Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Inventārs | 18.jūnijs 2022, 20:57 | Komentēt | 1186 skatījumi

Shimano sarūpējis vēl dažus metrus tālmetienā

Tā met tālu, met precīzi, sver mazāk par pupiņu bundžu, un tai pietiek jaudas apturēt visdūšīgāko karpu. Shimano savu tikko izlaisto Aero Technium MgS dēvē par geimčeindžeri karpu spoļu sektorā.

Japāņu kompānija apgalvo, ka ir pārskatīta īpaši tāliem metieniem domāto spoļu vīzija un pirmo reizi apvienots radikāli jauns kasetes dizains ar pasaulē pazīstamo Super Slow 10 Oscillation. Turpat ir arī mums jau zināmā AR-C kasetes lūpa un paralēlais korpusa dizains. Tad vēl jauna 45 mm gara Long Stoke kasete, kas, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, palielina tās virsmas laukumu par apbrīnojamiem 30%.

Spole ir unikāls inženierijas produkts, kas paredzēts, lai vēl vairāk samazinātu auklas berzi un sasniegtu maksimālu metiena distanci. Kā liecina nosaukums, Shimano ir izmantojis īpaši vieglu magniju slaidajam Hagane korpusam, lai samazinātu kopējo svaru. Rezultātā iemetienā ir iespējams panākt vēl ātrākas kāta kustības. Tas savukārt palielina svina kustības ātrumu auklas atlaišanas brīdī. Līdz ar to iegūst papildu metrus ekstremāla tālmetiena gadījumā.

Ja nu kādam ar to visu nepietiktu, Shimano ir pārveidojis galveno spoles vārpstu, lai samazinātu novirzi ekstremālas slodzes apstākļos. Jaunā Rigid Cast funkcija palīdz optimizēt auklas atlaišanas mirkli un samazina berzi izraisošās spoles vibrācijas.

Kas padara metienu precīzāku? Protams, nekas nekompensē ideālu metiena tehniku, tomēr, palielinot tā tālumu un samazinot spoles svaru, Shimano ir uzlabojis arī precizitāti. Kā? Mazāka piepūle metienā nozīmē precīzāku kontroli pār kātu un uzlabotu tehniku, kas ļauj copmanim atkal un atkal sasniegt pareizo punktu ar augstākā līmeņa šāvēja precizitāti.

Īpaši klusai un zīdaini samtainai gaitai te ir arī Shimano Silent Drive, paaugstinātai jaudai pārnesumā ir iestrādāts jaunākais Infinity Drive, kas papildina Hagane precīzo pārnesumu un X-Ship tehnoloģiju, lai samazinātu iekšējo berzi un rotācijas pretestību, palielinātu tinumu griezes momentu un radītu lielāku jaudu un efektivitāti pat lielas slodzes laikā. Kaut arī šī spole varētu būt tipiska Shimano tālmetiena spole, tai noteikti netrūkst jaudas un kontroles.

Kā ar zivs izvadīšanu? Praktiskumam un daudzpusībai Aero Technium MgS ir aprīkots ar jaunāko Hi-Speed Drag bremzi. To var regulēt no gandrīz bez pretestības (freespool) uz maksimālu spēku (zivs izvadīšana), tikai vienu reizi pagriežot regulēšanas kloķi spoles priekšpusē. Bremzē ir iestrādātas Cross Carbon starplikas un mikro regulējams klikšķinātājs, kas nodrošina vienmērīgu auklas atbrīvošanu vēl pilnīgākai zivs kontrolei. Un, tā kā aukla uz kasetes ir uztīta tik gludi un cieši, tad, strādājot bremzei, tā tiek atbrīvota bez nevajadzīgas pretestības un raustīšanās.

Pārstrādāts ir arī īpaši plānais spoles rokturis. Tas ir savienots pa tiešo ar pārnesumu, kas nozīmē nulles spēli un precīzāku kontroli. Turklāt pēc klientu ieteikumiem rokturis ir izveidots salokāms efektīvai un drošai transportēšanai.

Pilnam komplektam ir pieejamas kasetes 3500., 6000. un 10 000. izmērā. Tās lieliski sader gan ar pītajām, gan mono un fluorkarbona auklām. Interesants fakts ir tas, ka spoles reduktori ir tik viegli, ka tie faktiski sver mazāk par auklu, ko izsvaro.

Kādas krāsas ir pieejamas? Melna (STD) un šķidrais metāls (XSD).

Cik šī spole maksās? Ja vēlies Shimano klasē vadošo, īpaši gludo, neticamo tālmetienu supermodeli, tas tev izmaksās tieši 719,95 eiro.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager