Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 28.maijs 2022, 13:48 | Komentēt | 1344 skatījumi

Svarīga informācija par BIOR marķētām zivīm

Mums ir ļoti svarīgi saņemt informāciju par jebkuru zivi – dzīvu vai mirušu, kurā ir iešauts Valsts zinātniskais institūts BIOR marķieris. Vakar FB parādījās info, ka atrasta uzpeldējusi līdaka ar BIOR marķieri, bet BIOR numurs netika piefiksēts. Līdz ar to nekādus secinājumus nevaram izdarīt. Mums šī informācija ir ļoti svarīga, lai varētu labāk saprast, kāpēc konkrētā zivs gājusi bojā.

Par katru zivi, kas tiek nomarķēta, tiek piefiksēta viņas noķeršanas vieta, kopējais dziļums un kurā zivs atradusies, aptuvenais svars, kādas traumas, vai atgaisota utt.

Tas ir pilnīgi normāli, ka kāda zivs aiziet bojā, bet tas process var nebūt tūlītējs un tas viss ir daļa no procesa. Ar zandartiem mums ir bijuši pāris gadījumi, ka kāds tikko nomarķēts turpat uzpeld, tad viņš aiziet uzturā. Lielajai līdakas mammai noteikti nebūs iespēja izdzīvot, ja aiznesīsim viņu mājās un uzliksim uz pannas!

Uz doto brīdi no 2020. gada rudens ir nomarķētas aptuveni 240 zivis Rīgas ūdens akvatorijā. Šogad maijā ir nomarķētas gandrīz 30 līdakas un 5 noķertas jau atkārtoti. Viena no tām tikusi nomarķēta pagājušajā gadā, bet par to info vēl sekos, jo tas ir pirmais tāds gadījums!

Ja noķerat zivi ar BIOR marķieri – dzīvu vai mirušu, tad sūtiet info man – Kaspars Holms, EFT vai uz e-pastu bior@bior.lv

@Cpt.Holmz

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager