Terijs Hērns ar upē noķertu 29 kg karpu
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Karpu Lietas | 28.jūnijs 2022, 10:59 | Komentēt | 1845 skatījumi

Vienkārši par dinamīta boilām

Lieta, kur sastāvdaļu kvalitāte un ilgstoši detalizēta pieeja recepšu izstrādē apliecina sevi vispilnākajā mērā, ir tā sauktās barības boilas.

Ja tavs mērķis ir īpaši lielas karpas vietās, kur mēdz darboties arī citi makšķernieki, galvenais ierocis ir barības boilas. Tās nesmaržo pa kilometru, un tajās netiek iekļauti ķīmiskie atraktori paaugstinātā devā, tur ir tikai iespējami dabiskas izcelsmes sastāvdaļas, un pirmajā vietā izvirzās kvalitāte. Ar kvalitāti es saprotu karpas gatavību šīs boilas ēst vēl un vēl, tāpēc ka tās viņai garšo, ātri sagremojas un nāk par labu visiem bioloģiskajiem procesiem zivs organismā. Tajās nevajadzētu būt kādas minerālvielas vai vitamīna trūkumam, tām būtu jādod pietiekami daudz enerģijas, lai karpa varētu pilnvērtīgi dzīvot un augt un, kas mums ir pats galvenais, lai nemeklētu neko citu kaut kāda trūkstoša elementa kompensēšanai. Lai makšķerniekam būtu vienkāršāk novērtēt boilas kvalitāti un tās potenciālo darba lauku, ir ļoti svarīgi detalizēti izzināt tās sastāvu. Dynamite Baits to neslēpj, paturot noslēpumā vien pašas specifiskākās receptes nianses.

Barības jeb trofeju ķeršanas boilu klāsts Dynamite Baits sortimentā ietver The Crave, The Source, Complex-T, Monster TigerNut un Red-Amo boilas. Pirmās trīs ir rezultāts sadarbībai ar vienu no slavenākajiem lielo trofeju speciem Teriju Hērnu. Viņš boilu izstrādi ir padarījis par savu mūža darbu un gūst vērā ņemamus panākumus. Par šīm trim tad šoreiz arī vairāk.

Svarīgi, ka katra no garšām ir pieejama visdažādākajos risinājumos atbilstoši makšķernieka vajadzībām un spējām. Piemēram, dodoties tālos braucienos uz siltām zemēm, diez vai kaut kas būs vērtīgāks par gatavām boilām. Savukārt, regulāri barojot piemājas ezeru, visprātīgāk būs rullēt boilas pašam no attiecīgā miksa un šķidruma. Tam atliek vien pievienot olas, un slepenā Terija recepte ir gatava. Kopā ar gatavajiem popapiem un vafteriem sanāk ļoti plašs lauks eksperimentiem. Turklāt visiem šiem eksperimentiem var piedomāt pamatojumu, jo bāze – vienota kvalitatīvas barības recepte visa pamatā – jau nekur nepazūd. To barojot vienā ūdenstilpē vēl un vēl, efekts tikai pastiprinās. Šī kā reiz ir barības boilu fantastiskā priekšrocība, kad pēc iespējas tiek izslēgta minēšana un zīlēšana.

The Crave

Uz zivju miltu bāzes veidota boila, kuru īpašu padara Terija Hērna idejas. Bāzes pamatā ir vēžveidīgo milti, tuncis, anšovi un koncentrēta garneļu pasta. Klāt tiek liktas divas Terija slepenās sastāvdaļas, kuru nosaukumi tiek glabāti stingrā noslēpumā. Šīs boilas ir paredzētas darbam aukstā un siltā ūdenī, pateicoties pievienotajai lašu eļļai un šķidrajam aknu ekstraktam. Bāzes miksā ietilpst arī Robin Red un dažādi ražotāja Haith’s putnu barības maisījumi. Būtībā šeit ir neticami plašs karpu barības vielu spektrs, kas nevar neprovocēt zivju apetīti. Tās dod ļoti ātru efektu pat ļoti aukstā ūdenī. Boilas ir ļoti elastīgas, labi griežas un neplīst, mestas ar kobru.

Katrai barības boilu sērijai ir plašas lietojuma iespējas – tās var jaukt pats no gatavā miksa un šķidruma, kam atliek vien pievienot olas. Var pirkt boilas gatavas vai saldētas. Pašas boilas, birstošās barības un peletes var papildināt ar šķidrajiem atraktoriem un pat dipiem. Arī mata boilām ir neskaitāmas variācijas gan peldamības, gan cietības, gan izmēra, gan formas ziņā. Var gadiem darboties ar vienu un to pašu līniju, izstrādājot un analizējot tās lietojuma nianses

The Crave ir kļuvis par kulta boilu daudziem karpiniekiem un sniegavīra kombinācijā ar blāvi rozā krāsas Crave popapu dod neskaitāmas uzmanīgo lielo karpu copes.

Nāvīga kombinācija – viena sastāva grimstošā boila un popaps, bet atšķirīgas krāsas. Unikāla iespēja vizuāli izcelt mata boilu, nesabojājot kopējo aromātu. Uzmanīga karpa daudz labprātāk ņems šādu kombināciju, nevis kaut ko pavisam neredzētu

Sastāvs: tunča, sardīņu un anšovu milti, Haith’s Robin Red, Haith’s Nectar-Blend, Haith’s Red Factor, garneļu pasta, lašu eļļa, šķidrā akna.

Red Factor – lielākā daļa šīs piedevas ir tīrākie olu cepumi, kā arī liels daudzums putnu barības, ko kopā sauc par Ready Mix. Daudzi to bieži jauc ar Robin Red, patiesībā tās ir divas atšķirīgas lietas.

Haith’s Nectar-Blend – vēl viena veida putnu barība, kuras pamatā arī ir olu cepumi. Pašlaik tas ir Haith’s otrais visvairāk pārdotais produkts pēc Robin Red.

The Crave ir pieejams kā gatavās boilas 12, 15, 18, 20 mm izmērā 1 kg un 5 kg maisos; 14 mm dumbeļi 1 kg pakā; bāzes mikss komplektā ar šķidrumu boilu izgatavošanai mājas apstākļos; saldētas boilas 15 un 18 mm diametrā; 15 un 20 mm popapi; 10, 15 un 20 mm rozā fluorpopapi; popapi un vafteri, veidoti uz korķa serdeņiem 15 mm; šķidrais atraktants boilu rehidrācijai 500 ml pudelē; koncentrēts dips āķa boilām; TUFF pasta.

Complex-T

Terijs Hērns un Dynamite Baits par šo “pieticīgi” izsakās kā par “zelta boilu”. Un tas nav joks, Complex-T ir premium kategorijas barības boila, kuru Terijs veidoja pēc principa – neko sev neatsaki. Iespējams, nevienai citai karpu barības līnijai nav tik bagātīgs sastāvs ar visaugstākās kvalitātes sastāvdaļām, kādas iekļautas Complex-T boilās.

Atliek vien iemest šo izteikti «atvērto» boilu ūdens glāzē, un efekts būs acīm redzams

Sastāvs patiešām ir reāls komplekss:

  • Augstākās kvalitātes zivju milti LT94 no Norvēģijas. To sastāvā ir 72% viegli sagremojama proteīna, kas ir ne vien ļoti vērtīgs karpai, bet arī labi līp. Tāpēc var izveidot boilu ar atvērto struktūru, kas zem ūdens strauji sadalās, izplatot barības signālu uz visām pusēm. Tai pašā laikā boilas lieliski lido, ja tās met ar kobru.
  • Iepriekš sadalīts aknu ekstrakts. Tas piešķir boilai garšīgo gaļas aromātu un atšķir Complex-T no daudzām citām boilām.
  • Antarktīdas krila milti, kam ir spēcīgs, ass aromāts un sāļa garša, kura, kā zināms, karpām ļoti iet pie sirds. Tam ir rupja tekstūra, kas nodrošina lielāku atraktoru izdalīšanos ūdenī. Šī ir pārbaudīta piedeva pie LT94, piešķirot ēsmai lielāku dziļumu. Krila milti satur vairāk nekā 60% proteīna un augstu neaizvietojamo aminoskābju un omega-3 daudzumu, kas ir galvenais enerģijas avots un kas nodrošina taukos šķīstošo vitamīnu uzsūkšanos, palīdzot karpas augšanai un audu atjaunošanās procesam.
  • Haith’s CLO putnu barība, kas vēl vairāk palīdz atvērt tekstūru, nodrošinot ātrāku dabisko atraktoru izplatīšanos ūdenī. CLO nodrošina arī pievienotu kraukšķīgumu un tekstūru ar eļļām bagātām sēklām, mencu aknu eļļu un olu biskvītu. Pateicoties tam, boilās nav iekļautas sintētiskas, ķīmiskas garšas un viss ir saglabāts pēc iespējas dabiskāks. Rezultātā ir iegūta pilnvērtīga barības boila, kas var strādāt mūžīgi.
  • Haith’s Robin Red šajā gadījumā ir nedaudz mazākā apjomā, lai saglabātu boilas dabisko krāsu. Tomēr Robin Red slavenā asā piegarša un īpatnējais aromāts panāk to, ka boila strādā visu cauru gadu jebkurā ūdens temperatūrā.
  • Spirulīna jeb zilaļģes. Tās ir ļoti bagātas ar antioksidantu beta-karotīnu un barības vielām, kas palīdz zivīm cīnīties ar slimībām un citām bioloģiskām problēmām. Tas ir aminoskābēm bagātākais proteīns, kas atrodams dabā. Spirulīna satur daudz dzelzs, B12 vitamīna, gamma-linolēnskābes un citas vielas. Turklāt tā palīdz boilai piešķirt tumšāku toni, un nav nepieciešamības pēc mākslīgām krāsvielām.
  • Rauga nukleotīds jeb nukleozīdu fosfora esteri. Brīvie nukleotīdi, kuriem ir svarīga loma enerģijas un informācijas intracelulārajos procesos, tāpat arī tie ir nukleīnskābju un daudzu koenzīmu sastāvdaļas.
  • Vēl viens dabisks barošanās stimulators, ko var sasmaržot šajā boilā, ir ķiploku ekstrakts, kas jau tā sāļajai smaržai pievieno maigu krēmveida aizmugures noti.

Rezultātā Complex-T ir irdena, kā Anglijā mēdz teikt, atvērta tekstūra, kas ļauj tām ūdenī uzreiz sākt strādāt. Ja netici, iemet šo boilu ūdens glāzē un pavēro, kas notiek. Dynamite Baits uzsver, ka ar šīm boilām var noķert jebkurā ūdenstilpē, jebkurā gada laikā un jebkurā pasaules vietā. Pateicoties iespaidīgai karpinieku–testētāju armijai, ražotājs pēdējā laikā vēl vairāk optimizējis aminoskābju sastāvu un elementu līdzsvaru šajā jau tā fantastiski bagātajā receptē.

Complex-T ir pieejams kā gatavās boilas 12, 15, 18, 20 mm izmērā 1 kg un 5 kg maisos; 14 mm dumbeļi 1 kg iepakojumā; 26 mm boilas 350 g pakā; bāzes mikss komplektā ar šķidrumu boilu izgatavošanai mājas apstākļos; saldētas boilas 15 un 18 mm diametrā; 15 un 20 mm popapi; 10, 15 un 20 mm fluorpopapi; cietas āķa boilas; šķidrais atraktants boilu rehidrācijai 500 ml pudelē; koncentrēts dips āķa boilām; 4, 6 un 8 mm peletes; TUFF pasta.

The Source

Complex-T ir nesen radīts un lēnām gūst popularitāti, savukārt Dynamite Baits klasika ir The Source sērija. To 2002. gadā izstrādāja tas pats Terijs Hērns, un šo gadu laikā tai izdevies kļūt par vienu no visvairāk pārdotajiem produktiem karpu barību tirgū. Unikāla garša, miljoniem noķertu zivju, kaudzēm megabaitu ziņojumu par veiksmīgu copi no visdažādākajām pasaules malām.

Boilu, tāpat kā visu Terija recepšu, pamatā ir zivju milti, kā arī Robin Red, bez kura Terijs neiztiek nekad. No zināmajiem ingredientiem var uzskaitīt: Haith’s Red Factor, olu čaumalu pulveris, un viss. Tālāk jau ir slepeni paša Terija papildinājumi, kas ir absolūts noslēpums.

Klasika, kas piemānījusi miljoniem karpu visā pasaulē

Sastāvs: zivju milti, Haith’s Robin Red, Haith’s Red Factor, maltas olu čaumalas, Terija slepenās garšvielas un atraktanti.

The Source ir pieejams kā gatavās boilas 12, 15, 18, 20 mm izmērā 1 kg un 5 kg maisos; 14 mm dumbeļi 1 kg iepakojumā; 26 mm boilas 350 g pakā; bāzes mikss komplektā ar šķidrumu boilu izgatavošanai mājas apstākļos; saldētas boilas 15 un 18 mm diametrā; 15 un 20 mm popapi; balti 10, 15 un 20 mm fluorpopapi; vafteri; cietas āķa boilas; šķidrais atraktants boilu rehidrācijai 500 ml pudelē; koncentrēts dips āķa boilām; 4, 6 un 8 mm peletes; 8, 14 un 21 mm peletes ar caurumu montāžai uz mata; stikmikss; birstošā barība; TUFF pasta.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager