Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 10.maijs 2022, 15:24 | Komentēt | 1833 skatījumi

Jaunumi sportiskajiem spiningotājiem no laivām

Maija trakums spiningotājiem jau ir nedaudz noskrējis, svaigi pucētās laivas un vizuļi pārbaudīti kaujas apstākļos. Gan jau kāds ir paspējis tikt pie sava rekorda vai pirmās līdakas, bet kopumā ziņas par pirmo mēneša pusi lomu ziņā nav visai iepriecinošas. Vēl ir par aukstu, viss sāksies maija otrajā pusē. Tad arī sāksies sportistu cīņas par Latvijas čempionvienības un čempionu tituliem.

2022.gada sezona paredzēta diezgan ražena:

BTA Latvijas Republikas 2022. gada čempionāta spiningošanā no laivām:

1. posms 28. – 29. maijs – Alūksnes ezers, Pilssala;

2. posms 18. – 19. jūnijs – Rīgas HES ūdenskrātuve, Ogre;

3. posms 10. – 11. septembris – Usmas ezers, Bukdangas.

Latvijas Republikas 2022. gada čempionāts spiningošanā no laivām bērniem un jauniešiem: 7.augusts – Jaunciema Osta – Ķīšezers un sasniedzamie ūdeņi.

GARMIN Latvijas Kauss 2022/GARMIN Predator Cup Latvia 2022: 19. – 21.augusts - Rīga, Ķīpsala, Balasta dambis, Pilsētas jahtklubs- makšķerēšana visos sasniedzamajos apkārtnes ūdeņos.

Pasākumu daudz, katrs var izvēlēties sev tīkamāko. Īpašs prieks par bērnu un jauniešu čempionātu. Pasākumam nav dalības maksas, laivas būs jāvada pieaugušajiem, bet bērni vairākās vecuma grupās varēs pacīnīties par saviem pirmajiem tituliem sporta makšķerēšanā (nolikums tiks publicēts LMSF mājaslapā un www.copeslietas.lv ).

Tiek plānotas arī tradicionālās sacensības spiningošanas divcīņā, sacensību norises laiks un vieta, kopā ar nolikumu tiks publicēta LMSF mājaslapā un www.copeslietas.lv .

Jauna sezona nāk ar vairākiem jauninājumiem noteikumos un organizācijā. Par visu pēc kārtas. Pieteikumi sacensībām vairs nebūs jāsūta galvenajam tiesnesim. Visām sacensībām jāreģistrējas tikai caur vietni: www.sportfishing.live/lv. Komandas vai ekipāžas pārstāvis reģistrē komandu, visiem dalībniekam arī jāreģistrējas vietnē. Jāreģistrējas katrām sacensībām vai sacensību posmam atsevišķi.

Lielākās pārmaiņas sacensību organizācijā būs Latvijas Čempionātā. Dalībniekiem vairs nebūs jārūpējas par tiesnešiem. Tiesnešus nodrošinās organizatori, tie būs brīvprātīgie, kuri vēlas izjust sacensību atmosfēru, izjust sacensību spriedzi un smelties pieredzi kādā no vadošo sportistu laivām. Tiesneši būs tikai vadošo sportistu laivās, atsevišķās laivās tiks uzstādītas video kameras. Visām ekipāžām zivis būs jāreģistrē speciāli izveidotā aplikācijā. Zivju izmērs tiks fiksēts, zivis fotografējot uz mērlentes. Būs arī tiesnesis uz ūdens, kurš pieskatīs noteikumu ievērošanu. Sagaidāms, ka Kristaps Kotāns (laivu spiningotāju virziena vadītājs LMSF) parūpēsies, lai sacensības norisinātos tikpat foršā atmosfērā kā pērn, bez lieka iespringuma un skaisti. Tās tiks atspoguļotas tikpat krāšņi kā pērn, krasta prognozes un rezultātu apkopojums intervijās ar dalībniekiem, tiesnešiem, operatīvs video no cīņu lauka. Visu to varēs ērtāk noskatīties Baltic Fishing League sejas grāmatas vietnē. Neizpaliks arī ierastais sacensību apraksts Copes Lietu portālā no viena sena dalībnieka skatupunkta.

Nedaudz par Alūksnes posmu. Ne velti laivu sezona Alūksnes ezerā sākas tikai 10.maijā, tur pavasaris un vasara atnāk vēlāk. Arī šogad tikai aprīļa beigās līdz ar pēdējo bļitkotāju nokusa arī ledus un no Alūksnes beidzot atkāpās ziema. Jācer, ka sugas pēctecības pasākumi līdakām un kimlakiem maija pēdējā nedēļā jau būs galā, zivis būs gana atguvušas spēkus, lai kautri ļautos sportistu foto sesijām.

Domāju, ka galvenais akcents mačos tiks likts uz līdakām, tās tur ir gana, ir arī lielās, lielo silikona mānekļu cienītājiem tur ir ko darīt. Par asaru aktivitāti maijā īstas skaidrības nav, pat vasarā šos tur ir grūti izprast. Tie nav Pierīgas jūrnieki, kurus pirmajā skrējienā no jūras var ķert kaut uz izsmēķa. Alūksnes strīpainie ir vienmēr aizdomu pilni un īpaši jāpierunā.

Liela nozīme būs laika apstākļiem sacensību dienās. Tur bezvējā nevar sagaidīt labu copi, bet stiprā vējā ezers ātri uzmet lielu vilni, kas mazajām laivām var būtiski ietekmēt sacensību stratēģiju. Būs interesanti salīdzināt rezultātus starp dzīvā režīma eholotu izmantotājiem un klasiķiem, Alūksne ir labs poligons tehnoloģiju pirmrindniekiem.

Atgādināšu, ka Alūksnes posmam var pieteikties līdz 18.maijam. Reģistrēšanās sacensībām tikai caur vietni: www.sportfishing.live/lv.

Kristaps ir kārtīgi pastrādājis, sarūpējis čempionātam kuplu atbalstītāju pulku.

Čempionāta ģenerālsponsors BTA apdrošināšanas kompānija, kura papildus čempionāta atbalstam nodrošinās visu sportistu nelaimes gadījumu apdrošināšanu sacensību dienās un trīs dienas pirms sacensībām.

Atceroties savas sportiskās saknes, padarot čempionātu vēl azartiskāku, čempionāta galvenais sponsors - veikals eholotes.lv sagādājis 5000 EUR vērtu balvu 2022.gada čempioniem - komplektu no MINN KOTA, HUMINNBIRD, NAVIONIC. Papildus katrā posmā paredzēta 700 EUR balva JUGIS PRO akumulatoru iegādei.

Čempionāta galvenais sponsors SALMO un LUCKY JOHN

Čempionāta atbalstītāji: žurnāls CopesLietas; Rocket Bean; King Kofee sevice; Mana Cope; Lielais Loms; Baltic XL; Alus darītava Brālis, aplikācija Sport Fishing.

Pirmā posma atbalstītāji: Alūksnes novada pašvaldība un aģentūra ALJA.

COPES LIETAS čempionāta individuālā vērtējuma uzvarētājam paredzējis naudas balvu 300 EUR vērtībā atbalstam dalībai Pasaules čempionātā. Katra posma 3 labākajām ekipāžām tiks pasniegti COPES LIETAS žurnāla abonementi.

Tiekamies Alūksnē, visiem ne asakas!

@A_Rudzāms

.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager