Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 29.maijs 2022, 20:09 | 1 komentārs | 2640 skatījumi

BTA LČ spiningošanā no laivas 1.posms noslēdzies

Svētdienas rīts uzausa patīkami saulains. Vēja praktiski nebija, ļoti jauks laiciņš, bet ne tādā gadījumā, ja taisāties copēt Alūksnes ezerā. Bija skaidrs, ka izšķirošā pirmā posma sacensību diena būs ļoti sarežģīta. Vienīgi dzīvo tehnoloģiju fani varēja berzēt rokas, jo šādā laikā viņiem ērtāk strādāt. Zāļeniekiem - klasiķiem bija jāsāk domāt par stratēģijas maiņu. Krastā sportisti neizskatījās pārāk iespringuši. Tas laikam tādēļ, ka mačiem ir radīta ļoti labvēlīga aura, viss notiek bez jebkāda iespringuma, viss ir saprotams, atliek tikai baudīt iespēju būt pie dabas, iedzert kādu kafiju un sēsties laivā.

Četrdesmit motoru rēkoņa pamodināja Alūksni, laivas aiztraucās uz plānotajām starta vietām. Ar savu pārinieku Jāni nolēmām tomēr riskēt, rīta agrumā mēģinot strādāt zālēs. Tas izrādījās pilnīgi velti zaudēts laiks. Atlikušajā dienas daļā izmēģinājām dažādas ķeršanas tehnikas un beigās pat kaut kas sanāca, noķērām 4 līdakas. Pēdējā līdaka bija īsta balva mūsu pacietībai un cīņas sparam. Tā pieteicās kādas trīs minūtes pirms finiša, vispirms iekodās kolēģa māneklim, bet kārtīgi neuzsēdās, pēc tam paķēra manu sekojošo mānekli. Prieks par kolēģi, jo palīdzēju viņam uzvarēt alūksniešu mikro mačā, četrās laivās bija Alūksnes copmaņi.

Šoreiz apbalvošanas ceremonijas programma bija daudz garāka kā parasti, jo bija jāapbalvo pagājušās sezonas godalgu ieguvējus. Sērgas dēļ pagājušā sezona beidzās ātrāk kā plānots. Atgādināšu kā pērn kopvērtējuma individuālās godalgas izcīnīja:

1.vieta Harijs Raciborskis/Raivis Bergs(Fishbon);

2. vieta Aleksandrs Zareckis/Ruslans Baranovs(FHM fishing team);

3.vieta Mihails Borodins/Igors Demčenko(Neste fishing team)

Komandu vērtējumā:

1.vieta Fishbon;

2.vieta Mēz zivīm;

3.vieta FHM fishing team

Otrā posma rezultāti arī saskaitīti, jāsaka, ka šodien, neskatoties uz copei nelabvēlīgu laiku, tika noķerti vairāki metriņi. Savu personīgo rekordu uzstādīja Jānis Slics kopā ar Aivaru Slicu, viņiem arī balva par lielāko līdaku 121.cm. Abās sacensību dienās 40 ekipāžas noķēra 286 mēra zivis, pirmajā dienā 170 (144 līdakas, 26 asaris), otrajā dienā noķertas 116 zivis(101 līdakas, 15 asari). Līdaku vidējais izmērs 63,4cm. Kopā noķertas 8 vismaz metru garas līdakas, 3 pirmajā dienā, 5 otrajā.

Individuālā vērtējuma šodienas rezultāti bija ārkārtīgi blīvi, 7.vietu no 2.vietas šķīra nedaudz vairāk par 300 punktiem. Tas ir mazāk par viena mēra asarīša tiesu. Šodienas sarežģītā cope kādam no vakardienas līderiem pabojāja nervus un rezultātus, bet tāds ir sports. Pirmo posmu ir svarīgi iesākt stabili, lai ir cerības uz kopvērtējuma godalgu. Posma pirmās vietas likteni izšķīra tikai ar izcīnīto baļļu palīdzību, jo punkti par abām dienām līderiem bija vienādi. Nebrīnīšos, ja šīs divas ekipāžas vienlīdzīgi cīnīsies arī par kopvērtējuma uzvaru:

1.vieta Aleksandrs Zareckis/Ruslans Baranovs 10 punkti (58482 balles);

2.vieta Vitalijs Vilcans/ Staņislavs Osipovs(Mēs zivīm) 10.punkti (50893);

3.vieta Mareks Mercs / Arvis Betkers(Laiks Ccopei/Baltic XL) – 16 punkti.

Komandu vērtējuma godalgotās vietas:

1.vieta Laiks Copei/Baltic XL - 35 punkti;

2.vieta Salmo - 47 punkti;

3.vieta Mēs zivīm - 57 punkti.

Pēc pirmā posma atliek secināt, ka jaunie vēl ir ceļā uz uzvarām. Viņi ir tuvu, bet pagaidām uzvar pieredze. Kā jau solīts, pirmais posms noslēdzās ar veiksminieku, kurš izlozes rezultātā tika pie 700 EUR vērtas balvas JUGIS PRO akumulatoru iegādei veikalā eholotes.lv.

Par čempionātā labo atmosfēru rūpējās: ģenerālsponsors BTA apdrošināšanas kompānija, galvenais sponsori - veikals eholotes.lv, SALMO un LUCKY JOHN.

Čempionāta atbalstītāji: Copes Lietas; Rocket Bean; King Kofee sevice; Mana Cope; Lielais Loms; Baltic XL; Alus darītava Brālis, aplikācija Spotrt Fishing.

Pirmā posma atbalstītāji: Alūksnes novada pašvaldība un aģentūra ALJA.

Nākošais posms Daugavā pie Ogres, tieši nedēļu pirms Jāņiem.

@Agris Rudzāns

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
MADHAUSE

Lielisks bija pasākums!

30.05.22 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager