Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Šoreiz piedāvāju uzcept nelielos gabaliņos sagrieztu buti un pasniegt to ar klasisku franču virtuves mērci rui. Recepte ir nedaudz savādāka, nekā mēs esam pieraduši cept buti, taču sanāk ļoti garšīgi – ideāls našķis baudīšanai draugu lokā ar glāzi vīna un sarunām par jūras copi.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Rui mērce
Rui tulkojumā no franču valodas nozīmē rūsa, sarūsējis, un šī mērce ir viena no franču virtuves pamatmērcēm, kuras pasniedz ar zivju ēdieniem. Tā ir sarkandzeltenā krāsā un ar joda piegaršu, ko dod safrāns. Mērces pamatā ir majonēze, kurai ir pievienotas garšvielas un ķiploks. Majonēzi var gatavot pats, taču var arī izmantot gatavu.
Sastāvdaļas:
Mērces pagatavošana:
Piestā saberž safrānu un sāli, pievieno ķiploku, aso un saldo papriku, melnos piparus un smaržīgo piparu. Visu saberž un samaisa ar majonēzi. Ja garšo ķiploki, tad tos var piebērt vairāk.
Zivs gabaliņus ņem ar rokām, ieliek rui mērcē, un našķis gatavs!
Mērce ir ļoti garšīga arī uz maizes, piemēram, ciabatas vai grauzdētas franču maizes.
Lai labi garšo!