Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 6.jūnijs 2022, 22:21 | Komentēt | 1316 skatījumi

Foreļu sporta pirmais raunds noslēdzies!

Noslēdzies AIRRUS Latvijas čempionāta spiningošanā no krasta pirmais posms. Braslas straume sagādāja divas aizraujošas un pārsteigumiem bagātas nedēļas nogales. Šis ir ceturtais gads, kad sacensības tiek organizētas šajā upē. Braslas posms lielākajai daļai sacensību dalībnieku ir pazīstams, zināmi zīmīgākie koki ūdenī. Pat pie augstāka ūdens līmeņa daudzi zina, kur ūdenī atrodas lielāks akmens, pie kura pulcējas forele. Bet...

Šajā reizē viss bija pavisam savādāk. Pēc lietavām ūdens līmenis pacēlās augstāks nekā ierasts. Arī ūdens dzidrība pamainījās. Zivis pulcējās citās vietās, turklāt tās bija izklīdušas pa visiem sektoriem. Tās varēja lasīt, ķert un kasīt no tādām vietām, kur iepriekšējos gadus tās neķērām. Tas daudziem lika pirmo sacensību dienu aizvadīt nelielā šoka stāvoklī. Labāku rezultātu spēja uzrādīt tie sportisti, kuri ātri saprata, ka klasiskā shēma, kuru pielietojām iepriekšējos gados, šajā reizē tik labi nedarbosies. Tas sacensības atšķir no ikdienas copes – jaspēj pārslēgties, izdarīt secinājumus un pieņemt ātrus lēmumus. Ja neķer neviens, tad, visticamāk, upē nav zivju, bet ja neķer tu, tad kaut ko dari nepareizi. Varavīksnes forele aug barā. Kad to ielaiž upē, tā veido katlu – saiet kopā ar māsām un brāļiem kādā dziļākā bedrē un mierīgi dzīvojas. Sportā tas nozīmē to, ka priekšrocības ir tam, kurš ielozējies ar labāku iegājiena kārtas skaitli. Tas ļauj brīvāk izvēlēties sektoru un ieet tajā, kurā var apķert visus. Iespējams, ka zināmu iespaidu uz visu procesu atstāja zivis, kuras šogad bija izteikti maza izmēra un izklīda pa visu upi.

Jāpiebilst, ka arī mānekļus šogad sportisti lietoja ļoti dažādus. Daudzi pamanījās ķert ar vobleriem un rotiņiem, kuri iepriekšējos gados nebija populāri. Katram bija savs redzējums un visiem bija iespēja piemeklēt atslēdziņu. Tas priecē!

Komandas:

  1. Trout Nuts
  2. Kurbads
  3. Mēs zivīm

Individuāli:

  1. Uģis Circenis
  2. Nemo Olte
  3. Raimonds Kinerts

Jāsaka gan, ka šis ir tikai sākums. Situācija reitinga tabulā ir ļoti saspringta. Izšķirošās cīņas gaidāmas rudenī, kad būs svarīga katra zivs. Tad arī izšķirsies labāko sportistu piecinieks kam tiks ceļazīme uz pasaules čempionātu. Nākamā gada pavasarī čempionāts norisināsies Rumānijā. Papildus motivācija, protams, ir sponsoru balvas – labākā Grundens jaka no eholotes.lv un 300 EUR no Copes Lietas 2022. gada kopvērtējuma uzvarētājam. Jaudīgi!
Rudenī noteikti gaidīsim savā pulkā jaunas sejas, kuras vēlas piedalīties burziņā. Prieks, ka par šo disciplīnu izrāda interesi forelisti no area disciplīnas un tie, kuri līdz šim ar foreļu copi pazīstami tikai kā atpūtas veidu. Ja vēlies sekot līdz sporta notikumiem, tad aicinām pievienoties Facebook lapai: Foreļu spiningošana no krasta

  • Paldies eholotes.lv par vērtīgajām balvām!
  • Paldies žurnālam CopesLietas par informatīvo atbalstu!
  • Liels paldies Jānim Tiltiņam par spilgtāko mirkļu iemūžināšanu!

Uz tikšanos rudenī!

Arturs Zabors

FotoGalerija

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager