Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 22.maijs 2022, 20:49 | Komentēt | 2331 skatījums

Kā meitenes puišus izģērba

Beidzot ir noticis tas, kam bija jānotiek jau sen – mūsu meiteņu izlases dalībniecēm ir izdevies atstāt aiz sevis visus stiprā dzimuma pārstāvjus. Šo ceturtdien Baļotes ezerā startēja šī gada Latvijas čempionāts karpu makšķerēšanā. Tagad, pēc pirmā posma noslēguma varam sākt vilkt kopā pirmās interesantās tendences.

Jā, A zonā, kas pēc statistikas skaitās labākā, uzvarēja Liema Woman 1 komanda, turklāt tuvākos sekotājus Barons Baits 2 apsteidzot par gandrīz 40 kilogramiem. Taisnības un vēl lielākas intrigas labad jāpiezīmē, ka arī šī komanda neiztiek bez daiļā dzimuma klātbūtnes sastāvā. Vēl jo izcilāks šis sasniegums vērtējams tādēļ, ka šis čempionāta posms izcēlās ar izcili nepatīkamiem laikapstākļiem, lija praktiski nepārtraukti, dubļos pārvērtās viss, kas reiz bija ciets. Šādos apstākļos gan fiziskajai, gan psiholoģiskajai izturībai ir īpaša nozīme un ne viena vien komanda pēc sacensībām atzīs, ka varēja nostartēt labāk. Meiteņu komandas rezultāts priecē arī tādēļ, ka viņām šogad paredzēts pirmais mūsu valsts vēsturē starts pasaules čempionātā Anglijā, bet 2025. gadā šis Carp Ladies jeb PČ karpu maksķerēšanā sievietēm notiks nekur citur kā tieši Baļotes ezerā. Jāatzīst, ezers ar tā apsaimniekotāju rokām turpina gatavoties šim pasākumam un turpina cerēt, ka arī vīru meistarsacīkstes šeit kādu dienu varētu notikt.

B zonā tiešā divkaujā satikās divi seni pretinieki– Capital Carp un Amigo Carp. Izloze salika duelantus pilnīgi blakus – attiecīgi 30. un 29. sektoros. Cīņa, kas aizsākās līdz ar starta šāvienu, ritēja līdz pašai pēdējai sekundei, un tikai noskanot finiša raķetei bija skaidrs, ka ar knapi vienas zivs pārsvaru uzvarējuši Capital puiši. Trešie zonā Mālpils zivīm, kas šai komandai ir patīkams progress.

C zonā Copes Nams-Dynamite Baits dūšīgi pieteicās uz vadību tabulā, tomēr viņiem uz papēžiem kāpa un beigās arī uzkāpa Lucky Carp komanda. Trešie Ed&Max Team.

Vēl lielāku prieku par meiteņu sniegumu varam paust arī par Baļote junor team – jauniešiem šajā posmā balva par lielāko noķerto zivi 8.700 kg kopsvarā. Ja par kilogramiem, tad kopumā noķerto zivju svars pārsniedza divarpustonnas, kas kārtējo reizi apliecina, cik bagāts ar zivīm ir Baļotes ezers. Savukārt, par to, cik nopietni mūsu karpinieki uztver dalību Latvijas čempionātā, vislabāk spriest, apmeklējot šo ezeru starplaikos starp sacensību posmiem. Reta ir tāda diena, kad šeit nesatiksiet kādu no aktīvi trenēties atbraukušajiem. Viena otra komanda jau var izcelties ar tādu interesantu faktu kā apgalvojums, ka vismaz pa reizei ir makšķerēts visos šī ezera sektoros. Ar tādu informācijas bāzi panākumi nevar nesekot.

Kopumā jāatzīst, ka pasākums noorganizēts kārtējo reizi pēc visaugstākajiem standartiem, izmaiņas mūsu valsts karpu sporta dzīves organizācijas vadībā tam nākušas tikai par labu. Jāatzīmē, ka čempionātam šogad ir pieklājīgs atbalstītāju loks – Sakret, Boilie Lab, Copes Nams, Barons Baits, NGT Latvia, Traper, Jēkabpils novada pašvaldība, biedrība Mālpils zivīm un arī Copes Lietas. Tas ļauj gan nodrošināt čempionāta veiksmīgu norisi, gan arī pieklājīgu balvu fondu. Par to paldies visiem atbalstītājiem.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager