Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sports | 5.oktobris 2023, 16:52 | Komentēt | 2681 skatījums

PČ spiningošanā no laivas pirmie rezultāti

Jau pašā rīta agrumā Pilsētas jahtklubā bija liela rosība. Sportisti kārtoja laivas pirms sāncensības, tiesneši saņēma vēl pēdējās instrukcijas.

Bija pilnīgi skaidrs, ka laika apstākļi nebūs tie labākie. Bija paredzams stiprs vējš un lietus. Prognoze pilnībā piepildījās, kas visu pasākumu krietni sarežģīja. Katrā ziņā sportistiem un tiesnešiem pēc mačiem karsta duša nāca krietni par labu.

Es šoreiz piedalījos kā tiesnesis. Tiku ielozēts pie ungāriem. Šis PČ ungāru čaļiem bija debija izlasē, varēja just nelielu pirmsstarta drudzi. Viņi bija no Ungārijas atvilkuši savu laivu, priekš makšķerēšanas gana labu. Brīvajos treniņos šeit bija pavadījuši nedēļu, tātad, kaut ko paspējuši apgūt. Jau uzmetot aci sagatavotajām makšķerēm un mānekļiem man bija skaidrs, ka likme tiks likta uz līdakām. Es pat pie sevis nodomāju, ka diezgan līdzīga komplektācija mums ar pārinieku ir braucot uz Burtnieku. Uzzināju, ka manējie ungāri brauks uz Lielupi, otra laiva uz Ķīšezeru. Jo interesantāk, Lielupe nav mana stiprā puse, sanāks šo to ielikt savā zināšanu krātuvē.

Mani ungāri nekādas pārdabiskās spējas neparādīja, bet priekš debijas PČ sanāca pat tīri labi. Viņiem izdevās noķert 5 mēra līdakas un vēl gandrīz divdesmit zemmērus paskoloja. Tomēr pieredzes trūkums darīja savu, divus vietas treniņos bija atstrādājuši, bet tur sacensības nedrīkst ķert, čaļi nebija līdz galam izstudējuši noteikumus. Vēl divus stabilus mērus viņi nolēja pilnīgi bezatbildīgi, jo nepareizi darbojās ar uztveramo. Makšķerējot īsā distancē katram sportistam vajadzēja uztveramo tīkliņu sev pa ķērienam, nevis gaidīt kamēr partneris iztīs savu makšķeri un palīdzēs. Laivā bija veseli 3 uztveramie tīkliņi! Bet lai nu kā, debija viņiem sanāca atzīstama.

Laikam iepriekš nebiju minējies, mūsējiem visiem arī šī bija debija PČ. Tā šodien sanāca ne pārāk veiksmīga. Šoreiz kaut kas aizgājis greizi, Latvijai 6. vieta ar 27 ballēm. Netirdīju puišus, bet sapratu, ka apstākļu maiņa ir stipri pamainījusi zivju uzvedību plānotajās makšķerēšanas vietās.

Ruslanam Baranovam un Aleksandram Zareckim šodien viena līdaka un seši zandarti, kas kopumā nesuši 8. vietu starp visām ekipāžām. Tikmēr Aigaram Ločmelim ar Jāno Malnaču laivā divas līdakas un viens asaris, kas tabulā dod 19. vietu. Tur, kur treniņos iepriekš bija neskaitāmi kontakti ar zivīm, tur šoreiz klusums. Nekas, nākošas dienas visiem būs grūtākas. Neatpaliekam no medaļu pozīcijas bezcerīgi, domāju, ka viss vēl sakārtosies mums par labu.

Vadībā ar 9 ballēm ir izvirzījusies Ukrainas valstsvienība, viņiem ar 13 ballēm seko Lietuva, trešajā pozīcijā ar 14 ballēm ir Ungārija. Ceturtajā pozīcijā Polija ar 24 ballēm, pārsteidzoši, ka piektajā vietā ar 26 ballēm ir Īrija. Arī pērnā gada čempionvienībai šodien gāja slikti, diez vai viņiem izdosies noturēt titulu. Igauņiem ar 34 ballēm tikai 10.vieta.

Ekipāžu vērtējumā līderpozīcijās izvirzījusies lietuviešu ekipāža Dumcius Algirdas un Laurutis Valdemaras, viņiem šodien 37399 punkti, 23 zivis - 4 līdakas, 2 zandarti, 17 asari. Otrajā pozīcijā ukraiņu ekipāža Chenskyi Serhii, viņiem 34089 punkti ar 44 asariem. Trešajā pozīcijā ungāru ekipāža Daeak Ferenc un Hipszki Robert ar 33236 punktiem, viņiem lomā 8 līdakas un 3 asari.

Ļoti pārsteidza viena no īru ekipāžām, kura uztaisīja rezultātu ne ar asariem, ne ar līdakām, kas būtu saprotami, bet ar zandartiem. Īri noteikti nav nekādi zandartu ķērāji, var teikt, ka viņi tos pie mums mēģināja ķert pirmo reizi. Viņiem sanāca neticami, noķēra 10 zandartus, ierindojoties 5. pozīcijā ekipāžām. Vēl pie tam viņi bija tikai uz 2 oficiālajiem treniņiem!

Vēl priekšā divas aizraujošas sacensību dienas. Šoreiz mums jācer, ka sinoptiķu solītā laikapstākļu prognoze nepiepildīsies un mums būs pilnvērtīgas visas trīs sacensību dienas.

Latvijas vienībai rīt paredzētas sastāva izmaiņas. Ticam, ka būs, atbalstām mūsējos! Vēl priekšā divas cīņu dienas.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager