos karpu cope notiek tikai no krasta, arī Latvijas Čempionāts tiek rīkots pēc tiem pašiem noteikumiem kā PČ.

Tikmēr makšķerēšanā ar laivām sportisti sacenšas dažādos komercturnīros, kuru prestižs un apmeklētība pasaules karpinieku vidē pārsniedz FIPSed organizētos PČ. Komercturnīros, kuros notiek cīņa ne tikai par čempiona titulu, bet arī par pieklājīgām naudas balvām, piedalās labākie no labākajiem, šeit nepastāv necaurspīdīgas atlases sistēmas un citi birokrātiski šķēršļi – samaksā dalības maksu un startē nost. Nav arī jārēķinās ar kopējās komandas interesēm, kā tas ir PČ gadījumā, kurā startē izlases. Katrs ir pats savas laimes kalējs, katrs izstrādā savu taktiku un stratēģiju. Komercturnīros arī redzam daudzkārt lielāku sponsoru atbalstu – katrai blicei ir iespējas savā nosaukumā atspoguļot, piemēram, ar kādām barībām tā strādā vai kādu inventāru izmanto. Daudzas no blicēm ir saistītas ar karpu copes industriju, dažādiem ražotājiem vai tirgotājiem un pēc iespējas cenšas popularizēt savus zīmolus. Līdz ar to šeit arī parādās jaunākie tehnikas un zinātnes sasniegumi gan inventārā, gan barībās.

Trešdiena 11.00. nakts ir bijusi aktīva, neskatoties uz to, ka pastiprināta vēja dēļ noteikts aizliegums braukt ezerā ar laivām. Mūsējie krietni pievilkuši, klāt nākušas vēl padsmit zivis un rezultāts nu ir 367 kg. Otrajā vietā Carp Servis Václavík ar 308 kg. Tikmēr austrieši no Carpteam Gesa Tirol nosvēruši 30.25 kg zivi!!! Tas liecina, ka Balatonā zivju ir ne tikai daudz, bet tās arī izaug lielas. Tieši karpu izmēra dēļ līdz šim prestižākās sacensības WorldCarpClassic starptautiskajā sabiedrībā kotējās nedaudz augstāk, tur karpas lielākas par 25 kg bija daudz biežākas viešņas karpinieku lomos, bet 30kg latiņa pārsniegta jau vairākus gadus atpakaļ. Tagad, ar šo 30 kg karpu arī Balatona ezers uzskatāms par piemērotu ūdenstilpi arī lielo trofeju medniekiem.

22.15. Vakarā svēršana vairs neturpinās, oficiālos rezultātus tagad jāgaida līdz rītam. Puišiem rosība sektorā ir un zivis maisiņos pildās. Uz šo brīdi ir trīs zivis uz kilogramiem divdesmit. Tagad turam īkšķus, ceram, ka būs aktīva nakts un gaidām rīta svēršanu.

20.30. KerioBaits uzrādījuši tiesnešiem šī vakara pirmo astoņnieci, kas viņus pagaidām nostiprina vadībā.

18.15. Balatonā atkal taisās uz lietu, KerioBaits gatavojas slapjam vakaram un naktij. Un čakli baro zivtiņas.Tikmēr Carp Servis Václavík ir nosvēruši vēl vienu zivi un jau ir otrajā vietā.

18.00 Mūsējiem vēl viena pieciniece. Trakker Team neatpaliek. Toties pa dienu, kamēr divas vadošās komandas klusēja, pievilkās klāt Carp Servis Václavík un šobrīd atpaliek vairs tikai par vienas zivs tiesu.

15.10. Enduro tipa karpu makšķerēšanas sacensībās būtiskākā ir kopējā komandas izturība un spēja mobilizēties brīžos, kad sāk ķerties. Nekad nav tā, ka ķeras pastāvīgi un vienmērīgi, zivju bari pienāk un aiziet, karpu apetīte pieaug un atslābst. Tādēļ ir ļoti svarīgi būt gataviem šādiem īslaicīgiem sprintiem kopējā maratonā.

Neskaitot fizisko un psiholoģisko gatavību, no svara ir arī resursi – barības apjoms, akumulatoru rezerve elektromotoram, kā arī visu montāžas elementu rezerve – svinu, gatavo pavadiņu, dažādu izmēru un formu āķu, griezuļu, klipšu utt. rezerve.

Ar akumulatoriem KerioBaits ir labi, pieci modernie litija akumulatori un iespējas tos uzlādēt turpat sektorā. Jāņem vērā, ka katras zivs izvilkšana vai makšķeres pārvešana nozīmē gandrīz kilometru nobrauktas distances. Ja pieaug vējš un cope aktivizējas, akumulatori dilst ātri un var arī nepaspēt tos uzlādēt.

No barībām KerioBaits rīcībā ir pašu gatavotas un pēc savas unikālas receptes veidotas boilas un peletes. Kopējais boilu daudzums ir 90 kg, pelešu 30 kg. Aptuveni trešdaļa apjoma ir izbarotas. Ūdens gan vēl ir samērā auksts un pēc ļoti lieliem barības daudzumiem it kā nav nepieciešamības. Katrā ziņā šādā 6-dienniekā ir svarīgi sadalīt barības apjomu atbilstoši apstākļiem un situācijai turnīra tabulā.

15.05. Jau rakstījām, ka KerioBaits nebūt nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta un zina, kā startēt šāda formāta enduro sacensībās. Viņu labākais rezultāts dažus gadus atpakaļ bija virs 750 kg izvilktu zivju un 11.vieta kopvērtējumā. Savukārt savā zonā Kerio Baits divreiz bijuši otrie un vienreiz trešie.

15.00. Balatonā iestājies nenormāls karstums un bezvējš. Visticamāk, tas uz kādu laiku sabremzēs copi.

13.30. KerioBaits nosvēruši 3 zivis un atkal izvirzījušies vadībā. Kopējais svars tagad ir 216 kg, bet otrajā vietā ir Trakker Team ar 212 kg.

13.00 Ar zivīm šobrīd ir jau 186 komandas no 240, pārējās joprojām uz nulles. Kopā noķertas 702 karpas ar kopējo svaru 6354 kg. Salīdzinājumā ar iepriekš šeit notikušām sacensībām, tas nav ne daudz, ne maz. Gala rezultāts uzvarētājiem varētu būt ap tonnu.

10.45. KerioBaits kontā vēl viena zivs. Tagad čaļiem ir 189 kg. Pirmajai vietai 200, bet trešajai 180

10.00. Mūsējie atkāpušies uz otro vietu, Trakker Team ir aizgājuši garām, viņiem 189 kg. KerioBaits 182 kg. Pietuvojušies arī trešajā vietā esošie GyS Carp Crew, viņiem 128 kg

9.20. Mūsējie turas vadībā, bet ļoti cieši pietuvojusies Trakker Team, kas bija vadībā vakar. Starpība šobrīd ir knapi kilograms. No trešās vietas šo duetu šķir jau 65 kg.

9.15. Cīņa par balvu par sacensību lielāko zivi ir ne mazāk spraiga, tabulā jau ir 3 karpas virs 20 kg. Uz doto brīdī lielākā 26.65 kg komandai GyS Carp Crew.

9.10. Mūsējiem kaimiņos 12. sektorā atrodas komanda xeisCarp, viņiem 94 kilogrami šobrīd, bet šo ciparu veido tikai 7 zivis. Lielākā 18.82 kg. Viņiem 5. vieta kopvērtējumā. Savukārt 13. sektorā izvilkta uz šo brīdi zonas lielākā zivs 19.4 kg izmērā (sk foto galeriju). Aktīvi ir arī 3. un 14. sektori, arī šīs komandas ir kopvērtējuma desmitniekā. Kopumā Senzor Planet zona, kurā startē mūsējie, ir visrezultatīvākā, bet ļoti cieši seko arī Jet Fish zona.

9.00. Mūsējo komandā noskaņojums kaujiniecisks, naktī pat no diviem līdz četriem esot izdevies pagulēt, nedaudz atjaunot spēkus. Tam sekojis aktīvāks rīts. Vienīgais, kas šobrīd uztrauc, ir kaimiņos esošās komandas rezultāts – viņiem zivju ir mazāk, toties tās ir krietni lielākas. Izkost barības atšķirības pagaidām neizdodas, spiegošanas rezultāts ir ziņas par kukurūzu un tīģerriekstu maisos, bet no tādām ziņām daudz gudrāks nekļūsi.

8.55. Čaļiem vēl viena zivs krastā. Iepriekšējā vakarā nolija paliels lietus, kura laikā, pēc kura nakts bijusi samērā aktīva. Kopā 13 copes, no tā trīs neieskaites zivis mazākas par 5 kg un trīs zivis pazaudētas izvadīšanas laikā. Copes nāk uzreiz pa divām dupletos. Kad tā gadās, Kaspars ar Māri lec laivā un brauc pakaļ, bet Aleksejs cenšas pēc iespējas lēnām vilkt krastā otro zivi. Tākā lielākā daļa makšķeru strādā 300-500 metru distancē, tad izvilkt abas nesanāk paspēt un otrajai zivij sanāk nodilt. Bet čaļiem izdevies atrast vainīgo – sektorā bijusi veca vismaz pārsimts metrus gara aukla, aiz kuras tad arī karpām izvadīšanas laikā izdevies aizķerties un atbrīvoties no āķa. Tagad, kad šis šķērslis ir likvidēts, copju realizācijas procentam vajadzētu uzlaboties.

Otrdiena 8.30. KerioBaits pavadījuši aktīvu nakti, pacēluši septiņas zivis un izvirzījušies IBCC vadībā!!! Viņiem tagad 173 kg kopsvarā un gandrīz 30 kg pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem.

20.20. KerioBaits pēc klusuma dienas gaišajā laikā atkal sācis ķerties. Klāt nākušie 15 kg atgriezuši mūsējos uz otro vietu 240 komandu konkurencē. Līdz vadībai pietrūkst vienas zivs.

19.30. KerioBaits vēl viena pieciniece, kas nostiprina puišus trešajā vietā. Līderiem klāt nācis mazliet vairāk un jau kopējais pārsvars virs 20 kg.

17.30 Izmaiņas vadošajā trijniekā. Šobrīd situācija sekojoša: 1. vieta Trakker Team 106.36 kg, 2. vieta Carp Servis Vaclavik 105.42 kg, 3. vieta KerioBaits 88.83 kg. Kopā noķertas 307 karpas ar vidējo svaru 9.19 kg. No 240 komandām 105 vēl ir bez zivīm. Atgādinām, ka ieskaitē iet karpas virs 5kg.

15.30. Mūsējiem vēl viena, devītā karpa. Aptuveni uz 5 kg svarā. Laiks, kā pastāstīja Copes Lietām Kaspars Bogdans, ir silts, čaļi dzīvojas T kreklos un izbauda sauli. Un arī noskaņojums ir kaujiniecisks. Redzēs, kā veiksies atlikušajās dienās. Sacensību finišs 30. aprīlī

15.25. Precizējot par liegumu laivošanai, uz mūsējiem tas ir attiecies tikai sacensību sākumā, tagad ezers kā spogulis un darbs notiek. Sektors mūsējiem ir izcils no komforta viedokļa, blakus akvaparks, ir gan elektrība gan wi fi. Elektrība šādās sacensībās ir īpaši būtiska, jo ir iespējas neierobežotā apjomā lādēt akumulatorus. Savukārt ūdenī Kerio Baits sektorā dziļums ir līdz 2.7 metriem. Tiesa, tāds tas tiek sasniegts tikai 500 metru distancē. Tik tālu arī tiek vestas dažas no mūsējo makšķerēm, kamēr citas strādā no tuvās distances meldru tuvumā. No turienes ar Aleksejam šo sacensību pirmā karpa uz 13 kilogramiem.

15.20. Līdz šim izsniegtas arī 3 dzeltenās kartītes – par noteikumu pārkāpumiem uz 12 stundām no sacensībām noņemtas komandas CARP TEAM. SERBIA, Zemník-Bodovka LK Baits and CARPBAD

15.15. Uz šo brīdi zivis ir 132 komandām no 240. Lielais vējš komandām liek strādāt no krasta, bez laivām. Ne visas tām ir pilnībā gatavas, jo prasa attiecīgu tehnisko un fizisko sagatavotību. Priekšrocības šajā gadījumā ir tiem, kas laikus spēja prognozēt šādu apstākļu iestāšanos un pirms tiem iebaroja metiena distancē arī.

15.10. Sacensību lielākā zivs uz šo brīdi ir karpa 19.4 kg, kuru pieveikusi Austrijas komanda CFB Vienna

15.00 spriežot pēc zonu kopējiem rezultātiem, Kerio Baits ir ielozējušies labā zonā. Visaugstākie rezultāti uz šo brīdi ir zonās Jet Fish (462kg), Senzor Planet, kurā ir arī Kerio komanda (439 kg) un Mivardi (339 kg). Tiesa, tas ir tikai pirmās dienas rezultāts, ezerā ir vētra un tā vēl var sagriezt visu bildi kājām gaisā. Šis, dāmas un kungi, ir maratons nevis sprints.

14.50 Viss Balatona ezers ir sadalīts 9 zonās. Katrai zonai ir kāda sponsora nosaukums. Mūsējie, piemēram, startē zonā SENZOR PLANET un viņiem ir 11. sektors. Skaidrības labad jāatzīmē, ka angliski to, ko mēs saucam par zonu, sauc par sector, savukārt to, ko mēs saucam par sektoru, angļu valodā sauc par peg. Zonas parasti mēdz būt samērā atšķirīgas savā starpā, jo īpaši vēja un arī galveno dziļumu dēļ. Tādēļ šāda ranga sacensībās vienmēr ir balvas arī par pirmo, otro un trešo vietu zonā.

Pirmdiena 14.40 IBCC ir sacensības ne tikai ar lielāko dalībnieku skaitu, bet arī ar iespaidīgu balvu fondu. Par pirmo vietu komanda saņems naudas balvu 30.000 eiro, par otro 15.000, par trešo 7.000. Paralēli notiek vērtējums kategorijā TOP 5, šajā gadījumā ieskaitē katrai komandai iet tikai 5 lielākās noķertās zivis. par uzvaru šajā kategorijā balva ir 12.000 eiro, par otro vietu 8.000, bet par trešo 5.000 eiro. Tāpat balva pienāksies par lielāko noķerto zivi - 5.000 eiro. Visbeidzot, par uzvaru sektorā 3.500 eiro, 2000 par otro vietu un 1000 par trešo.

–––––––––––––––––

Mūsu komanda Kerio Baits, kuras sastāvā ir daudzkārtēji Latvijas čempioni Aleksejs Gorbunovs, Kaspars Bogdans un Māris Bullis pēc pirmās dienas izvirzījušies otrajā vietā pasaulē lielākajās karpu makšķerēšanas sacensībās IBCC 2022. Čaļiem kontā šobrīd 8 karpas ar kopējo svaru 82.11 kg. Līdz pirmajai vietai vienas zivs starpība. Tomēr priekšā vēl četras pilnas diennaktis un mums ir iespēja turēt īkšķus par savējiem. Savukārt, TOP 5 ieskaitē, kurā iet tikai katras komandas lielākās 5 zivis, Kerio Baits ieņem 5. vietu.

Balatona ezers ir kļuvis par lielāko karpu makšķerēšanas sporta arēnu pasaulē. Šogad IBCC pulcējis 240 komandas no visas pasaules. Kerio Baits piedalās šajās sacensībās jau 5. reizi, viņiem ezers ir labi zināms. Ja vien var teikt tā par Balatonu, kas patiesībā ir iekšzemes jūra nevis ezers, ja spriež pēc tā izmēra.

Makšķerēšana IBCC sacensībās notiek ar laivām, kad iebarošana un makšķeru ievešana tiek veikta ar laivu palīdzību. Šāds formāts, kas ir populārs kontinentālajā Eiropā, ir īpaši piemērots lielajiem ūdeņiem, kad līdz zivju galvenajiem maršrutiem no krasta reizēm ir 200 un vairāk metru attālums. Bez tam makšķerēšana ar laivām ļauj precīzāk un efektīvāk izpētīt gultni sektorā, daudz masveidīgāk iebarot un uzturēt barības galdus ilgstošā laika posmā.

Šāda formāta sacensībās parasti ir arī ilgākas, līdz pat 6 diennaktīm, zivis ir lielas un pie labas apstākļu sakritības rezultāti var būt ļoti augsti. Cerēsim, ka mūsējiem klāsies labi un turpināsim informēt par visu notiekošo.

Uz pirmdienas rītu visā Balatonā ir vētra un pārvietošanās ar laivām ir aizliegta, cope atļauta tikai no krasta.

Sektoru karte

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

vai nu čaļiem trekni noveicies ar sektoru, vai arī viņi kaut ko zin, ko pasaule pat nenojauš ;)

29.04.22 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager