Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 18.jūnijs 2022, 21:07 | Komentēt | 2067 skatījumi

Ogrē sācies BTA LČ spiningošanā no laivām 2.posms

Daugava starp Ķeguma un Rīgas HES ir ciets rieksts. Šeit ir pilnas iespējas izpausties pilnīgi visos spiningošanas stilos, iespējams tikt pie pārsteidzoša loma, bet tik pat ir iespējams palikt pavisam uz nulles. Šajā posmā spēlē iet arī ūsainie pārsteigumi un atraktīvās meženes. Manuprāt, šis ir viens no interesantākajiem un sarežģītākajiem posmiem. Šeit ir jārēķinās ar vairākiem faktoriem, kas var ietekmēt copi, neskaitot ierastos - saule, vējš un mākoņu sega. Šajā ūdenskrātuvē arī straume un ūdens līmeņa svārstības spēcīgi ietekmē copi. Ūdenskrātuvē zivis diezgan aktīvi pārvietojas, īpaši zandarti. Ej izseko tiem 30 km garā posmā! Ja Latgalē līst, tad pēc dažām dienām ūdens nokrāsojas kapučīno krāsā, izmaiņas ir ļoti dinamiskas. Grūti salikt pa plauktiem visu info, lai izstrādātu sacensību taktiku. Nežēlīgs presings zivīgākajās vietās lietu sarežģī vēl vairāk. Bet sports ar to arī ir brīnišķīgs, ka apstākļi visiem vienādi.

Mums ar laivas biedru nesanāca nemaz tik daudz patrenēties. Nedaudzajos treniņos īsti saprasties ar zivi neizdevās. Tikai vienu reizi viss sanāca pavisam viegli, zivis smuki krita iekšā bez lielas piepūles. Tajā reizē pat iekrita smuka mežene seklumā uz voblera. Tas viss tieši nedēļu pirms mačiem. Kauns pat atzīties, ka esam vietējie, bet ļoti reti makšķerējam savos ūdeņos. Laiku pa laikam ieskrienam uz zandartu - ir, nav un brauc mājās.

Sacensībās tomēr lielākoties jāspiež uz līdaku un asari. Zandarts ir pārāk klīrīgs, lai klasiskajās tehnikās to tik vienkārši saķertu pietiekamā daudzumā, pamatā ķērās mazie. Tehnokrātiem - dzīvo tehnoloģiju faniem šeit ir cits viedoklis. Ja labi to lietu pieprot, tad uz zandartu var likt visu likmi. Asari šogad bija pavisam neizprotami, nekur neizdevās atrast tos bariņos, tik pa vienam, acīmredzot tie līdzīgi kā zandarti vajāja mazo zivtiņu bariņus, aktīvi pārvietojās.

Mūsu ekipāžā sacensībās likmi likām uz lielajiem sēkļiem. Cerējām, ka lieki neskraidot, bet izdarot pēc iespējas vairāk metienu, tiksim pie rezultāta. Divas ar pusi stundas pagāja bez copes. Tad sapratām, ka līdaka zālēs (vismaz tajās, kur ķērām mēs) negrib ēst, jo būt viņa tur bija. Neko darīt, jāmaina taktika! Lai tiktu no nulles, aizlaidām uz 100% asaru vietu. Viens pieteicās uzreiz. Nu, vismaz vieglāk palika - nav baranka. Tālāk atkal tukšā, sīki zandarteļi, zemmēra līdaciņa, tad viens asaris un atkal ilga pauze. Mainījām taktiku vēl kardinālāk, tas mums atnesa vismaz vienu labu līdaku. Tas arī šodien viss.

Krastā aprunājos ar dažiem draugiem. Sapratu, ka tomēr ūdens jāmonitorē līdz pēdējam. Kā jau minēju, zivis nepārtraukti maina lokāciju, iet līdzi sīko zivju bariņiem. Kas bija vērīgs, tas atrada. Kopumā pēc krasta sarunām varēja noprast, ka cope bija daudz smagāka par paredzēto. Pirms Jāņiem šajā ūdenī parasti iet daudz jautrāk.

Šodien startēja 37 ekipāžas un 16 komandas. Pirmo reizi čempionāta vēsturē klasiķi tika pieveikti, visiem pamatīgu kloķi ielika tehnoloģiju piekritēji - Imants Tiltiņš un Andris Mucenieks (FACCEX FISHING TEAM). Viņiem šodien izdevās nomedīt 12 zandartus. Otrajā vietā Ogres matadori Toms Deinats un Juris Nagainis (Mēs - Zivīm). Trešie pērnā gada Ogres posma uzvarētāji Raitis Čaklis un Rihards Kalniņš (RR Fishing).

Komandu vērtējumā līderpozīciju ieņem Mēs - Zivīm – 18.punkti, viņiem seko tehnokrāti no FACCEX FISHING TEAM - 21 punkts, trešie pirmā posma uzvarētāji - LAIKS COPEI / BALTIC XL.

Kopā noķertas 53 līdakas, 22 zandarti, 113 asari, 1 mežavimba. Kopējā rezultātu tabula:

Par čempionātā labo atmosfēru rūpējās: ģenerālsponsors BTA apdrošināšanas kompānija, galvenais sponsori - veikals eholotes.lv, SALMO un LUCKY JOHN.

Čempionāta atbalstītāji: Copes Lietas; Rocket Bean; King Kofee sevice; Mana Cope; Lielais Loms; Baltic XL; Alus darītava Brālis, aplikācija Spotrt Fishing.

Otrā posma atbalstītāji: Ogres novada pašvaldība.

Rīt būs agrāks starts, zivis vairāk samocītas. Visu izšķirs ieguldītais darbs, meistarība un mazliet veiksmes.

A. Rudzāns

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager