Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 11.februāris 2023, 20:53 | Komentēt | 5371 skatījums

Viens breksis un kaudzīte asaku

Limbažos aizvadīta pirmspēdējā diena LČ zemledus makšķerēšanā.

Limbažu Lielezers pēdējos gados priekš sacensībām paliek aizvien biedējošāks. Ir pilnīgi skaidri zināms, ka ezerā zivis ir ļoti daudz, lomi var būt diezgan labi. Ezers slavens ar saviem izcilajiem raudu lomiem. Kad tām trāpa tur virsū, var kārtīgi atvilkties, vēl pie tam raudas var būt arī visai laba izmēra, gandrīz kā Peipusā. Mačos sportistiem ir sanācis labi pavilkt brekšu bērnus, arī ar asariem ir taisīti rezultāti. No sportiskā viedokļa ļoti interesants ezers, šeit var urbties pat pēdējā stundā un trāpīt uz savu laimes aku. Bet pēdējos gados ezera zivis mačos pilnībā piesmej sportistus. Esam bijuši spiesti sektorus spraust pašā niedru malā, kur sīkzivis netrūkst. Tomēr tāds sektoru izkārtojums nav pareizs, visiem bez variantiem sanāk ķert gar krasta striķi, nav iespējas manevram. Līdz ar to sanāk diezgan liela loterija nevis sacensība. Šogad limbažnieki ļoti centās trāpīt ar sektoriem uz zivi, ezers tika regulāri pārbaudīts, noskaidrotas zivju lokācijas. Likās, ka nu tik būs. Sacensību nedēļas vidū bez problēmām varēja piesist pilnas ragavas ar skaistu raudu, zivis ķērās lieliski.

Arī ceturtdienas un piektdienas treniņš pamatā bija produktīvs. Pamazām gan sāka iezīmēties problēmas. Bija novērojumi, ka zivis vienā mirklī aizver muti. Tur, kur tikko mānekli nevarēja nolaist līdz gruntij, tur nav un viss, nav pat pieskāriena. Un tā praktiski visā sektora malā. Tas bija pirmais brīdinājuma zvaniņš, ka mačos papildus zivju maisiņu visdrīzāk nevajadzēs.

Jau ceturtdien pāri ezeram sāka skriet pamatīgas vēja brāzmas. Piektdien tās pieņēmās spēkā, tad sacensību dienā vējš jau bija ieskrējies tā pamatīgi, brāzmās līdz 16 m/s. Ar vēju šogad esam apraduši, bet tieši pirms mača vēl ieslēdzās pamatīgs lietus. Bija pilnīgi skaidrs, ka tas ies cauri drēbēm. Būs pilnīgi brrrr mači. Galvenais, lai zivis ķeras, tad pārējais būs sekundārs. Patīkami, ka ar katru posmu pieaug komandu skaits, Limbažos uz starta izgāja jau 21 komanda.

Nav trīs reizes jāmin, viss notika pēdējo gadu Limbažu Lielezera labākajās tradīcijās. Zivis aizvēra mutes ciet. Turpinājās Baļotē iesāktais, cīņa par katru asaku. Šoreiz jāuzteic organizatori, sektori bija izvietoti labi, tur kur zivīm jābūt. Pateicoties tam šoreiz ar nulli palika tikai daži, bet pamātā lomi bija nožēlojami. Atsevišķiem veiksminiekiem izdevās arī nedaudz jautrāk pamakšķerēt, bet kopumā cope ļoti, ļoti vāja. Ja trāpīji zivij uz galvas, tad tā uzreiz paņēma, nevajadzēja nekādus īpašos smalkumus, vienkārši bija jātrāpa uz īslaicīgu zivju ieslēgšanos vai jāatrod vientuļnieces. Kādam paveicās ar smukiem plakaniem bonusiem, vienam sportista vienīgā noķertā zivs bija pāri 600 gr, līdz ar to neslikta vieta sektorā. Šodienas vidējais sportistu loms - 0,388 kg.

Šodienas labākie sportisti sektoros:

A sektorā Harijs Raciborskis (MĒS ZIVĪM) - 1.138 kg;

B sektorā Ainārs Kalvāns (SPEČUKI PREIĻU NOVADS) - 0.534 kg;

C sektorā Jānis Skulte (C.ALBULA/ ALŪKSNE-1) - 1.876 kg.

Šodienas labākās komandas:

1. vieta SPEČUKI PREIĻU NOVADS – 10 punkti (1.768kg);

2. vieta C.ALBULA/ ALŪKSNE-1 - 18 punkti (2.352kg);

3 vieta COPEVKAIF - 18 punkti (1.602 kg).

Rītdien lielais fināls, ļoti intriģējoši cipari ir čempionāta individuālajā vērtējumā, tā arī komandu vērtējumā. Rīt viss izšķirsies.

Latvijas čempionātu zemledus maksķerēšanā atbalsta Salmo, Copes Lietas, Limbažu novads

@A.Rudzāns

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager