Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Recepte | 5.jūnijs 2022, 16:50 | Komentēt | 1257 skatījumi

Cepta bute ar rui mērci

Šoreiz piedāvāju uzcept nelielos gabaliņos sagrieztu buti un pasniegt to ar klasisku franču virtuves mērci rui. Recepte ir nedaudz savādāka, nekā mēs esam pieraduši cept buti, taču sanāk ļoti garšīgi – ideāls našķis baudīšanai draugu lokā ar glāzi vīna un sarunām par jūras copi.

Sastāvdaļas:

  • 3–4 butes
  • Milti
  • Augu eļļa
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

  • Butes izķidā, nogriež galvu, asti un spuras.
  • Pa mugurkaulu pārgriež uz pusēm, tad šķērsām pirksta lieluma gabalos.
  • Apkaisa ar sāli un nedaudz pipariem.
  • Uzber miltus un apmaisa, lai tie apņemtu zivi.
  • Cep sakarsētā eļļā 4–5 minūtes no katras puses, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
  • Gatavu liek uz virtuves papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu.

Rui mērce

Rui tulkojumā no franču valodas nozīmē rūsa, sarūsējis, un šī mērce ir viena no franču virtuves pamatmērcēm, kuras pasniedz ar zivju ēdieniem. Tā ir sarkandzeltenā krāsā un ar joda piegaršu, ko dod safrāns. Mērces pamatā ir majonēze, kurai ir pievienotas garšvielas un ķiploks. Majonēzi var gatavot pats, taču var arī izmantot gatavu.

Sastāvdaļas:

  • 100 g majonēzes
  • 1/2 tējk. asās sarkanās paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. saldās paprikas pulvera
  • 3–5 melnie pipari
  • 1 grauds smaržīgā pipara
  • Neliela šķipsna safrāna
  • 1/2 daiviņas ķiploka
  • Rupjais sāls

Mērces pagatavošana:

Piestā saberž safrānu un sāli, pievieno ķiploku, aso un saldo papriku, melnos piparus un smaržīgo piparu. Visu saberž un samaisa ar majonēzi. Ja garšo ķiploki, tad tos var piebērt vairāk.

Zivs gabaliņus ņem ar rokām, ieliek rui mērcē, un našķis gatavs!

Mērce ir ļoti garšīga arī uz maizes, piemēram, ciabatas vai grauzdētas franču maizes.

Lai labi garšo!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager