Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Recepte | 16.jūnijs 2022, 15:29 | Komentēt | 190 skatījumi

Pildīta forele baltvīna mērcē

Restorānu recepte, kuru viegli pagatavot mājās, un tās autors ir Pēterburgas Pavāru asociācijas prezidents Iļja Lazersons.

Sastāvdaļas:

  • Forele
  • 150 g spinātu
  • 2 sīpoli
  • 200 ml baltvīna
  • Sarkanais kaviārs
  • 100 ml saldā krējuma
  • Eļļa
  • Sviests
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

  • Katliņā ieber vienu parupji sagrieztu sīpolu, ielej ēdamkaroti eļļas un liek uz plīts cepties.
  • Pēc 5 minūtēm pielej klāt vīnu un turpina karsēt, ik pa brīdim apmaisot, līdz vīns ir nedaudz izvārījies un kļuvis mazliet viskozs. Pievieno saldo krējumu un turpina karsēt.
  • Pannā ieber smalki sagrieztu otru sīpolu, šķipsnu sviesta un arī liek uz uguns. Kad sīpoli nedaudz apcepušies, pievieno spinātu lapas. Karsē, līdz lapas ir saplakušas. Tad liek caurdurī, lai notek liekais šķidrums.
  • Foreli izķidā un nomazgā. Ar asu nazi no vēdera puses griež gar mugurkaulu no abām pusēm un izņem ārā muguras asaku. Pēc tam izgriež vēdera asakas. Foreli apsāla un pievieno nedaudz melno piparu.
  • Kad spinātu pildījums gatavs, to ieliek atvērtajā forelē, zivi aizver, liek uz cepampapīra un ievieto līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
  • Kad zivs gatava, izņem ārā un ar dakšu noņem no virspuses ādu. Ar nazi vai dakšu sadala zivi porcijās un pastumj uz priekšu – tā viegli nonāk nost no apakšējās ādas. Tad ar lāpstiņu liek porcijas gabalus uz šķīvja.
  • Vīna un saldā krējuma mērci nokāš un sablenderē – tā iegūst emulsijas struktūru. Pievieno ēdamkaroti sarkanā kaviāra un aplej ar mērci foreli.

Labu apetīti!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager